Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 848
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Ходих днес на преглед и възела ми е над 3см - препоръчват ми операция или незабавно забременяване - защото съм на 29 и след като родя операция. Ако сме направили сега операцията, после забременяването трябвало да се контролират хормоните, за да забременея. На въпроса ми 9 месеца няма ли да има проблем с този възел - можел да нарастне незначително, нямало да има проблем, хормоните ми са в норма в момента.  Confused
Направо съм в шах и мат. Една бременност не идва с малко проблеми и изменения.
Аз съм с възел от 2011г, пропуснали ми го на операцията. Тогава беше 2см, сега сигурно е повече, вече дори и не ходя на ендокринолог. Само 1-2 пъти годишно се изследвам. Нищо ми няма вече маса време. Забременявай си смело и да не ти пука.

# 661
  • Варна
Ходих днес на преглед и възела ми е над 3см - препоръчват ми операция или незабавно забременяване - защото съм на 29 и след като родя операция. Ако сме направили сега операцията, после забременяването трябвало да се контролират хормоните, за да забременея. На въпроса ми 9 месеца няма ли да има проблем с този възел - можел да нарастне незначително, нямало да има проблем, хормоните ми са в норма в момента.  Confused
Направо съм в шах и мат. Една бременност не идва с малко проблеми и изменения.
Аз съм с възел от 2011г, пропуснали ми го на операцията. Тогава беше 2см, сега сигурно е повече, вече дори и не ходя на ендокринолог. Само 1-2 пъти годишно се изследвам. Нищо ми няма вече маса време. Забременявай си смело и да не ти пука.

Ти пък си за шамари, преглеждай го от време на време на ехограф.

# 662
И аз съм в същата чуденка... newsm78
Моят възел беше малко нараснал и май месец като ходих при Пандев ми каза до една година да се оперирам....още умувам какво да правя, имаме мераци за второ дете, но сега сме само с мераците, че ни предстои ремонт и местене...Чудя се ако се оперирам сега, дали няма да има пречки за забременяването или да си правя операция по-нататъка....ако дай Боже родя....Засега и преди винаги ТСХ-то ми е било в нормите, чувствам се добре.

# 663
  • Варна
Това не го мислете, няма пречка да се бременее и без жлеза, само ще се изследвате малко по-често. Е Скабиела скоро роди близнаци, без грам жлеза е.

# 664
Bellanina - колко ти е голям възела?

# 665
wantmenow, не бързай с операцията, няма връщане. И аз съм с възел почти 4 см и доста по-малки. Засилиха ме за операция, но след консулт с проф. Пандев операцията се отложи. Видя някакви калцификати, накара ме да пусна калцитонин. Написа ми в епикризата при нормални нива на калцитонина, следващ консулт след 6-12 месеца. Тогава ако има промяна в размера, да се направи биопсия и чак тогава да се планува операция. Иди задължително за второ мнение. За повечето лекари най-лесното е да те срежат, но никой не мисли за последствията. Успех Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 08:33 от moonwind

# 666
Bellanina - колко ти е голям възела?
Близо 4 см.
Както ти каза moonwind, не бързай с операцията-отиди задължително на консултация при проф.Пандев.Много е добър и човечен, прегледа при него ще те успокои.

# 667
Момичета да ви попитам моя карцином е фоликулярен вариант на папиларен карцином, което е различно от класическия. Като видях това и се притесних, няколко дни ми е доста притеснено и изчетох всичко, но не пише много за това. Някоя от вас има ли такъв вид да сподели.

# 668
  • Варна
Момичета да ви попитам моя карцином е фоликулярен вариант на папиларен карцином, което е различно от класическия. Като видях това и се притесних, няколко дни ми е доста притеснено и изчетох всичко, но не пише много за това. Някоя от вас има ли такъв вид да сподели.
Лекува се по абсолютно същия начин и има същата прогноза, за това ги слагат под един знаменател. На мен ми казаха веднъж фоликулярен, веднъж папиларен ....

# 669
Търсих материали в нета свързана със този смесен вид, но почти нищо не се пише за него. В епикризата ми пише Т1N0M0.

# 670
  • Варна
Търсих материали в нета свързана със този смесен вид, но почти нищо не се пише за него. В епикризата ми пише Т1N0M0.
Стадий 1, няма засегнати лимфни възли, няма далечни метастази.

Внимавай къде какво четеш, ако можеш хич не чети.Това е сайта на Пандев.

http://www.thyroidbg.com/bg/rakshtitovidna/vknshtj/pc

# 671
Здравейте и от мен.Ходих на преглед след значително отслабване и постоянно чувство за студ.TSH е 1,07  FT4 е 19.На 12.09 съм на ехограф. Преди година ми откриха киста и казаха че е за наблюдение.Сега се притеснявам повече.

# 672
И това четох, но и тук пише две думи за този смесен вид. Чудя се след като има и характеристиките на фоликулярния дали не метастазира без лимфни възли по кръвен път в далечни органи. Та затова се притеснявам. Може са няма лимфни възли, а да има другаде клетки.

# 673
И това четох, но и тук пише две думи за този смесен вид. Чудя се след като има и характеристиките на фоликулярния дали не метастазира без лимфни възли по кръвен път в далечни органи. Та затова се притеснявам. Може са няма лимфни възли, а да има другаде клетки.
Не, не може да метастазира по радличен начин. Моят също е смесен. Няма значение наистина както ти казва Глухарче, лечението е едно, няма какво да го мислиш.

# 674
  • Варна
За това пием висока доза Ел тироскин и поддържаме ниско ТСХ, за да подтискаме ако има някъде останала туморна клетка. Това ни е лечението, ти не си оставена ей така без лечение, ако това си мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт