Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 859
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Благодаря ти Глухарче, точно това исках да чуя Kissing .
Спомням си,че ти пи радиоктивен йод ако не се лъжа, колко пъти ?

1 път само.

Ето отговора на Az alexa, когато аз пощръклях, а то е коментар на проф. Хаджиева.Дано няма нищо против, че го споделям:

"Няма да се притеснявате дори да се покачи няколко пъти като абсолютна стойност, примерно от 2 на 10.Няма да се притеснявате преди да се притесним ние. Може да е грешка лабораторна, може да са стари реактиви, а най-вероятно е да е зависимост от супресията на ТСХ, т.е колкото по-ниско ТСХ толкова по-висок ТГ и обратно."

# 631
При Руми беше много трудно, всичко мериш до грам, сега е лесно, има няколко правила , но за всеки са различни. Жената коментира с тебе около два часа, пуска всички изследвания, гледа кр захар, инсулин, прави обременяване, чернодробни ензими, пикочна киселина, пълна кръвна картина , всички холестероли и какво ли още не. После сяда с тебе и казва правилата , това е, аз лично, не се напрягам , не броя всяка калория, но за 5 месеца 10 кг са факт. Има си кантар, мери мазнини, вода, кости, абе професионалист човек. А и на първо място ТСХ мери от там започва и ФТ4 . Та тъй.
Сиси, би ли ми казала за кой пишеш в поста, за лекар ли става въпрос. С него/нея ли си нормализира килограмите. Би ли ми дала координати и повече инфо. Благодаря ти.
Доцент Атанасова- Майчин дом 4 ти етаж, началник отделение е. Ендокринолог- диетолог, приема и в Меддиа на Солунска, можеш да си запишеш час. Тел го взех от интернет, ама тя много не го вдига,иначе в частната лаборатория вдигат и записват часове.
Благодаря ти 😀аз съм от Казанлък, и ще видя как ще я намеря Simple Smile

# 632
Благодаря ти  Глухарче. Другата седмица отивам в Стара Загора да действам по въпроса.
Вики операцията не е страшна и аз много се страхувах, че и съм диабетичка. Отидох с 22 кр. захар и пред нервна криза направо. Избрах доцент Сечанов, свалиха ми захарта със системи с инсулин и оперираха. Имах глас от момента, в който се събудих и преглъщат нормално. Слагаха ми обезболяващи и така не усещах болка.
Глухарче в диспансера минавам ли някаква комисия, там ли си оставям документите, предварително ли трябва да си търся лекар или отивам и който лекар е там. При теб как беше?
Отиваш с документите сутринта в диспансера, за да се регистрираш. Задължително трябва да минеш през лекар и те ще ти кажат за необходимите документи за телк и изследвания. Зареди се с търпение, ще ти е нужно Simple Smile

# 633
  • Варна
Направо розово хапченце можеш да си глътнеш, ще ти е нужно Joy

# 634
Благодаря ти много, а знаеш ли дали има някакъв срок за това? Извинявам се за въпросите, но не съм наясно а не съм от Стара Загора и трябва да пътувам.

# 635
  • Варна
Благодаря ти много, а знаеш ли дали има някакъв срок за това? Извинявам се за въпросите, но не съм наясно а не съм от Стара Загора и трябва да пътувам.

Идея нямам да ти кажа. На мен хирурга ми даде епикризата и хистологията и каза " бегом там и там". И аз отидох. Идея нямам защо вашите доктори не го правят.

# 636
Доцент Сечанов е от София, а аз от Сливен. Като ме изписа хистологията не беше готова и нямаше как да ме насочи без нея. А в момента е в отпуск иначе ми каза, ако има нещо което ме притеснява да му звъня и да питам, но мисля че не е удачно когато не е на работа. Затова реших да се обърна към вас.

# 637
Пак се извинявам за многото въпроси.Blush

# 638
  • Варна
Пак се извинявам за многото въпроси.Blush

Е деее Grinning

# 639
  • Бургас
Атина,миличка, съжалявам,че е карцином.Но той вече е премахнат,няма разсейки,както са ти казали момичетата,здрава си.
Горе главата,навреме е хванато,ще живееш дълги и предълги години.
Дай Боже всички тук и правнуци да дочакаме.
Зарадвах се,че не те е боляло и че си можела да преглъщаш.Аз вече не се давя с водата,но все още не мога да викам.Но ми се повъзстанови гласът,мога да говоря спокойно.

# 640
Благодаря ти Мария. Операцията ми мина леко. Когато отворих очи веднага се опитах да кажа нещо и гласът ми си беше същия. Не съм се давила  и преглъщах нормално. Естествено имаше болка, но с обезболяващи не се усещаше силна. Поради факта , че съм с диабет бързо се възстанових и сега само малко ми опъва на разреза но то си е операция няма как. Страха си беше голям от 3.00 ч. През нощта до 8.00 качих 22 захар. И това без грам храна, а всичко от нерви и страх. Радвам се че мина. Сега трябва да следвам останалите неща. Диспансера, ТЕЛК и евентуална консултация с др Хаджиева. Затова да не ставам нахална, но смятам да се опра на опита на Глухарче.

# 641
  • Варна
Ох ади не дей с туй да не съм нахална, извинявам се за въпросите и т.н. Питаш и който знае отговаря.Нали това е идеята на темата.

# 642
Здравейте и от мен Simple Smile
Глухарче, нямам нищо против разбира се да копираш коментара ми за ТГ, нали затова го споделям.
Да ви се оплача: мерих ТСХ - 2,51?! Такова не съм имала от 4,5 години. Дори месец след опееаьията, когато ме бяха оставили без хормони беше стигнал 3,5, а сега без промяна на дозата това...... Туморния още не е излязъл, но ще стане ясно в понеделник. Колкото да се вкарам във филма 😢

# 643
  • Варна
Глухарче, нямам нищо против разбира се да копираш коментара ми за ТГ, нали затова го споделям.
Да ви се оплача: мерих ТСХ - 2,51?! Такова не съм имала от 4,5 години. Дори месец след опееаьията, когато ме бяха оставили без хормони беше стигнал 3,5, а сега без промяна на дозата това...... Туморния още не е излязъл, но ще стане ясно в понеделник. Колкото да се вкарам във филма 😢

Същия проблем имам и аз Flushed
Коментирах го преди няколко страници. Вдигнал ми се е ТСХ без промяна на доза вече почти 3 години. Някаква идея имаш ли в шах съм ?

# 644

Същия проблем имам и аз Flushed
Коментирах го преди няколко страници. Вдигнал ми се е ТСХ без промяна на доза вече почти 3 години. Някаква идея имаш ли в шах съм ?
Никаква! Знам само, че сама се усетих още преди да пусна изследването. За себе си си го обяснявам, че от 3 месеца живеем в страна бедна на йод, ама чак пък толкоз да се вдигне и да пречи на ъавояването ба хормона?! Другия вариант ( специално за мен) е останалата уж здрава досега част от жлезата да е станала " мързелива" и да не ми стига тази доза, но аз меря на 3 месеца, максимум 6. За теб пък без грам жлеза..... не мога да си обясня. Глухарче, ти докторско мнение по въпроса чула ли си след като излезе резултата?

Общи условия

Активация на акаунт