Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 717
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Глухарче, благодаря.А да се храня ли?Сега майка ми вари нишесте,но нямам идея дали ще мога да го ям.По-скоро мога да сипя захар във водата.

Атина,успех мила.Говори с лекаря за диабета и чуй какво ще ти предложи.Все ще има по-течна храна,която да можеш да хапваш.Искаха да ми дадат мляко и чай,но на прекрасния ми колит не би му харесало.Не ме питайте колко съм гладувала и по другите операции.

# 271
  • Варна
Глухарче, благодаря.А да се храня ли?Сега майка ми вари нишесте,но нямам идея дали ще мога да го ям.По-скоро мога да сипя захар във водата.

Е как няма да се храниш.Пасирана супичка,кашичка ти си знаеш от какво не се дразни стомаха ти.Само да е по-течно, не за друго ами да не дразни гърлото.Аз два часа след операцията търсих да ям, сестрите паднаха от смях със мен, защото съм по-кльощавичка(а и тогава покрай диагнозата съвсем се бях вталила) и не създавам впечатление на много ящна, а бях озверяла като питбул.

# 272
След упойката е добре да се пие повече вода. Не е приятно преглъщането, но ще се подобрява с всеки ден.  При пиене на течности аз се 'давех' доста време след операцията. Трябва да се храниш, разбира се, дори е полезно преглъщането. С всеки ден все по-добре ще става!

# 273
  • Бургас
Бързам да успокоя Атина-току що се храних.По-скоро хапнах едно кремче от нишесте.С него не се давя за разлика от водата.И не боли толкова преглъщането като водата.Едва ли ще може да ядеш такъв крем,защото е със захар,но киселото мляко е с подобна консистенция.По-късно или утре ще опитам с попара.Ако можех да ям кисело мляко до сега поне една кофичка да съм изяла.Даже и с хлебче можеш да го надробиш.

# 274
  • Варна
Е супичка защо не пробва? Между другото сок по-лесно се пие от вода.

# 275
  • Варна
Помня как моя мъж ми донесе кебапчета с пържени картофи.....Е те тогава Глухи ми донесе супа.Куко помниш ли?

# 276
  • Варна
Помня как моя мъж ми донесе кебапчета с пържени картофи.....Е те тогава Глухи ми донесе супа.Куко помниш ли?

Помня куко и ти беше умряла от глад hahaha

# 277
Предполагам, че ще съм на глюкоза и инсулин Мария, поне деня след операцията. Ако немога да се нахраня добре трябва да променя единиците на инсулина. Ще попитам преди операцията да ми разяснят някои подробности. Колко време трае операцията? И как ти подейства упойката.

# 278
  • Бургас
Много ме разсмяхте с този мъж,който е донесъл кебапчета и картофи.От добро сърце го е направи човекът.
Супа ей сега ще сварим с майка.По-скоро ще свааря пиле,морков и картоф и ще го пасирам.Може би днес само морков и картоф ще пасирам,а месото утре.
Вече мааалко по-добре преглъщам.Сок също не мога,но може да пратя някой за банани и също да ги пасирам.Само банани и печени ябълки мога да ям,други плодове не.

# 279
  • В свой си свят :))))
По-твърдите неща се преглъщат по-лесно, мен ме захраниха с кифла, а съпругът ми носеше ябълки. Сестрата ме учеше да пийна малко течност със сламка, да задържа леко в устата, да се концентрирам и да си наложа да я преглътна. Сока наистина ми беше по-лесен от водата. Ще се преборите, момичета! Можете!

# 280
  • Варна
Atina82 ти да не мислиш, че си единствената диабетичка подложила се на такава операция.Спокойно, имай малко поевче доверие на докторите.

# 281
И за мен преглъщането на твърда храна не е било проблем, само водата ме давеше, така че пробвай, по-скоро е психологическа спирачка. Мария, хубаво е че са те пуснали толкова скоро от болницата! Къде се оперира? Атина, а теб къде ще те оперират? На мен след преглед сега ендокринолог заговори за повторна операция предвид броя и размера на останали л.в.с разсейки и направо ме втресе...

# 282
  • Бургас
Anikka,в Бургас се оперирах.Доволна съм от отношението.Платих общо 80 лв.

Атина,няма страшно от упойката.Този път нямах задушаване като заспивах.Бях заета да викам,че съм се отказала,но вероятно не съм първата такава.
Много бързо излязох от упойка,но сънувах малко гаден сън.И все пак леко ми се виеше свят и може би за 15-20 Мин ми мина.На първата банка,която ми включиха и се освестих.Не съм повръщала,дори лошо не ми беше.
Разбира се,че ще си на глюкоза и инсулин,така правят при диабетиците.Разпитай за хранителен режим,всичко,което те притеснява.
Сега ми е много уморено.Пак имам около 37 градуса,но било нормално до петия ден да има температура.

# 283
Не съм единствената, но се притеснявам. Да имало и много други диабетици, но все пак ме е страх, смятам че е нормално. Човек като си знае проблемите се притеснява.
 Аника аз ще се оперирам при доц. Сечанов на 26 юли в София.
Благодаря ти за информацията Мария.

# 284
  • Варна
И за мен преглъщането на твърда храна не е било проблем, само водата ме давеше, така че пробвай, по-скоро е психологическа спирачка. Мария, хубаво е че са те пуснали толкова скоро от болницата! Къде се оперира? Атина, а теб къде ще те оперират? На мен след преглед сега ендокринолог заговори за повторна операция предвид броя и размера на останали л.в.с разсейки и направо ме втресе...

А и каза ли му, че си пила йод?Според мен се е изказал неподготвен, защото след йод трябва да минат поне 6 месеца(защото той продължава да гори месеци наред), за да се разбере дали е било успешно лечението.Ако си много притеснена те съветвам да скочиш до София и да се консултираш с проф. Хаджиева, тя е онколог и е много добра специално за нашите проблеми.
И какви са размерите на останалите ЛВ, ако са били големи хирурга да ги е махнал.Не могат да пораснат много за 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт