"Cesur ve Güzel"("Дръзки и красиви") с Туба Бюйюкюстюн и Къванч Татлъту- тема 12

• 110 960
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • AMS
 Привет на всички!!!
 Алекс, Ринка, Лили, Асианита,
 благодаря за превода на серията!!!
 Изгледах я с няколко почивки
 и съм много доволна от всяка една сцена,
 от всички артисти, от сценария, от режисьора,
 от оператора, от стилистите и гримьорите,
 от продуцентите, ...
 Много стоп кадри направих.
 Много интересни сцени.
 Невероятната игра на Туба и Къванч,
 и незабравими моменти със Сю и Джес.
 От тук започна финалът >>>

# 196
  • Сливен
                   Добър ден, Дръзки и красиви! Hug

Още не съм довършила гледането на 31 серия. Сърце не ми дава. Днес ще се постарая да я довърша.
След малко отивам на работа.

Желая на всички спорен  и спокоен ден! bouquet

# 197
Добро утро! Hug Hug Hug

Боби Hug,ме изпревари с кафенцето,но пускам още едно!Вече го бях приготвила! Wink

Димана HugКет HugКузманова HugДива Hug,за коментарите! bouquet bouquet bouquet bouquet

Дива Hug,за чудесните  гифчета от края на епизода! bouquet

Тази седмица е финала!Днес очакваме 1-ви фрагман! Peace Дано със Сю всичко е наред!А за Джес не ми се мисли-ще е бесен! Peace

Приятен ден и щастлива седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

# 198
Здравейте Прекрасни !
Здравей лято и  ваканция!
Скрит текст:
Продължавам само с подкрепата към  частния бизнес/тр-т +моето хоби новата градина като за първа година-цветя ,дръвчета и зеленчук

Много ще ми липсват Сюхан и Джесур, но пък съм доволна  ,че свършват с един сезон...
Никъде го няма това безумие по70-100епизода -обикновено- първа целувка към 20еп-при нас 3епизод .
първа брачна нощ-40/70еп при нас 11епизод .. имахме и развод ..2ра сватба .....
Започнах повторението от  началото  ---страхотни епизоди ,прекрасни Туба и Къванч, чудесни всички актьори ..
 Двойката Туба и Къванч е първа в личната ми класация .. Много ми допаднаха
Освен ГГ любимци ми станаха Корхан и Тахсин
 Нова офиц. снимка от 31епизод

Днес снимките продължават на  два места  ... Полонезкой и Пойразкой ,където е и Къванч

И пак днес -още по усилено се тиражира вестта от медиите за Фатих /Кенан Имирзалъоглу/ и Туба.
Но според мен ,Туба ще си даде почивка и ще  е далеч от сериалите този сезон....
Макар ,че и това партньорстово го очаквам когато и да е,но се моля да не е за този проект.
Скрит текст:
Цитат
Medyafaresi.com‏Onaylanmış hesap @medyafaresi  14 dk.14 dakika önce
Daha fazla
 Yılın bombası! İşte Tuba Büyüküstün'ün yeni dizisi... - http://www.medyafaresi.com/foto-galeri/yilin-bombasi-iste-tuba-b … eni-dizisi/827720
http://www.medyafaresi.com/foto-galeri/yilin-bombasi-iste-tuba-b … eni-dizisi/827720

От преди 54минути ,ако е вярно- това означава добър знак "Джесур е спасил Сюхан - с Ръза отделно снимки"  

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 14:16 от Maya@

# 199
Привет! Hug

Майя Hug

# 200
Скрит текст:
Здравейте! wavey wavey wavey

Изгледах преведената серия и разбира се, наместих някои несъответствия, които усещах при онлайн гледането, но така е като не се знае езика.
За ГГ няма да коментирам нищо, защото е казано почти всичко. То винаги има какво да се допълни, но не е нужно при тази категорична красота, която струеше от Сю и Джес.
От петък съм се замислила много за Бюлент и Корхан. Защо за тях съм се замислила, някак не можех първо да се уловя, какво ме провокира да ги слагам заедно един до друг и да искам да ги сравнявам като образи.
Еврика, днес сутринта, след като изгледах серията на български, изкристализира извода ми от това сравнение.

Всичко започва от родителската любов - това бяха много точни думи, казани от Силви Вартан в предаването
120 минути по БТВ.

Корхан е дошъл на този свят от грешка. Живял е в семейна среда без любов между родителите си. Не е получавал любов от баща си, което всяко момче търси , защото е от собствения му пол. Получил е обаче любов от майка си, която цял живот наверно е страдала, че се е омъжила бременна, отритвана от бащата на детето си, като дава цялата си любов на това дете. Въпреки това детето Корхан не се чувства  цялостно и това се отразява в неговото поведение вече на възрастен.Корхан бе нерешителен, винаги критикуван, мразен от баща си, отхвърлян от него, манипулиран от  жена си, но останал обичащ човек.
Майката е съумяла с любовта си да го направи такъв любвеобилен, състрадателен,отстъпчив, добър човек.
Няма да забравя сцената на гроба на майка му, когато завари там баща си Тахсин. Първо бе изненадан от присъствието на Тахсин там, после тръгвайки се усмихваше, говореше й все едно е жива и дори и намигна на края. Разридах се. Това е Корхан- човек с добро сърце.
Въпреки липсата на любов при родителите му е имал семейство, тираничен баща и любяща майка.
Майка, която е изстрадала своята грешка, но е достигнала до брак и е родила Корхан в брак, независимо, че не е била обичана. За да направи тази грешка Нуран наверно е била влюбена в Тахсин и е родила детето си с любов. Не е могла да получи любовта на Тахсин, след което е видяла той какъв човек е и се предава на болестта.

Съвсем друга е ситуацията при Бюлент. Той е роден в брак. Останал е от малък без баща и е отгледан от майка си.  До тук от гледна точка на сегашните ни разбирания, всичко е нормално, но при тях не е.
Тя остава сама жена с дете и то от другия пол. Момче, което има нужда от баща или по-точно от мъж до майка му и до себе си. Но такъв няма, а има една стара любов на майка му, наречен Тахсин, който наверно е бил техния благодетел. Дори да не е бил техен благодетел все пак са в една фирма майка му и бишият й любим Тахсин. Това е много объркващо за едно момче, което усеща, че любовта на майка му е към друг мъж, който не му е баща. Винаги детето си задава мислено въпроси и си отговаря мислено, като най-вече отговорът е , че не е бил желан да дойде на белия свят, а е дошъл едва ли не по необходимост.
И това е така, защото Мехрибан, за да не остане сама, след провалената й сватба с Тахсин се жени за бащата на  Бюлент, за да е женена и естествено ражда дете. Всичко това минава през главата на това дете.
Видяхме за колко много неща упрекваше Бюлент майка си. И мога да ви кажа, че е прав, защото в него е загнездено точно това чувство на роден по необходимост.

Корхан, роден от грешка, Бюлент роден по необходимост.
Бюлент е в по-неизгодна позиция. Около него непрекъснато имаше присъствие на голямата любов на майка му. Винаги присътваше на  спомените от Мехрибан за миналото и провалената и сватба с Тахсин. Колкото и Мехрибан да казваше с думи колко е ужасен Тахсин, тя пазеше дълбоко в себе си онова чувство от миналото. Самата тя като жена успява да си стъпи на краката и да поведе живота си в правилна посока, разбира се, в името на бъдещето на детето си и своето, но не се разделя със спомена от миналото и с човека, който я е наранил, а напротив е в една фирма с него. Как се е чувствал един тинейджър в такава обстановка? Разбира се, че доста ревниво, злобно, в някои моменти примиренчески, но винаги със задната мисъл за мъст или за облагодетелстване. При Бюлент е било облагодетелство и желание за притежание на
любимката на любимият на майка му.  С това е потушил вътрешната си борба за появата си с нелюбов.
Докато не дойде съперник, който му обърка подредбата. От подсъзнанието му изплува всичко, което е подтискано от майка му като начин на поведение. Мехрибан го е изучила и възпитала добре, но е подтискала със силата на характера си неговите чувства, като го е възпитавала да бъде това което тя иска и което е смятала, че трябва да бъде синът й. Но синът и възпитан добре, според нея е имал доста противоремия в себе си, които не ги е споделял, но когато станаха грешките започна да й крещи в лицето истини, от които тя онемяваше.  Най-грозно беше нейният упрек към Бюлент, когато го видя в полицията с белезниците че той е най-черното нещо в нейния живот.
Ех, Мехрибан, Мехрибан, разбирам я напълно, но........ не мога да оправдая нейното поведение към сина й.
Тя изцяло е била подвластна на това, какво ще кажат хората и така е белязала целият си живот, но не е могла да го отнесе към Бюлент, просто е забравила, че той е отделен индивид и има нужда да свети със собствена светлина, а не да бъде в сянката на майка си.
Синдромът Мехрибан е доста често срещан у нас. Когато една жена роди по необходимост винаги има пропуски във възпитанието на това дете. То или става агресор, ако майката не може да се реализира, или започва да има зависимости, ако майката се отдаде на личностна реализация.

Извинявайте, ако съм била многословна, но исках да споделя усещанията си .
Извинете ме и за някои грешки, но клавиатурата ми прави номера.

Привет на всички!

Уау, Димана, какво ме направи ти? Страхотен анализ. Не бях се сещала за този паралел.
Първо, малко трудно те разбрах, но ти прочетох поста няколко пъти и мисля, че схванах изводите ти.
Права си за Бюлент и Мехрибан. Хареса ми определението "синдромът Мехрибан".
Усещам в поста ти професионалност. Peace bouquet
Жалко, че не пишеш по-често, но тук не се водят много диалози за същината на образите и се радвам, че отвреме, навреме, ти, го правиш. Благодаря ти! bouquet smile3501
Благодаря на всички за снимките, стоп кадрите и за споделеното.

# 201
# 202
Здравейте! wavey wavey wavey

Anileda7, Hugблагодаря за оценката, че ти е харесал паралела, който направих за Бюлент и Корхан.
Радвам се, че си разбрала, това което съм искала да кажа, защото сега като чета назад какво съм писала, наистина си е объркващо ooooh!Няма да се коригирам, който чел, чел. И на мен ми се искаше повече да разискваме характерите на героите, да правим сравнения, да обсъждаме, да спорим, но нещо не се получи.
Нейсе, като че ли е по-добре, защото щях да се “вържа“ към темата и да вляза в “матрицата“, което не е много здравословно. Минала съм по тоя път и знам колко е обсебващо.

Сега си чакам с нетърпение четвъртък да видим аджеба как ще занулят Ръза, което се надявам да стане най-накрая. Дано само не е 2 минути преди СОН.

Пожелавам ви приятна вечер и дано да имаме фраг. Praynig

ПП Днес клавиатурата ми си работи нормално. Не знам напоследък какво й става и тя е  #Crazy след края на последната серия  Joy Joy

# 203

--------------------------

Чакаме фрагман...

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 20:26 от Zlatina3

# 204
# 205
# 206

Дива... Hug smile3525

Вече взех да се притеснявам за финала... Whistling,но пък си спомних "двете хванати ръце" на Сю и Джес  ...и Корлуда в далечината...тъй ,че вярвам в хепиенда...само ми е мъчно за Корхи... ooooh! Cry

# 207
Здравейте!  Hug
Благодаря ви за всичко, което сте споделили в темата - мнения, ваши красиви творения, снимки от сета, новини...  newsm51 newsm51 newsm51

Дръзки и красиви - 32 епизод (финал) 1 трейлър bg sub

http://www.videoclip.bg/watch/700228_drzki-i-krasivi-32-epizod-f … l-1-treilr-bg-sub

https://www.facebook.com/380195852002337/videos/1473910209297557/

# 208

Ужасен трей, до последно ще ми тровят нервите, направо ще ми ги -изпилят.

# 209
 Hug Hug  Hug

Добра вечер,дръзки и красиви!

Ринка,Дива, newsm51 newsm51 newsm51за това ,че ни донесохте трея и превода му!Заради кого ли Ръза е в болницата преоблечен със специални дрехи!

Страхотен Къванч!

Общи условия

Активация на акаунт