Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 674
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Довечера ще си снимам белега и ще ви го покажа, не съм мазала с нищо.По принцип зависи най-вече от кожата.

Златанова на солариум не съм ходила,известно време ходих с шал.Моята операция беше декември-май,юни вече си бях по плажовете.А слънцезащитен ползвам фактор 50, не за друго ами такъв купувам за детето, а много мразя да нося багаж, две тубички ще ми дойдат в повече  Crazy

# 76
  • Бургас
Уф,ако сега ме оперират няма как да ходя с шал.Ще си ходя заклана.

# 77
Момичета за всичко друго мисля свързано с диагнозата, но не и за белега. Ако ще и изобщо да не се заличи. Страх ме е от самата операция и от тази диагноза. Ще полудея от напрежение. Само да сме здрави всички ние.

# 78
  • Варна
А,Атина ...много те моля,ние също сме с тази диагноза.и не сме духове,напълно реални сме.Гадна е.диагнозата ,но е важно че сме живи и че точно от това няма да умрем.Аз даже реших да раждам,хем съм с рак ,хем съм стара...ама съм жива.Така де,дръж се мъжки ,живота сестро продължава.

# 79
  • Бургас
Е,то от самата операция няма какво да те е страх.Хубави са вече упойките,заспиваш неусетно и много бързо се събуждаш.На последната операция имах чувството,че не мога да дишам когато заспивах,но последното,което помня беше,че анестезиоложката ме успокояваше,че всички казват така.
От тръбата,която е била в гърлото, ти е малко гадно,на мен ми се кашлеше,но от болка на смеех да се закашля.Обаче това чувство доста бързо отшумява.
На последната операция ми падна катетъра и аз отказах да ми слагат нов,и някъде след 24 часа си ставах,въпреки че беше коремна операция.
Избери си добър хирург и няма да имаш проблеми.Аз пак ще си се оперирам в Бургас,избрах си една частна клиника,в която оперираха сина ми от апандисит.Много са готини лекарите,даже бих искала същия анестезиолог.Безкрайно съм им благодарна,защото ми спасиха детенцето.
Не ми се ходи в София,че после да се връщам оперирана с влак или автобус.
Майка ми е оперирана в София в мини инвазивна хирургия в Токуда.Много ме увещава да отида и аз там,но не искам.Тя остана там около две седмици след операцията,не се върна веднага.
Тя споделя,че боли все едно имаш ангина.

# 80
Благодаря за подкрепата малко съм шашната, съжалявам че ви натоварвам.

# 81
Момичета,

някоя от вас пие ли Метформин заедно с Метизол? Направо ми се реве вече - 6 кила нагоре за 2 месеца. Тренирам почти всеки ден, ям доста изчистено и това е положението. Искам да се оперирам и да се приключи  Cry Чудя се, ако вкарам малко Сиофор дали няма да има проблем  newsm78 На преглед съм чак след месец.

# 82
Момичета,

някоя от вас пие ли Метформин заедно с Метизол? Направо ми се реве вече - 6 кила нагоре за 2 месеца. Тренирам почти всеки ден, ям доста изчистено и това е положението. Искам да се оперирам и да се приключи  Cry Чудя се, ако вкарам малко Сиофор дали няма да има проблем  newsm78 На преглед съм чак след месец.
Здравей, аз пия Метфогамма , но с Еутирокс, не с Метизол. Препоръча ми го Ендокринолога, който ме наблюдава заради фамилна обремененост от диабет, съчетано с тлъстинки около корема Simple Smile Ние търсим страничния ефектна отслабване, тъй като нямам доказана инсулинова резустентност, но освен , че ме разхлабва хапчето вече няколко месеца няма кой знае какъв ефект Sad Метформинът стимулира и яйчниците и повишава шанса за забременяване, затова стискам зъби и го пия, но не да те отчайвам, ама не съм станала фиданка Wink На всичкото отгоре доста дразни корема, аз съм с ГЕРБ и изрично питах гастроинтеролога си преди да го пия- и той беше на мнение, че е едва ли не страхотно хапче Simple Smile

# 83
С какво мазахте белега от операцията си?
Кога го изложихте на слънце, солариум за пръв път?Използвахте ли слънцезащитен фактор? bouquet

Здравей, белега може би  месец след операцията почнах да мажа с Медикасол Джинджира, препоръчвам го с две ръце! На солариум не съм ходила, но 4 месеца след операцията бях на плажа- задължително белега с 50 фактор слънцезащитен крем ( аз ползвах на Авен и не само на плажа), иначе има риск да остане червеникав. Шалове не съм носила, нося си белега с гордост или поне това, което е останало от него Wink

# 84
  • Варна
Обещах снимка, само няма да се смеете, бях забравила и се сетих ей сега преди лягане  Laughing

Нарочно я направих в много близък план, иначе ще ви трябва лупа Simple Smile

# 85
 Знае ли някой за метода кибетнож и дали го има в Бг.?

# 86

Глухарче, изглежда страхотно като за белег, не се забелязва!Това колко време след операциата е?

# 87
  • Бургас
Глухарче,никак не ти личи белегът,много се радвам за теб.
Но съдейки по моя корем,където на места белегът ми е широк повече от един пръст нямам надежда за такъв фин и незабележим белег.

# 88
Глухарче, предвид, че телефонът ми е омотан в прозрачно фолио, защото съм в болницата на йодната терапия, да ти кажа - съвсееем невидим с просто око ми се вижда белегът ти Grinning Моят е на 2 месеца и е доооста по-широк и още червен и изпъкнал. Мажа с Кело Кот. Друг белег имам от операция и също стана колоиден (май така се казваше), от типа кожа и начина по който образува съединителна тъкан е, но пък него не го мазах с нищо, така че сега се надявам щетата да е по-малка.

# 89
На сайта на болница "Св.Панталеймон - София", където вече работи доц. Сечанов, както и на Фейсбук профила им, преди няколко дни качиха нова важна информация. Уточнява се, че в екипа на доц. Сечанов има опитен патоанатом (хистопатолог), така че вече всички притеснения относно диагностиката на образуванията в щитовидната жлеза,  както по време на операцията, така и след това, напълно отпадат.
Публикувам текста, защото и тук някъде по-напред (в предишната тема май) имаше информация, че няма патолог в екипа на болницата.
Ето текста:

"МБАЛ “Св. Панталеймон – София” АД има удоволствието да Ви съобщи, че доц. Таньо Сечанов – хирург ендокринна хирургия, от 05.06.2017г. работи вече само при нас. Препаратите на оперираните от него пациенти се изследват от доц. Г. Ганчев – хистопатолог с дългогодишен опит от Националната онкологична болница. Записване на часове за прегледи и операции на тел. 02/9741000 и 0888671567"

http://sphospital.bg/category/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

https://m.facebook.com/%D0%9C%D0%91%D0%90%D0%9B-%D0%A1%D0%B2%D0% … 1581980385407329/

Е, вече потвърдихте подозренията ми, че се занимавате с реклама на Свети Панталеймон. Тъй като съм човек, научил се да чете малките текстове и да вниква в точния смисъл на думите, още повече съм подозрителен към това съобщение. От него става ясно, че добър патолог изследва препаратите. Обаче съобщението е написано с йезуитски език. Според мен напълно умишлено не се споменава дали това изследване е по време на операцията, въпросът който вълнува най-често потенциалните пациенти. Във всички болници се дават препарати за изследване, но е въпрос на добра лекарска практика изследването да се прави по време на операцията, за да не се налага втора операция, тъй като има двойно по-голям риск от усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт