Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 7

• 45 686
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Ние от години бяхме решили, че ако е момче ще се казва Тодор на свекарът ми, а ако е момиче Виктория или Теодора.
Но правихме генетични изселдвания и знаем, че ще е момче Тодор Simple Smile
Очакваме го с нетърпение, чак малко ме е страх, че само за него мисля и говоря. Дано да ни се родят живи и здрави децата Simple Smile

# 211
Аз не пия никакви витамини, макар че докторката ми настоява. Каза ми, че в тези месеци бебчето си дърпа най-много от организма на мама и е хубаво да се приемат допълнително витамини.

Относно имената - имахме име за момиче, защото си бяхме пожелали момиче. Но се оказа момченце и ни изненада малко. Затова още нямам категоричен избор за мъжко име. Първият ни син си дойде с името, беше измислено 3 години преди да се роди Simple Smile

# 212
Още работя, но жегата по пътя към работата и обратно много ме мъчи. Обмислям втората половина на тая седмица да работя от вкъщи.

Иначе се надявам поне до края на юли да избутам в офиса и после евентуално да работя основно от вкъщи през август. 45-дневният ми болнични почва от 22.08. Майка ми вече ме подпитва, кога ще се кротна вкъщи.

И аз да се разпиша. Моят термин е на 14-ти. А вече всички ме гледат учудено защо още ходя на работа. Все още сe тътря по метрото до офиса, единствено по-големите жеги може да си работя от вкъщи, но смятам, живот и здраве, да си карам до край.
За витамини-пия Prenatal, от една седмица и допълнително още магнезий.
Имена - имаме варианти, още не сме се спрели окончателно. Аз клоня към едно, таткото - към друго. Няма да е на никоя баба или дядо, дано няма сърдити Simple Smile

# 213
Здравейте тумбачета. Grinning Днес бях на преглед.Всичко му е наред на малчо върви със седмица напред,само че не разбрах колко тежи.С главата надолу се е обърнал бебешока. Heart Eyes Готов за излизане,но му е рано още да не бърза. Naughty Питах док за воднистото течение,каза че не са води те са в норма а МБ беше чиста.Изключихме да има проблем и малко се успокоих.Такива неща чета в нета за преждевременни раждания и постепенно изтичащи води,че се панирам за всичко.И за контракциите пак питах както всеки път,че се шашкам.Малко по-спокойна съм,но ще видим до кога. Blush
После с ММ хапнахме край морето,и в мола пазарихме малко след това.В h&m има намалени дрехи за бременни.Така,че който не се е обзавел може да се възползва. Grinning Накупих си доста неща почти за без пари.Изобщо днес съм много хепи.  bowuu

# 214
Здравейте   Hug
Присъединявам се с една госпожица, очаквана около 21 октомври.
Към момента всичко около нас е наред, редовните прегледи се нижат един след друг. Тъй като съм отрицателен резус фактор, очаквам 28ма седмица.
Все още ходя на работа, ако всичко е наред планувам да ходя до започването на 45-дневния болничен. Чувствам се отлично и във вкъщи ще ми е доста скучно, предпочетох компанията на колегите и разнообразието в офиса.
Изчетох безкрайните теми за количките, сега активно се опитвам да избера и нашата, но не очаквах да е чак толкова сложно  Rolling Eyes
Желая на всички леко бременеене и прохладно лято  bouquet

# 215
Здравейте!
Присъединявам се малко късничко към групата, но от самото начало следя темите.
Тъй като това е първа, много изстрадана и дълго очаквана бременност не смеех да се отпусна. Но сега вече усещам моето момченце и е такава приятна радост. Следя се при 2 лекари и според единият термина е 17 Октомври, а според другия е 23. Надявам се всичко да е наред до края.
Аз имах контракции преди 4 седмици и на 2 пъти ме вкарваха в болница за задържане и от тогава спрях да ходя на работа. Доста се дърпах и исках да изкарам колкото се може по-дълго, но все пак най-важното е бебчо да е добре.
За името имаме няколко варианта, но не сме го избрали. Но голямо чудене и маене пада по избор на количка Simple Smile

# 216
От самото начало пия pregnacare. После ми предписаха феро фолгама. Но тъй като хемаглобина продължава да е много нисък от 3 седмици пия тот'хема, вместо феро-фолгама.  
Относно имената... голямо чудене е за мен.  newsm78 Чакаме момченце и Таткото от първия ден, че и преди това си настоявя да го кръстим Тодор (на баща му). В последствие всички около мен потвярят че трябвало да е Тодор, но аз не съм убедена. Мислих за други варианти с буквата Т, но нищо не измислих. Мъча се да го убедя да не го кръщаваме на родителите ни, ама и таткото ни е упорит. Но както се казва, в родилното ще питат мен за името, та накрая може и да изненадам всички в последния момент. Laughing Joy
Някоя от вас момичета ходила ли е на офталмолог? Аз имам късогледство, нося очила с близо -2 диоптъра. Иска ми се да родя нормално, но скоро четох че има опасност и не е препоръчително.  

# 217
Добре дошли на новите момичета. Hug Аз продължавам да пия витамини Пренатал,Неофолик мета и Магнерот.Пиех и ферофолгама десет дни,но приключих курса.Ако се наложи по-нататък ще направим още един курс.

# 218
DesGS, аз съм с късогледство -3.25. Ходих на преглед с първата бременност - в 9 месец на бременността. Направиха ми обстоен преглед, който включваше разширяване на зениците, гледане на няколко апарата, единия от които позволява оглеждане на ретината. Ако няма риск от отлепване на ретината, докторите ти дават заключение дали можеш да родиш нормално. Аз можех, но синът ми беше на друго мнение - седалищно разположен и се наложи да родя секцио.

А за Тодор - изменето го на Теодор и готово Simple Smile

Стефи, благодаря за инфото за H&M. Ще видя заъдължително!

# 219
Сега излизам от h&m, в люлинския мол имаше няколко модела намалени дънки и налични бяха доста размери. Онзи ден бях в мол София и от намалените дънки имаше един брой, който се оказа търсения от мен модел и размер.
Минах и през waikiki, където не харесах нищо. Опитвам се да намеря подходящи за офиса рокли, но засега е крайно неуспешно.  Crossing Arms

# 220
Аз хич не съжалявам, че излязох болничен. Следобед така хубаво си поспивам. Но днес ходих на гости на колежките да си изпием кафето заедно. Излизам сутрин по хладното, но следобед съм си вкъщи. Важното е да се чувствате добре.

# 221
Аз днес пък смятах, че ми остават около 24-5 работни дни някъде докато пусна и аз болничен.  Crossing Arms не звучи толкова много май ...  newsm78 дано да изкретам някак си... Но в седмици казано, звучи по-стряскащо.

# 222
Защо не пуснеш отпуска до тогава? Аз имах много дни отпуск и си напусках няколко седмици. Отидох за един ден на работа и на другия занесох болничния. Те ме очакваха много по- рано да напусна фронта.

# 223
  • София
И аз съм с късогледство -2.00 и се чудих дали ще е проблем. Но чаках лекарката да ми каже кога да отида на преглед за очите.
 На различни места четох, че над -3.00, че дори -4.00 е проблем за раждането.

# 224
Peacocklove, първо защото съм на непостоянен договор и второ, защото наистина мисля, че имам сили да изкарам още месец. А и платеният ми отпуск стига дотам да си направя работните седмици с по ден-два по-кратки, което за момента ми носи облекчение доста. Другото което е, е че имаме доста работа в момента и ми е жал за колегите направо. Доколкото нямам някакви сериозни притеснения и болежки, които изискват домашен престой, мисля, че ще се опитам да изкарам, колкото съм си наумила. Дано и бебенцето е на моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт