Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 523
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Лекар еднолично може да ти издаде до 14 дни, повече дни без прекъсване се дават от комисия

# 616
Благодаря

# 617
  • Sofia
Теичка, имах също на дясна ръка,...компреси,хомеопатия,мазане,нищо не помогна,реших се на операция,когато вече чаша не можех да вдигна...сега май на лявата китка започва да се появява,още отлагам преглед,правя понякога комореси със зелев лист,мажа с разни мазила...дано изчезне

# 618
  • оттам, откъдето започва България
Почвам малко с предистория. Като дете (10-12 г.) имах ганглион на лява китка, който без операция се скри в продължение на може би година и повече. След това в гимназията ми се пукна китка на дясна ръка и оттогава при влошаване на климатичните условия ми се подуваше и болеше.
След като родих (преди няма и 2 години) ми се появи подобно топче на дясна китка, което във времето порасна, разбира се. Не е болезнено, твърдо е и прилича досущ на ганглиона от детските години. Проблема е, че на дясната китка започна да се появява едно малко топче, което като е лошо времето боли при движение, иначе почти не. Знам, че трябва да отида на ортопед, дори имам познат такъв, но ми е интересно да разбера дали някоя от вас е имала подобен проблем. Иначе съм говорила с ортопеда още преди време за тези топчета и той ми каза, че ако болят и пречат единствения начин е операция. Хич не ми се иска...
Аз имах на двете ръце. Махнах ги с операции, защото ми пречеха и понякога ме боляха. Работата ми ежедневно е свързана с компютър, а преди години, когато ги махнах, с пишеща машина. Операцията не е страшна, ако това топче (аз така му викам) не е сраснало между сухожилията. На едната ми ръка се оказа, че е така, но и това отмина безпроблемно.
Друг вариант, който е много болезнен, е със силен натиск върху това топче. Пука се и се разнася, но после отново може да се появи. Ти си решаваш.

# 619
Да попитам някой ползвал ли е продукти за изхвърляне на излишната вода?Вече почвам сериозно да се замислям,защото ми омръзна всяка сутрин и вечер да се чувствам,като балон.

# 620
  • Sofia
Ползван Ликуит оф,доволна съм,ефекта се вижда на 2-3ден

# 621
А трябва ли да се консултирам с лекар преди това?

# 622
Според мен- абсолютно задължително. Задържането на течности може да е сериозен проблем, пиенето на диуретици също не е много безопасно.

# 623
Благодаря момичета ! Аз също прекарвам много време на компютър, пиша, постоянно използвам ръце и китки най-вече, особено когато съм с детето, домакинствам като не съм на работа и така. Ще видя, ако започнат да растат ще отида да ме оперират.

# 624
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

не знам дали съм в точната тема, ако не съм, ще се радвам да ме насочите.  Simple Smile
Та може ли малко помощ с тълкуването на следните резултати:

б.о. - знам, че е "без особености", но "ЕНД - 19мм.С1" и ляв яйчник скъсени параметри?  newsm78
Гинеколжката каза, че всичко е наред и до там..
Прегледът е правен на 18 ден, при цикъл настъпващ на 29ти ден.

благодаря!  bowuu

# 625
  • Варна
б.о. - знам, че е "без особености", но "ЕНД - 19мм.С1" и ляв яйчник скъсени параметри?  newsm78

Дебелина на лигавицата.

Промените в циркулиращото ниво на естрогените и прогестерона през различните фази на цикъла на яйчниците предизвикват циклични промени и в ендометриума на матката. Ендометриума на матката представлява най-вътрешният лигавичен (мукозен) слой на матката.

Още за Циклични промени в ендометриума | Физиология от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BB% … D1%83%D0%BC%D0%B0

# 626
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря, Глухарче,
търся инфо за нормалната дебелина, но навсякъде е коментирано колко трябва да е по време на Ову. Та за 18 ден при 29 - дневен МЦ и Ову на 14 - 15 ден, 19мм ОК ли са?
и чуденката за ляв яйчник - скъсени парамтери си остава  newsm78

# 627
На мен ми се виждат много 19 мм.

# 628
  • Варна
На мен ми се виждат много 19 мм.

При някои състояния лигавицата е удебелена.Поликистоза например.

# 629
  • София
Въпросът, който искам да задам касае дъщеря ми и не знам дали е за тук, но да питам, ако някой може да ми отговори, за да не пускам отделна тема. Тя е на 15 месеца и от петък е с Т, варира различно, максимум достига 38.8, като я свалям с нурофен. Събота бяхме на лекар, пуснаха и кръвни, казаха, че са добри и да редувам само панадол и нурофен за Т, както и един сироп за имунната система. Т спада за няколко часа, после пак се качва. Вчера сутринта като се събуди целият и език беше в афти, по устната също имаше. Днес се появиха нещо като ранички около устата. Днес пак бяхме на лекар, казаха, че е уста-крак-ръка, въпреки че за сега по крайниците няма нищо. Ушите и също бяха зачервени. В момента мажа автите с лекарство, приготвено от аптеката и слагам капки в ушите, като дигне над 38.00 давам нурофен. Това, което ме притеснява е, че вече 5 ден детето е с Т.

Та конкретният ми въпрос ( който не се сетих да попитам лекаря) е заради афтите ли Т не може да спадне?

Общи условия

Активация на акаунт