Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Таис, аз ползвам или Профенид, или Волтарен. Те са със същото действие, все са нестероидни противовъзпалителни.

Но пак казвам, ако имаш навехнато, (казваш, че ти е подут крака), не знам дали ще ти мине без наместване.

# 466
Таис, аз ползвам или Профенид, или Волтарен. Те са със същото действие, все са нестероидни противовъзпалителни.

Скрит текст:

Но пак казвам, ако имаш навехнато, (казваш, че ти е подут крака), не знам дали ще ти мине без наместване.
Много ти благодаря , за пръв път разбирам , че има и свещички  Hug
Аз като седя в къщи и отокът спада. А и днес съм доста по-добре , вчера бях по-добре от онзи ден и така.
В понеделник ще му звъня на джипито , или ще закуцам до него пак , ще го попитам какво ми е. Той каза , че щом нямам никакви блокировки в ходилото и въртя във всички посоки , и местя пръстите без проблем , било лека контузия. Лека , лека , ама тези лекарства ме довършиха.  Rolling Eyes

# 467
Те са за трепане докторите. Повечето де.
Моята братовчедка получи масивен кръвоизлив от дългогодишна употреба на диклак, никой не ѝ казал, че води до язви и кръвоизливи.
Леля ми и тя.

Да оздравяваш бързо! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 468
  • Burgas, Bulgaria
Другият вариант е Волтарен инжекции , те са като Диклак. И аз днес разпитвах за всичко налично в мрежата , защото  Фламексин и Алулин не ми помагат ( 20 дни и повече дисковата ме скова )

# 469
Другият вариант е Волтарен инжекции , те са като Диклак. И аз днес разпитвах за всичко налично в мрежата , защото  Фламексин и Алулин не ми помагат ( 20 дни и повече дисковата ме скова )

Те са диклак, активното в-во е същото, диклофенак.

Фламексин не е същото, но е пак от групата на НСПВС, пак такава гадост.

# 470
DeVa®q
Благодаря  Hug
Дано по- бързо да се оправя , че наистина е гадост с тези НСПВС, то едно лекуваш , друго увреждаш. Sad

# 471
Здравейте!
Притеснена съм за майка ми- заболяло я коляното миналата седмица и отишла в понеделник при джипито си като носела ренгенови снимки от преди няколко месеца, при което лекарката и казала, че ставата и е с много изменения и направила Лидокаин и Дипрофост  в коляното. Едновременно с това комшийка-аптекарка и донесла  прахчета Фламексин, по 1 на ден. Уж я беше поотпуснало, но днес ми се оплака, че си я боли, пак има оток в коляното, едвам ходела. Вярно е, че не си почива, не се спира по цял ден, пък си е на възраст вече, как издържа не знам. Мисля си и друго, дали личната и лекарка нещо не обърка като и постави инжекции директно в коляното? Аз я посъветвах да спре Фламексина, че много време го пие,  пък има проблеми със стомаха, но дали пък не сбърках. Тази седмица брат ми ще я закара на ортопед, но до тогава, какво обезболяващо да пие? Каза, че си е правила компреси със зелеви листа 3 вечери, ама полза никаква. Не слуша и да лежи няколко дни. Дали да не се обадя на комшийката-аптекарка  да и донесе магнезий гел да маже или какво???

# 472
Маги, и на теб да кажа.
Тези инжекции, директно в ставата, са другата масова грешка на лекарите.
Те не лекуват, а само обезболяват, но временно.
Дипрофос е кортикостероид, само подтиска симптомите.

Да не те плаша, но явно положението е много зле и едва ли ще се подобри по този начин.

# 473
  • Burgas, Bulgaria
А аз  кажете какво да правя Cry ,че да оцелея два дни на работа 8-9 часа движение интензивно.  Дисковата ме е ставала 20дни и повече . Отрових се от Фламексин + Алулин. Онзи ден се свлякох на   работа, а апарата за кръвно засяка ритъмно нарушение и бях вдигнала кръвното 130/90, за мен е много  аз живея със 60/100 . Оказа се ,че тези лекарства могат да са много опасни , обясниха ми , Че сърцето се претоварва много  ,особено когато като мен  прекараш.
Зная - лекар , но първо искат в отделение да вляза и после ЯМР ,че моите снимки  са от преди 10години , а 350лв на този етап не искам да давам .

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 10:05 от мадам тиква

# 474
Тикве, нямаш избор.
Направо в болницата отивай.
Няма да стане иначе.
ДХ иска покой, не натоварено ежедневие.

# 475
  • Burgas, Bulgaria
Само  и вторник да мине,че съм обещала и отивам . Явно няма да стане Sad . 18години от операцията  ,12години от протрузиите хванати на ЯМР,  даже много изкарах без проблеми.

# 476
Да пробва. Турмалиновите наколенки и магнезия, ако не помогнат, поне няма да навредят.
Но да не разрешава повече инжекции в ставите. Разрушава  се капсулата така.

# 477
Майка ми е доволна от мазане с мехлем арника, както и налага коляното с лист репей- слага се измит лист от репрй с горната част към коляното, прави го вечер с лека превръзка и така спи.Може да се слага и през деня, като листа се сменя.

# 478
  • при моите деца .....
Искам да взема инхалатор за използване вкъщи з а дете на 1 година и почти 10 месеца
Колебая се между тези три модела ( приемам и други предложения):
https://aptekadara.com/inhalatori/36542/inhalator-gama-efekt-nyu-gamma-effect-new

https://aptekadara.com/inhalatori/39765/inhalator-detski-kompres … -panda-europharma

https://aptekadara.com/inhalatori/39766/inhalator-detski-ultrazv … ingvin-europharma

Първите два са компресорни, а последният  - ултразвуков.

# 479
Ох, аз влизам да се оплача. Confused Преди няколко седмици една потребителка зачекна въпроса за отлагането на цикъл. Мислех, че на мен няма да ми се налага да прибягвам до това, но май ще трябва. И просто няма друго решение. Никога в живота не съм си отлагала / спирала временно цикъла, но в случая нямам избор. Посъветвайте ме кой е най-добрият вариант, с оглед на следното: не трябва да имам цикъл от 20-ти август до към края на септември, т.е. месец и половина. Дълго време, знам. newsm78 Предполага се, че следващият ми цикъл ще дойде около 27-ми август, защото в момента съм неразположена.

Ще посетя гинеколог, разбира се. Питането ми към вас е по-скоро какво мога да очаквам да ми предпише. Искам да съм подготвена. Кой е най-удачният вариант да спра цикъла си за около месец и половина, за колкото, всъщност, ми трябва?

Общи условия

Активация на акаунт