Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 543
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Единствено много сериозен здравословен проблем би бил достатъчно основателна причина за спирането на цикъла за толкова много време.
И само лекар би могъл да каже дали изобщо това може да се случи без сериозни последствия.

# 481
Добре, а противозачатъчните на какъв принцип се пият, как действат? Или дори и при тях цикълът си го има? Въпросът ми сигурно звучи тъпо, но хич не съм запозната - нали много жени ги пият за доста повече от месец и половина и няма кой знае какви негативни последици?

Както казах, всичкото това ще го обсъдя с лекар, естествено, няма да предприемам нищо сама. Искам, обаче, да знам какво мога да очаквам и какви са вариантите ми.

# 482
  • София
Вариантите ти са да отидеш веднага на лекар. Не чакай да наближи 20 август.

Дано не искаш да си съсипеш хормоналния баланс заради почивка или пътуване.

# 483
Здравейте. Аз малко като идиотка пиша във всяка тема, но ми предстои пътуване със самолет и се тревожа.

Значи, преди месец ме заболя прасеца. Боля, боля, не мина, в крайна сметка отидох на съдов хирург, шото се притеснх да не е тромб. След доплер, ми казаха, че е чисто. Боля ме още малко, и след 2-3 дена попремина. От тогава е имало моменти, в които да ме заболи, и моменти, в които да минава. Болката беше лека. Само че от 10 дена насам ме боли отново, почти всеки ден. Има моменти, в които за по два дена минава, за по няколко часа, но като цяло боли. Сега, не е болка, заради която не мога да вървя, напротив, дори с върене отминава. Обаче е местеща се- ту отзад на прасеца, ту на ахилесовото сухожилие, ту на пищяла, понякофа отзад на бедрото, понякога отпред, от дупето отстрани доста често ме боли. Само на единия крак е. Понякога даже глезена обхваща.

Понеже ми предсрои пътуване със самолет, ме е страх ако е тромб, да не се разнесе и да атане нещо сериозно. От друга страна за месец и половина все ск мисля, че ако беше тромб, щеше вече да е станало сериозното или поне да се подуе какът ми, а то не се поду. Чудя се да ходя ли повторно на доплер? Бях на неяролпг, който ми изписа милгама-н. Пих го седмица и спрях, щото не помогна. Случвало ли ви се е? Дали е дискова херния, нерв, и имам ли според вас причина да мисля за нещо сериозно и да се тревожа за пътувамето ми?

# 484
змия, не е почивка. Simple Smile Т.е. и това го има, но чак за след края на август. За тогава съм съгласна да направя компромис, да изчакам да ми дойде и чак после да правя, каквото ще правя. Драмата ми е, че наистина се налага да отложа цикъла си само с няколко дни, т.е. вместо на 27-ми август, ще е идеално, ако ми дойде на 1-2 септември, ама дано се получи. Rolling Eyes В такъв случай, драстичният вариант да нямам цикъл месец и половина ще е напълно излишен.

Да, на лекар отивам в максимално кратки срокове; точно търсих специалист, който може да ме приеме скоро, из темите за гинеколозите. Peace

# 485
  • Варна
OutOfNowhere на нерв мим прилича рази местеща се болка. Милгамата е била добре изписана, но за седмица не минава. Аз лекувах нерв близо 2 месеца.

Гърне без похлупак при противозачатъчните си имаш менструация, спират се хапчетата за седмица.
Честно ти казвам мислиш да направиш нещо, което може да имаш много сериозни последствия, дано го обмислиш добре.
Веднъж трябваше да отложа менструация за около седмица заради операция, така и не събрах смелост да го направя.

# 486
противозачатъчните не спират цикъла, а овулацията. Тоест цикъл пак имаш, но много по-лек. Ако ги пиеш без да спреш, няма да имаш цикъл, но щв прокървяваш. Само дето те такива странични ефвкри могат да ти донесат, че ще предпочиташ цикъл. Една приятелка страна крива, ревлива, гладна, отпаднала, кашляше, беше й лошо и след 10 дена приключи с тях.
За отлагане ще ти изпишат сигурно нещо прогествроново. За 1-2 двна май не е чак толкова страшно. Но не се оставяй дълго време без цикъл, това се прави при състояния с разни гинекологични заболявания и не е много хубаво.

Глухарче, твоят нерв къде беше? Не разбирам от тези неща, хич не знам как стана, аз съм на 22 години и много активна, просто тази болка ме депресира чак, много раздеазнителна и нетърпима ставам. Много е скапано.
Ти с какяо го лекува? Според вас да изсипя ли нови 50 лева за доплер?

# 487
Глухарче, самият факт, че до момента никога не ми се е налагало да прибягвам до подобни неща, говори, че не подхождам лековато към ситуацията, но случаят наистина изисква подобни мерки, просто лошо стечение на обстоятелствата. Иначе, винаги координирам почивките и пътуванията си, с цел да не съм в цикъл, защото съм с доста тежки симптоми по време на менструацията си - силни болки, обилно кръвотечение, затруднено уриниране, стягане, ужас направо.

Преди време пих "Оргаметрил", заради киста на жълтото тяло, която трябваше да се спука, и си спомням, че цикълът ми дойде около седмица, след като спрях препарата. След това всичко беше наред, кистата се спука и нямах оплаквания.

OutOfNowhere, благодаря и на теб за включването! bouquet По твоя казус - и аз мисля, че става въпрос за възпален нерв. Аз вече повече от година съм с радикулит, който рефлектира и върху бедрото ми. ooooh! Все не намирам време и средства да си направя ЯМР, за да видя за какво става въпрос.

# 488
  • Варна
О Гърне без похлупак далеко съм от мисълта да те съдя или обвинявам, само ти давам съвет да го обмислиш  добре и да прецениш плюс минус  Hands Plus1

OutOfNowhere моя нерв беше от врата и стигаше до ръката, като болката постоянно се местеше. При мен се стигна до инжекции, явно възпалението беше по сериозно, а болката ужасна. Не бях спала два месеца и ревях буквално от болка. Там възраст няма, може да се възпали от течение, климатик и т.н. Според мен невролог ти трябва.

# 489
Теб кой те оправи? Щв ми препоръчаш ли невролог? Уж чета, а все не съм доволна, не ми помагат.

# 490
  • Варна
Теб кой те оправи? Щв ми препоръчаш ли невролог? Уж чета, а все не съм доволна, не ми помагат.

Не знам от кой град си.
А и честно казано не бих ти препоръчала моя. Направи се на луд и не ме прати нито на скенер, нито предприе някакви изследвания, тръсна ми рецептата и толкоз. Общо взето този вид възпаления се лекуват с едни и същи лекарства и първо пробват с тях, ако не мине тогава му мислят, а пък ти търпи и реви  Disappointed

# 491
От София. Не знам, теб те е боляло доста, при мен не, че болката е толкова силна, просро е ужасно да те боли всеки ден. Ужасни раздразнителна ставам.

# 492
Глухарче, не, не, няма никакъв проблем. Simple Smile Аз просто исках да обясня, че в случая не става въпрос за някаква моя прищявка, а за нещо наистина важно. Не съм несериозница. Иначе, благодаря ти за съветите, ще помисля върху всичко и ще ви държа в течение. Peace

OutOfNowhere, както ти е написала и Глухарче, нервът може да се възпали от доста неща, дори и в млада възраст. Лошото е, ако проблемът се корени в определена дисфункция на гръбнака, както предполагам, че е при мен. Но без ЯМР или поне скенер е почти невъзможно да се разбере за какво иде реч. Ти проблеми в кръста имаш ли някакви? Ако - не, то е възможно да се оправиш относително лесно, но трябва да намериш причината за тези болки.

# 493
  • Варна
От София. Не знам, теб те е боляло доста, при мен не, че болката е толкова силна, просро е ужасно да те боли всеки ден. Ужасни раздразнителна ставам.

Ами да възпалението си стана сериозно след като  не му обърнаха първоначално нужното внимание. За това ти казвам вземи мерки, за да не ревеш като мен.

# 494
Дали е удачен вариант да се мажа с нешо от рода на волтарен? Страх ме е да пия диклофенак откровено казано. 

Иначе проблеми с кръста нямм май. Случва се да ме заболи, но то няма как никога нишо да не те боли. Знам ли... ти как се справяш, гърне без похлупак?

Общи условия

Активация на акаунт