Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 559
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И малкия го беше ухапал кърлеж, лекарите казаха , че е възможно мястото да бъде възпалено няколко дни.
Може би е хубаво да се обърнеш към лекар?

Да ви запитам , от няколко дни ми се гади (не съм бременна) възможно ли да е от жегата?
И при кръвотечение от носа , пак 2-3дни , каква беше причината?

# 406
От високо кръвно може да ти се гади и да ти тече кръв от носа.

# 407
  • Пловдив
Здравейте. Simple Smile

Имам въпрос относно лош дъх в устата и неприятна миризма в урината.
От няколко дена приемам Тотема за анемията.Забелязах от 2-3 дни,че урината ми мирише странно,като на амоняк или риба,не мога точно да го определя.
В устата ми също има неприятен дъх,нещо като на развалено или като на риба.Намалена ми е и слюнката,почти постоянно ми е сухо в устата.Пия по 1.5л вода на ден.Ходя през 2 часа до тоалетна по малка нужда.Понякога чишкам повече,а друг път малко.Имам и лека болка при чишкане долу на пикочния мехур.Имам и леки търпими постоянни болки в гърба и кръста,и леко като че ли в бъбреците.
Преживях преди 10 дни секцио по спешност,ако това има значение.В болницата доста ме блъскаха с хапчета и кви ли не неща.
На какво се дължат тези симптоми? Sad

# 408
Не знам дали ми е за тук въпроса, но ще питам. Можете ли да ми препоръчате невролог във Варна, който да изпише инжекции Б12 на база изследвания? Желателно е да има добри познания за този витамин точно, защото референтните стойности на лабораторията са силно занижени.

# 409
  • Варна
Не знам дали ми е за тук въпроса, но ще питам. Можете ли да ми препоръчате невролог във Варна, който да изпише инжекции Б12 на база изследвания? Желателно е да има добри познания за този витамин точно, защото референтните стойности на лабораторията са силно занижени.

Преди години ходих при д-р Лора Бакърджиева в Хелиос в двора на Окръжна. Ходи по доста обучения. Останах с мн добри впечатления от нея като лекар и отношение.

# 410

Преди години ходих при д-р Лора Бакърджиева в Хелиос в двора на Окръжна. Ходи по доста обучения. Останах с мн добри впечатления от нея като лекар и отношение.
Много, много благодаря! А по отношение на Б12 имате ли наблюдения? С часове ли работи или може да се отиде така?

# 411
Здравейте. Simple Smile

От няколко дена приемам Тотема за анемията.Забелязах от 2-3 дни,че урината ми мирише странно,като на амоняк или риба,не мога точно да го определя.
В устата ми също има неприятен дъх,нещо като на развалено или като на риба.Намалена ми е и слюнката,почти постоянно ми е сухо в устата.Пия по 1.5л вода на ден.Ходя през 2 часа до тоалетна по малка нужда.Понякога чишкам повече,а друг път малко.Имам и лека болка при чишкане долу на пикочния мехур.Имам и леки търпими постоянни болки в гърба и кръста,и леко като че ли в бъбреците.
Преживях преди 10 дни секцио по спешност,ако това има значение.В болницата доста ме блъскаха с хапчета и кви ли не неща.
Желязосъдържащите препарати оцветяват изпражненията в черно, и причиняват стомашен дискомфорт, но не и останалите симптоми
По-добре иди на лекар

# 412
  • Варна

Много, много благодаря! А по отношение на Б12 имате ли наблюдения? С часове ли работи или може да се отиде така?
Работи с часове и мисля, че и по каса работи. Нямам наблюдения върху витамина, но пише много хубави неща за него.

# 413
Здравейте. Simple Smile

Скрит текст:

Не е от Тотема-та. Пила съм я многократно, никога не ми е действала така.

# 414
  • София
Здравейте. Simple Smile

Консултирай се с израждащия те гинеколог. Гърбът може да боли  от лежането първите дни и спиналната упойка /ако си с такава/.Ако кърмиш - нуждата от вода е доста увеличена и се чувства сухота в устата, може и да е от хормоните. Аз се потях постоянно и ми се пиеше много вода говоря за над 3 литра.
От катетъра и антибиотиците след секциото, падналия имунитет -  може да те боли при пишкане - да имаш възпаление или някакви микроорганизми, гъбички.... Задължително консултация, за да си спокойна.

# 415
След секциото и мен ме болеше като ходя до тоалетната.Гинеколога ми обясни,че е от катетъра.Все едно бях болна от цистит.Количеството урина се променяше според болката.Докторката ми каза,че ако болката не намалява и става по-силна да отида при нея,защото може да съм направила възпаление.
По-добре се консултирай с гинеколога,които е правил секциото!

# 416
От 25-я ден от МЦ ми зацапва кафяво , примесено с кръв , нищожно количество , но вече седмица . Очаквах да го обърне на цикъл , но не  е , днес ми е датата. Бях на доктор , не го взе предвид...
Друго мнение ли да търся ?

# 417
От 25-я ден от МЦ ми зацапва кафяво , примесено с кръв , нищожно количество , но вече седмица . Очаквах да го обърне на цикъл , но не  е , днес ми е датата. Бях на доктор , не го взе предвид...
Друго мнение ли да търся ?
не мога да разбера като беше на лекар, някакви изследвания направиха ли ти? Те ще си покажат дали има нещо?
Иначе докторите ще реагират по един и същи начин - никак. На нас жените често ни влияят неща като време, настроение, стрес и т.н., които докторите не могат да контролират. Много жени споделят аномалии с цикъла си, но това не значи непременно сериозен проблем. Ако може това да ви успокои де. Пак да кажа, моят съвет е да се направят изследвания, за да се изключи по-сериозен проблем.

# 418
Нищо не ми е назначавал.
Каза , че се дължи на ниски стойности на хормоните .
При мен не е инцидент , почти всеки месец ми цапа .
След като  е системно за нормално ли трябва да го приема , защото според доктора не е притеснително?
Некомфортно ми е с тези зацапвания посред лято . Sad 

# 419
Ниски стойности на хормони?!? - изследвала ли си хормоните? И ако да - кой е занижен? Любопитно ми е. Скоро пускала ли си цито? Добре е също да се види колпоскоп и МБ.
Или може би е имал предвид да се изследват хормоните на щитовидната жлеза. Добре и там да видиш как са нещата.
Може да е от кисти, но при ехограф се вижда и се изключва като вариант.
P.P. От това, което съм прочела по въпроса, причините които могат да го предизвикат са две:
1.Имплантиращо зацапване – когато яйцеклетката се закрепя към матката. Получава се една седмица преди началото на новия цикъл. Дължи се на слабото покачване на естрогена и ниския прогестерон преди жълтото тяло да започне производството му.
2.Овулационно зацапване – получава се около средата на цикъла (от 10 до 14 ден). При разпукването на фоликула може да се появи леко кървене. Или по време на овулацията, нивото на естрогена се покачва и това понякога действа върху матката, която изхвърля малко парченце лигавица, което се вижда и по видът на зацапването.
И двете зацапвания се считат за нормални. Всички други кръвотечения извън тези, за които писах се считат за анормални и е нужна консултация с лекар.

Някои казват, че е от липса на витамини, препоръчват геритамин (А+Е).

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 10:05 от Зизу

Общи условия

Активация на акаунт