Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 733
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Алекса на теб каквобти казаха?
Май мен визираш (или Атина, че и тя е с А) Smile На мен ми намалиха дозата, досега 3 дни от седмицата бях на 150 мг, а другите 4 на 125, сега само в един ден ще взимам 150 (това беше при 0,06 тсх).

# 691
  • Варна
Алекса на теб каквобти казаха?
Май мен визираш (или Атина, че и тя е с А) Smile На мен ми намалиха дозата, досега 3 дни от седмицата бях на 150 мг, а другите 4 на 125, сега само в един ден ще взимам 150 (това беше при 0,06 тсх).

И от теб се интересувам разбира се  Hug , но в случая визирах az_alexa, но ме домързя да го напиша правилно. На 1-ви щеше да ходи на лекар  Rolling Eyes

# 692
0ф, сори съвсем изкуфях. Чакаме новини, Алекса да!

# 693
Здравейте, влизам с въпросчета , защото съм много притеснена.
Майка ми е с много възли на щитовидната и с лекарства не се подобрява , а даже по зле става и затова й препоръчват операция.
Интересува ме към кого да се насоча и горе долу да ме орентирате какви пари е една подобна операция за да се подготвим.
Също искам да попитам възможно ли е да има затруднено дишане заради тези възли? Диша трудно и много кашля и личната й казва , че е заради бронхит ( който продължава вече 3м) а докторката която й следи щитовидната казва, че е от нея.
Благодаря предварително

# 694
  • Варна
Да, може да има кашлица и затруднено дишане от жлезата. За цените да каже някой, който скоро се е оперирал. Аз се оперирах в обикновена болница по ЗК и не съм плащала.

# 695
  • Бургас
Да,може да има кашлица от жлезата.Мен си ме душеше като легнех на гръб,хем беше уж леко увеличена.Но разлика огромна,сега си лежа преспокойно.
Аз ходих да ме оперират в частна болница преди два месеца.Платих 50 лв за вечерта,в която бях под наблюдение (не,че някой идваше да ме наблюдава,но пуснаха майка ми да остане с мен и бяхме сами в стаята,което беше добре).Поискаха 30 лв за консултация с кардиолог и анестезиолог.Общо 80 лв.Предупредиха ме,че наложи ли се реанимация се плаща 200 лв.Или 250??Нещо такова,но ме успокоиха,че точно при такава операция почти никога не се налага реанимация.
Обаче ако искате да ви оперира някое светило,сумата е над 1000 за Сечанов.За него знам,защото идва в Бургас,обадих се и питах.Нямах възможност да дам такава сума,по принцип операцията сега е по каса.

# 696
Здравейте,
Оперирана съм преди 9г заради възел (3/2см) на щитовидната жлеза. Оставен ми е почти само десния лоб. От известно време ми се появява много неприятно главоболие, което според лекарите се дължи на синузит. Появи ми се и хъркане и се чудя дали не може да са свързани нещата с щитовидната жлеза. Някой има ли подобни оплаквания?

# 697
Здравейте☺Благодаря за загрижеността, момичета! При повторното изследване на ТСХ, се оказа, че е 1.3 вместо 2,5, което няма особено значение де, все едно- завишеничко е. За сметка на това Тиреоглобулина ми е намалял, което отново доказва връзката ТСХ- Тиреоглобулин в зависимост от супресията. Моят доктор не беше особено впечатлен, нито притеснен, което ме зарадва де 😜 Вдигнахме малко дозата с 25 мкг и след месец отново ще меря ТСХ да видим как ще е, но както казах , дали защото наближавам 5-тата година, коментара срещу разширените ми уплашени очи беше: " И какво като се е покачил? И така сте си добре!"
Обичам го този доктор! 😂😂
Желая ви много здраве, момичета!

# 698
  • Варна
Здравейте☺Благодаря за загрижеността, момичета! При повторното изследване на ТСХ, се оказа, че е 1.3 вместо 2,5, което няма особено значение де, все едно- завишеничко е. За сметка на това Тиреоглобулина ми е намалял, което отново доказва връзката ТСХ- Тиреоглобулин в зависимост от супресията. Моят доктор не беше особено впечатлен, нито притеснен, което ме зарадва де 😜 Вдигнахме малко дозата с 25 мкг и след месец отново ще меря ТСХ да видим как ще е, но както казах , дали защото наближавам 5-тата година, коментара срещу разширените ми уплашени очи беше: " И какво като се е покачил? И така сте си добре!"
Обичам го този доктор! 😂😂
Желая ви много здраве, момичета!

И моя каза нещо подобно " Е че ко толкоз " Joy

# 699
Здравейте, по някаква случайност или не от кардиолог бях препратена на ендокринолог. Да се види дали хормоните са в норма и така нататък. Не ми изследва хормоните, защото единият основния ми бил изследван и той показвал всичко,и било в нормите .При д-р Маркова в Варна , погледна ме на ехограф и ми откри възел 2 cm доколкото чух. И ме препраща в Терапията за биопсия, а страхът в мен е огромен на 23 години съм. И не знам дали е правилно решение да се подложа на това.

# 700
  • Варна
Здравейте, по някаква случайност или не от кардиолог бях препратена на ендокринолог. Да се види дали хормоните са в норма и така нататък. Не ми изследва хормоните, защото единият основния ми бил изследван и той показвал всичко,и било в нормите .При д-р Маркова в Варна , погледна ме на ехограф и ми откри възел 2 cm доколкото чух. И ме препраща в Терапията за биопсия, а страхът в мен е огромен на 23 години съм. И не знам дали е правилно решение да се подложа на това.
Потърси още едно мнение. Райков например ако се усъмни на място взема биопсията и на другия ден е готова. Ало ти се дават пари естествено. Но ще си спестиш чакането и треперенето.
Не е страшнс биопсията,тук сме доста,които сме се подложили.

# 701
  • Бургас
Dark_fairy,отиди все пак или там,или където ти препоръчва Глухарче.
Ако така стоиш, без да предприемеш нещо,още по-лошо и тревожно се чувства човек.
Те и моите проблеми започнаха на твоята възраст,на 24 бях.
Но точно защото си млад човек и животът е пред теб,се стегни.От цялото си сърце ти пожелавам всичко да е наред,да не се налага дори биопсия,а ако все пак се наложи,да е обикновен възел,който само да се наблюдава.

# 702
Здравейте искам да ви попитам дали някой знае какво означава огнищни лезии. Означава ли, че тези възли са злокачествени

# 703
  • Варна
Здравейте искам да ви попитам дали някой знае какво означава огнищни лезии. Означава ли, че тези възли са злокачествени

Защо не попита лекаря си?

# 704
Утре ми е първото изследване след операцията на ТАТ,  TSH  и тиреоглобулин. Да попитам то е ясно, че е на гладно, но дали трябва да си пия еутирокс или да изчакам след изследването?

Общи условия

Активация на акаунт