Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 456
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Със всички психотропни е въртележка... Sad
Аз от един Лексотан едва се откопчих, не искам да си спомням... Sad

# 676
  • Варна
Някакъв ад е там.Няма измъкване.Ако може да не се стига до тях е най-добре.Билковите хич ли не вършат работа?
Аз един Бланд си мъкна в чантата и при нужда удрям по 2.

# 677
   По-добре никога да не се започват антидепресанти. С тях се попада в един омагьосан кръг. Човек може сам да се пребори с проблема си. Ако се наложи и няма друг начин, се приемат антидепресанти. До една година се приемат антидепресанти и се спират, въпреки че психиатърът ви настоява да продължите лечението. Не говоря за такива психични болести, при които се налага редовна употреба на антидепресанти, за да се поддържа едно нормално поведение!

Непонятно ми е как личен лекар може да предпише антидепресанти. Нямам думи. Дразнят ме тези лични лекари, че от всичко разбират и не ти изпращат при специалист.

# 678
  • Варна
И моята ЛЛ ми беше изписала Деанксит, купих го. Носих го една година в чантата и го хвърлих, така и не събрах сила да го пия, уж не водел до пристрастяване, но...

# 679
И моята ЛЛ ми беше изписала Деанксит, купих го. Носих го една година в чантата и го хвърлих, така и не събрах сила да го пия, уж не водел до пристрастяване, но...
При мен ефекта беше слаб до нормален,беше ми предписан в комбинация с други медикаменти заради мигрена,определено не се пристрастих към него,защото докато разбера как точно ми действа,го приключих.Гледам,че мойта шефка пие всеки ден,от години,като навик ѝ е,не се е пристрастила,предполагам...

# 680
Една от причините да сменя моята ЛЛ беше, че за съвсем реален проблем, ДХ, тя искаше да ми изписва деанксит, да съм се успокояла????????????? Rage
За нищо ги нямат тези антидепресанти, като за добър ден ги изписват...
Майка ми така си е разбила съня, няма оправяне, защото години наред е пила диазепам, пак с рецепти от ЛЛ, та даже и без рецепта го даваха до скоро...

# 681
  • София
Звучи наистина страшно. Sad
С опаковката от 30 Ривотрила от 2мг. мисля да изкарам доста време. Може би ще приемам не повече от милиграм седмично. Никога не съм пила толкова силно лекарство, наистина ли ще ми помогне да спра да мисля, антидепресантите не успяха.

Анонимна, как си набави Ксанакса?
При мен невроложката. За мен е спешно хапче, пия отделно Ципралекс вече 10 години. Добре съм, само много напълнях....

# 682
Минала съм през Деанксит, Тритико, Ципралекс, Стрезам и още куп без ефект....
Длъжна съм да пробвам. Sad

# 683
Изписали са ми Диазепам -при нужда.Пия го при нужда ,в седмицата един път горе-долу от поне 6 год.Еми не съм пристратена  Peace

# 684
Изписали са ми Диазепам -при нужда.Пия го при нужда ,в седмицата един път горе-долу от поне 6 год.Еми не съм пристратена  Peace

Щом го пиеш още, значи си пристрастена.
Каква е тази "нужда"? 6 години?

# 685
Нерви,депресия понякога и всичко,което ми се "стовари"

# 686
Диазепам не е решение.
Има и други начини - витамини, повече движение, повече сън.
Всичко това помага на нервната система. За разлика от диазепама, който само я уврежда и засилва дисфункцията в дългосрочен план, защото не можеш без него.

# 687
  • Варна
Не знам дали е вярно, но съм чела, че след спиране на такива лекарства депресията те стоварва с нова сила.

# 688
Диазепам не е решение.
Има и други начини - витамини, повече движение, повече сън.
Всичко това помага на нервната система. За разлика от диазепама, който само я уврежда и засилва дисфункцията в дългосрочен план, защото не можеш без него.
+ 1
Моя приятелка го пие от 3 год и уж само при "нужда",ама нуждите са и почти през ден.Обяснявам,че е пристрастена и не може без него,но кой ме слуша.Повече си вреди отколкото си помага.Трябва да ходи на зъболекар "ох много ми е притеснено и напрегнато" айде едно хапче.Предстои и среща и хоп хапчето.
Да не ми се случва да опирам до тези хапчета.Предпочитам билките.

# 689
Може ли да се каже кой е най - тежкия бензодеазепин и най-лекия съответно или са на кантар всички от групата?
Ривотрила към коя група спада?

Ще ми се на по-малкото зло да се спра.

Общи условия

Активация на акаунт