Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 856
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна

Никаква! Знам само, че сама се усетих още преди да пусна изследването. За себе си си го обяснявам, че от 3 месеца живеем в страна бедна на йод, ама чак пък толкоз да се вдигне и да пречи на ъавояването ба хормона?! Другия вариант ( специално за мен) е останалата уж здрава досега част от жлезата да е станала " мързелива" и да не ми стига тази доза, но аз меря на 3 месеца, максимум 6. За теб пък без грам жлеза..... не мога да си обясня. Глухарче, ти докторско мнение по въпроса чула ли си след като излезе резултата?

Записах си час, но моя е много ангажиран и ще се видя с него чак на 27,09. Мина през акъла грешка в резултата, за всеки случай след месец ще го пусна пак. Смених си часа на прием на 4 ч. Другото, което ми минава през акъла да съм попаднала на нещо кофти лекарство, честно не знам. Няма причина или поне не се сещам.Нямам смяна на климата.

# 646
Аз на 01.09 ще се срещна с моя доктор, да видим какво ще каже. Зная, че не е болка за умиралка, но като светне червената лампичка и......Simple Smile

# 647
  • Варна
Аз на 01.09 ще се срещна с моя доктор, да видим какво ще каже. Зная, че не е болка за умиралка, но като светне червената лампичка и......Simple Smile

А нее, не е фатално. Единствено ме притеснява да не ми вдигне дозата, защото аз и с тази не съм съвсем в час.
Но пък за сметка на това Тг ми е паднал Simple Smile

# 648
............За теб пък без грам жлеза..... не мога да си обясня.  ...  
ами точно щото е без грам жлеза затова се вдига ТСХ, явно й е малка дозата.

# 649
............За теб пък без грам жлеза..... не мога да си обясня.  ...  
ами точно щото е без грам жлеза затова се вдига ТСХ, явно й е малка дозата.
Фри, повече от ясно е, че без жлеза има високо ТСХ. Чуденката ми беше защо, при положение, че няма жлеза от първия ден, от който пие хормони и няма промяна на дозата от операцията насам, ТСХ изведнъж се покача двойно или тройно примерно?

# 650
  • Варна
Да видим  аз как съм овапцала,след 10 дена трябва да си пусна тсх и фт4.
По време на бременността пиех по висока доза еутерокс и нещата бяха в норма ,Сега обаче ми е голям Х.
Да си призная покрай бебетата на няколко пъти забравям да си пия хапчето......Со зор беля ще направя.

# 651
  • Варна
Да видим  аз как съм овапцала,след 10 дена трябва да си пусна тсх и фт4.
По време на бременността пиех по висока доза еутерокс и нещата бяха в норма ,Сега обаче ми е голям Х.
Да си призная покрай бебетата на няколко пъти забравям да си пия хапчето......Со зор беля ще направя.

Оу Куко наспа ли се?

Фри трета година доза 150 мг. ТСХ варира между 0.09 до 0.24 и така 3 години и сега 0.57 на същата доза, същия час на пиене и т.н.

# 652
Ходих днес на преглед и възела ми е над 3см - препоръчват ми операция или незабавно забременяване - защото съм на 29 и след като родя операция. Ако сме направили сега операцията, после забременяването трябвало да се контролират хормоните, за да забременея. На въпроса ми 9 месеца няма ли да има проблем с този възел - можел да нарастне незначително, нямало да има проблем, хормоните ми са в норма в момента.  Confused
Направо съм в шах и мат. Една бременност не идва с малко проблеми и изменения.

# 653
  • Варна
Ходих днес на преглед и възела ми е над 3см - препоръчват ми операция или незабавно забременяване - защото съм на 29 и след като родя операция. Ако сме направили сега операцията, после забременяването трябвало да се контролират хормоните, за да забременея. На въпроса ми 9 месеца няма ли да има проблем с този възел - можел да нарастне незначително, нямало да има проблем, хормоните ми са в норма в момента.  Confused

Ако премахнат само възела и остане част от жлезата е възможно изобщо да нямаш нужда от синтетични хотмони, но контрол най-вероятно ще е наложителен.
Пречи ли ти по някакъв начин възела?

# 654
  • Bulgaria
Здравейте ,може ли да ми кажете какви са симптомите на заболяванията на щитовидната жлеза ? Какво представлява прегледа ?

# 655
Освен, че се притеснявам умопомрачително много и си измислям, че нещо ме дърпа. Нямам задух или притискане или да не мога да преглъщам.

# 656
  • Варна
Освен, че се притеснявам умопомрачително много и си измислям, че нещо ме дърпа. Нямам задух или притискане или да не мога да преглъщам.

Отиди на още някоя консултация, ако си от София може да си запишеш час при Пандев. Съвета ми е ако не е крайно наложително да не прибягваш до операция или поне да отложиш колкото може, но трябва да си сигурна в наблюдаващия те лекар и да ходиш редовно на профилактични.

Здравейте ,може ли да ми кажете какви са симптомите на заболяванията на щитовидната жлеза ? Какво представлява прегледа ?

Много са симптомите и съвсем разнообразни- депресия, сърцебиене и ускорен пулс, потене , кръвно, задух, загуба на тегло( или обратно), отпадналост, нетърпимост към жега, нередовна менструация и мноооого други.
Прегледа е с ехограф и кръвни изследвания на хормони.

# 657
  • Bulgaria

Отиди на още някоя консултация, ако си от София може да си запишеш час при Пандев. Съвета ми е ако не е крайно наложително да не прибягваш до операция или поне да отложиш колкото може, но трябва да си сигурна в наблюдаващия те лекар и да ходиш редовно на профилактични.

Много са симптомите и съвсем разнообразни- депресия, сърцебиене и ускорен пулс, потене , кръвно, задух, загуба на тегло( или обратно), отпадналост, нетърпимост към жега, нередовна менструация и мноооого други.
Прегледа е с ехограф и кръвни изследвания на хормони.

Благодаря ,от тези симптоми имам само нередовна менструация .

# 658
  • Бургас
mimity933,вземи си талон за ендокринолог.Ще ти вземат кръв от вената и ще ти направят ехография на щитовидната жлеза.Ако има нещо,ще се види.
От сърце ти пожелавам всичко да е наред и да се успокоиш.

# 659
Здравейте! На първо място си направете още консултации със специалисти дали и кога се налага операция, защото водещото е този възел належащо ли е са се махне бързо, подозрителен ли е и дали ще ви махнат цялата жлеза или 1 лоб само. Подвеждащо е да ви казват да решавате сега за операция на основание бременност или не. На вашата възраст е нормално и до година да отнемат опити за бебе и без да имате репродуктивни проблеми, едва след това сложете 9 месеца, а после и още няколко, защото едва ли ще оставите кърмаче на 1-2 месеца, за да постъпите за операция и възстановяване после. Т.е.въпросът ще е може ли възелът да изчака година-две.  Иначе 'незабавно забременяване' е добро пожелание от страна на лекарите, ако човек иска бебе де.

Общи условия

Активация на акаунт