Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 7

• 45 690
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Ели,ти сама ли си пускаш изследванията,лекарят не дава ли коментар?Нормално е да има промяна в показателите в нашето състояние.На мен даже за бременна жена ми се струва идеален хемоглобина ти.Моят беше 108 и пак не ме водят с анемия и казаха,че е просто леко занижен.
Намерих една много интересна статия в списание Майчинство,в която пише,че според СЗО за анемия се приемат стойности на Hb:под 110 в първи триместър;под 105 през втори триместър и под 100 в следродилния период.
Аз вече никакви изследвания не си пускам сама.Само ще се шашна и ще се затрудня с разтълкуването на стойностите,а тези реф.стойности не се отнасят за бременни.При нас всичко стои другояче.

# 361
Стефи, лекарят ми ги насрочи тези изследвания, но съм на преглед чак в сряда, та коментар още няма. Предния път, преди 2 месеца и нещо хемоглобинът ми беше с 9 единици повече, което значи, че не е паднал много, но тогава не приемах още витамини и не ядях почти нищо, само тестяно успявях. А сега пия витамини и се старая и по нещо месно да влиза колкото мога, и салати, и плодове хапвам.

# 362
На мен ми се струва ок за тези седмици.Моят по принцип не е висок,а сега кой знае колко ще е.Само за 10 дни пих желязо.Сега само витамините.Не мога да се насилвам да ям месо,не го обичам и много рядко ям.А бебчо дърпа всичко от мен. Simple Smile

# 363
ОК е за тези седмици, хемоглобина обикновенно пада по време на бременността.

elitsa_st_st изчакай си до прегледа в сряда, стойностите ти въобще не са притеснителни (благородно ти завиждам за тях).

# 364
Момичета в хиполенд този месец има 25% намаление на уредите на Авент и на някои шишенца. Аз на 14 съм на преглед и ММ каза, че след това ми позволява да се развихря с покупките. Още нищо не съм купила за бебо, а така ми се иска да започна...

# 365
И аз нищо не съм купила. Странно, но нямам желание.. Бях онзи ден на намаления в H&M, нищо не ми хареса..А и като не им разбирам на размерите, не знам какво да взема.

# 366
Аз започнах  Mr. Green
Количката пътува с превозвача от Англия, утре чакам кошарата от Хиполенд. Отделно съм купила някоя и друга дрешка и играчка, чакам болничния да ми преведат тия дни и ще поръчвам шишета в комплект със стерилизатор.
И да ме е страх и да не ме е страх, и да купувам и да не купувам, има ли да става нещо лошо, все ще стане, независимо купувала ли съм или не. Пази Боже.
Гледам да не мисля така и да си планувам нещата полека лека, че в последният месец като натежи, някакси никак няма да ми е до обикаляне по магазини най-вероятно.
Че като си дойде ММ ще почваме ремонт на спалнята, лошо ми става отсега как ще се справям с големия корем.

# 367
Ние с ММ купихме малко дрешки от намалението в H&M.Много хубаво ми стана,първите покупки за бебо. Heart Eyes Все пак след една седмица вече влизам в 7 месец.Кошара и количка по-нататък.
Аз незнам какви шишета трябват,дайте акъл какво друго трябва. Grinning

# 368
Чувствам се много неподготвена Sad Мисля, че няма да се справя да преценя какво трябва да взема и какво не. В сряда съм на лекция, дано поне малко ми изясни какво предстои

# 369
Аз от един месец само преглеждам основно в интернет. Като изключим дрешките, цените на другите неща са еднакви, като в определени магазини пускат намаления 20-25%. Смятам до си ги следя и да се възползвам, а не да чакам последния момент.

# 370
Да, аз точно от намаления се възползвах.
Заради разни страхове и суеверия да се набутвам, няма смисъл. Mr. Green
Снощи вкъщи с баща ми точно заради това такъв скандал си спретнахме, че не е истина...и той ми лае, че рано било. А аз както обичам някой да ми се бърка, чудо се получи.

# 371
И аз не мога да си представя да оставя всичко за последния момент.То сега ми е трудно предижването,гърба ме боли и коремът ме стяга,а после сигурно изобщо няма да ми се обикаля по магазини.А пазаруването за бебо е една от най-приятните емоции. Simple Smile

# 372
Като майка на почти 3 годишен сладур, ще се радвам да ви бъда полезна, с каквото мога.Относно дрешките, със сина ми се бях престарала доста,бях накупувала всевъзможни неща.Отделно и свекърва ми му беше донесла от чужбина всякакви красоти, от рода на 5-6 чифта мини дънки и джинси, 5-6 ризки, блузки, сако, жилетки и т.н.  Grinning Бяха страхотни,но почти неприложими за новородено бебче,но за излизане навън или за пред гости, се изфукахме по веднъж с тях  Sunglasses Най-голяма полза и най-удобни за началото са ми били следните неща : бодита с дълъг ръкав и странично закопчаване тип "прегърни ме" - 6 бр. ми бяха напълно достатъчни ; ританки - 6 бр. (най-обикновени памучни,може и панталонки тип клин, но трябва да се носят с чорапки, а чорапките ги стискат в началото, смъкват ги и не са толкова удобни  Wink ) ; гащеризончета ( много удобни, за по-хладно време плюшени, за по-топличко - памучни ) - 2-3 бр. те вървят или с боди, или с блузка ; памучни шапчици - аз не ги използвах вкъщи, тъй като сме с парно и беше доста топло, слагах ги само за на вън ; ръкавички - 2-3 бр. мъжът ми донесе изпрани и изгладени още в болницата, тъй като синът ми имаше огромни нокти и се беше изподрал целия.
Друго, което бяхме взели : 2 бр. спални комплекта, 1-2 одеалца, така нареченето порт-бебе или дебела пелена (което на мен не ми беше изобщо удобно и бързо го замених с цяла грейка (ескимос), купих я от HM и беше безкрайно удобна) и да не забравя, едни тънички памучни пелени от Джъмбо,които ползвах за какво ли не,препоръчвам ви ги горещо,в последствие ги купувах за всички мами около мен.Те са комплект от 5 бр. , мисля че, и ги ползвах за под главичката на бебчо, когато го уригвах, или просто за постелка някъде, или лятото в горещините за завивка в количката  Wink
Постът май ми стана доста дълъг,но ако имате въпроси, ще се радвам да ви помогна с моя опит и за други неща ( както писах, бяхме се поизхвърлили доста и сега разбирам, че е било безмислено Wink )

# 373
С първата бременност в 7 месец вече бяхме купили кошарата и количката, даже си ги сглобихме и приготвихме да са готови. Първи дрешки същокупих в 7 месец. Така че, нормално е да започвате сега, още повече че с първо дете вълнението е много по-голямо.

# 374
Аз започнах  Mr. Green
Количката пътува с превозвача от Англия, утре чакам кошарата от Хиполенд. Отделно съм купила някоя и друга дрешка и играчка, чакам болничния да ми преведат тия дни и ще поръчвам шишета в комплект със стерилизатор.
И да ме е страх и да не ме е страх, и да купувам и да не купувам, има ли да става нещо лошо, все ще стане, независимо купувала ли съм или не. Пази Боже.
Гледам да не мисля така и да си планувам нещата полека лека, че в последният месец като натежи, някакси никак няма да ми е до обикаляне по магазини най-вероятно.
Че като си дойде ММ ще почваме ремонт на спалнята, лошо ми става отсега как ще се справям с големия корем.
Браво! Аз още не мога да стигна до покупките:) Препоръчвам ти да не бързаш със стерилизатори и шишета. От опит Simple Smile Моя хубавец го изгледах без нито едно шише - а не е като да не бях подготвена с цял комплект...но човека не пожела никакъв силикон. Само кърма, дори вода не пиеше, и директно от чаша пропи на около 9 мес. Единственото налично шише беше напълнено с бобови зърна и се ползваше за дрънкалка:) Та...виж как ще потръгнат нещата, и едва ако се наложи тогава....че май и не са много евтини тези стерилизатори и комплекти шишета;) Hug

Общи условия

Активация на акаунт