Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 875
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Сигурно е така, но аз го мисля от май месец. Тогава след втора биопсия д-ра беше категоричен , че съм за операция. Потърсих още няколко мнения , за да съм сигурна, че няма грешка. Юли месец ходих в Бургас на преглед при доц. Сечанов и той беше готов едва ли не веднага да вляза в болницата. Е да ама аз не бях .....! Разбрахме се преди да излезе в отпуск да се обадя и да насрочим дата. И така датата е вече факт.Цялата съм в очакване и това да мине. Ама наистина все ми се искаше да грешат докторите!

# 616
  • Варна
Оуу Мария теб те пропуснах. Да си жива и много много здрава, всички проблеми да останат зад гърба ти Flowers Hibiscus

Скабиела днес я видях на снимка с бебетата, милата не прилича на себе си, мноооого изморена и със сенки под очите Sad

Сигурно е така, но аз го мисля от май месец. Тогава след втора биопсия д-ра беше категоричен , че съм за операция. Потърсих още няколко мнения , за да съм сигурна, че няма грешка. Юли месец ходих в Бургас на преглед при доц. Сечанов и той беше готов едва ли не веднага да вляза в болницата. Е да ама аз не бях .....! Разбрахме се преди да излезе в отпуск да се обадя и да насрочим дата. И така датата е вече факт.Цялата съм в очакване и това да мине. Ама наистина все ми се искаше да грешат докторите!
    ако са ми объркани постовете , това е , защото пиша от тел. и не мога да се оправя много, много

Какво излезе на биопсията ?
Спокойно операцията не е страшна.

# 617
При Руми беше много трудно, всичко мериш до грам, сега е лесно, има няколко правила , но за всеки са различни. Жената коментира с тебе около два часа, пуска всички изследвания, гледа кр захар, инсулин, прави обременяване, чернодробни ензими, пикочна киселина, пълна кръвна картина , всички холестероли и какво ли още не. После сяда с тебе и казва правилата , това е, аз лично, не се напрягам , не броя всяка калория, но за 5 месеца 10 кг са факт. Има си кантар, мери мазнини, вода, кости, абе професионалист човек. А и на първо място ТСХ мери от там започва и ФТ4 . Та тъй.
Сиси, би ли ми казала за кой пишеш в поста, за лекар ли става въпрос. С него/нея ли си нормализира килограмите. Би ли ми дала координати и повече инфо. Благодаря ти.
Доцент Атанасова- Майчин дом 4 ти етаж, началник отделение е. Ендокринолог- диетолог, приема и в Меддиа на Солунска, можеш да си запишеш час. Тел го взех от интернет, ама тя много не го вдига,иначе в частната лаборатория вдигат и записват часове.

# 618
  • Перник
Vikit78,  защо 2-ра биопсия и къде са правени и първа и втора? Питам, защото и аз искам да правя 2-ра, но не зн къде. Повечето казват, че няма смисъл, но определено се съмнявам в резултата от първата.

# 619
Фри, Мария ЧЕСТИТ рожден ден!!! Да сте живи и здрави. Всичко най-хубаво ви пожелавам. Нека всички ваши желания, бъдат мои пожелания. Весел празник!!
Излезе и моята хистология. Имам папиларен карцином. Ще видя какво следва от тук нататък. Нямам засегнати ЛВ. Надявам се да няма радиойод
Благодаря ви за подкрепата.

# 620
  • Варна
Атина щом нямаш засегнати ЛВ според дебелите книги не би трябвало да пиеш йод. Ако имаш някакви съмнения и притеснения запиши си час при проф. Хаджиева, тя ще те накара да си провериш хистологията при Терзиев за по-сигурно. Определено ще се успокоиш от прегледа при нея. Тя ще ти обясни, много хора си носят папиларчетата в себе си, но не се развиват. Здрава си на 100% не го забравяй. Сега ще ти останат само неудобствата от липсата на жлеза.
Също така всички изследвания си ги печатай в два екземпляра и можеш да се явиш на ТЕЛК.Първите 1-2 години ще си на висок %, поне изследванията ще си покриваш.
А и трябва да се регистрираш в онкоцентъра ви сигурно са ти обяснили.

# 621
Глухарче в какъв срок трябва да представя документите в онкодиспансера. Аз съм към диспансера в Стара Загора. Ще се видя с доцент Сечанов него избрах и за операцията и да ме проследява. Но при него ще ходя с изследвания в края на Септември. Но до тогава, ако трябва да на правя нещо да ме насочите.

# 622
  • Варна
При случаен преглед ми откриха кисти на ЩЖ и ми казаха да направя биопсия .Препоръчаха д- р Райков. Още на първата ми каза, че е за операция, но каза да изчакаме месец и да я повторим. На втората вече беше категоричен , че съм за хирург. Прати ме при гръден.....но мен нещо ме хвана страха . Отидох при проф. Коева и тя потвърди. После си пратих всички изследвания в София на приятел на роднина, който е ендокринолог и беше изразил съмнение, че може и да не е за операция. След като ги видя каза, че доц.Сечанов е моя човек. И така.....Записах час в Бургас, видяхме се и се разбрахме. Сега ще ходя в София за интервенцията, че във Варна нямало специалисти.

# 623
  • Варна
Атина организирай се другата седмица да отидеш.Те така или иначе най-вероятно ще ти кажат,че няма кой да те следи.Във Варна няма онколог-ендокринолог, та в Стара Загора ли ще има.Никой не може да ти каже къде да се следиш ти си избираш. Но заради ТЕЛК-а ще ти трябва. И аз се следя при Райков на частно, никой не ме е търсил.

Вики ако беше споделила по-рано щях да ти кажа, че на Райков можеш да имаш доверие. Той ми сложи диагнозата и ме насочи към операция. За операцията добре си се ориентирала да не е във Варна, аз сглупих да се оперирам при Славов в Окръжна, но имам проблеми след операцията. Не, че е сигурно че Славов е допуснал грешка, но ми остави леко горчив привкус.

# 624
Благодаря ти  Глухарче. Другата седмица отивам в Стара Загора да действам по въпроса.
Вики операцията не е страшна и аз много се страхувах, че и съм диабетичка. Отидох с 22 кр. захар и пред нервна криза направо. Избрах доцент Сечанов, свалиха ми захарта със системи с инсулин и оперираха. Имах глас от момента, в който се събудих и преглъщат нормално. Слагаха ми обезболяващи и така не усещах болка.
Глухарче в диспансера минавам ли някаква комисия, там ли си оставям документите, предварително ли трябва да си търся лекар или отивам и който лекар е там. При теб как беше?

# 625
Мисълта ми е от интернет ли да видя кои са лекарите там и да търся определено име или на случаен принцип?

# 626
  • Варна
Отиваш даваш си документите/нещо като деловодство трябва да има/,казват ти на коя дата ще има комисия и отиваш тогава.

# 627
Здравейте,
писах в предишната тема 1-2пъти и надали си спомняте, затова припомням случая си накратко в тази.
Голям възел над 3-4см, след хистологията папиларен карценом с 4 засегнати лимфни възела, пих радиоактивен йод ноември месец и от тогава си пия елтироксина и не се чувствам особено различно или по-зле от преди.
Преди 3седмици си пуснах профилактично изследвания и туморния ми маркер е леко завишен отново.
0.32 като При атироидните пациенти нормата е < 0.04ng/mL   
Само,че за разлика от повечето от вас аз съм другата крайност, неглижирам проблема ( сигурно подсъзнателно) и въобще не се притеснявам. От самото начало съм с мисълта,че това се случва на друг и не обръщам особено внимание на случващото се. Със сигурност и това не е добре...защото още не съм се обадила на лекаря си нито да споделя резултатите нито да ме види профилактично.
Въпроса ми към тези който са пили радиоктивен йод, задължително ли са пили повторно или с 1 доза приключихте?

# 628
  • Варна
Здравейте,
писах в предишната тема 1-2пъти и надали си спомняте, затова припомням случая си накратко в тази.
Голям възел над 3-4см, след хистологията папиларен карценом с 4 засегнати лимфни възела, пих радиоактивен йод ноември месец и от тогава си пия елтироксина и не се чувствам особено различно или по-зле от преди.
Преди 3седмици си пуснах профилактично изследвания и туморния ми маркер е леко завишен отново.
0.32 като При атироидните пациенти нормата е < 0.04ng/mL   
Само,че за разлика от повечето от вас аз съм другата крайност, неглижирам проблема ( сигурно подсъзнателно) и въобще не се притеснявам. От самото начало съм с мисълта,че това се случва на друг и не обръщам особено внимание на случващото се. Със сигурност и това не е добре...защото още не съм се обадила на лекаря си нито да споделя резултатите нито да ме види профилактично.
Въпроса ми към тези който са пили радиоктивен йод, задължително ли са пили повторно или с 1 доза приключихте?

Не ти е завишен туморния маркер, пушка си. И моя беше тръгнал да се покачва и стигна 0,28 и притеснена споделих и се посмяха с мен. За да се говори за разсейки маркера се качва със стотици. Това минимално покачване може да се дължи на различни реактиви, различни лаборатории и още една причина беше изръкнала Az alexa , ако се включи ще сподели.
Преди 6 месеца моя беше се покачил на 0,28, миналата седмица беше 0,10.
Но при всички случаи не пренебрегвай профилактичния си преглед на 6 месеца!

# 629
Благодаря ти Глухарче, точно това исках да чуя Kissing .
Спомням си,че ти пи радиоктивен йод ако не се лъжа, колко пъти ?

Общи условия

Активация на акаунт