Начални училища в Пловдив - тема 2

• 98 605
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Аз следях училищата в Централен. Там такива бяха "Душо", "Алеко" и "Кочо" .

# 646
  • Пловдив
И "Черноризец Храбър" в Тракия.

# 647
Не препоръчвам в никакъв случай Яне Сандански. Което и да е друго изберете и по-добре да не е изобщо в Кичука.
Аз пък препоръчвам "Димитър Талев", защото имам база за сравнение с друго училище (заради което синът ми две години пътува до другия край на града). Сега съжалявам, че се подведох по предразсъдъци, че кварталното не става и пропуснах шанса да бъде в класа на изключително добър учител. Но и неговите учителки са много добри, определено съм в пъти по-доволна от организацията, дисциплината и резултатите. А колко ми олекна ежедневието от факта, че училището е близо няма да коментирам, но също има значение за дете в начален курс.

# 648
  • Пловдив
Както се споменава сигурно на всяка страница, в началното училище е важна учителката. В два съседни класа обучението може да бъде коренно различно като ниво, като изисквания, като дисциплина. И също така зависи от броя на децата и с какви деца ще попадне, а това никой не може да предвиди. Двама калпазани и учител, който не успява да се справи с тях, и учебният процес отива по дяволите.

Майки на първолаци, възможно ли е някъде да НЕ правят по това време празник на буквите? Аз съм озадачена от едно училище, в което уж няма свободни места, но майката на едно първолаче ми казва, че никой нищо не им е казал за такъв празник.
Племенникът имаше празник във вторник, вчера от едното училище в Кичука излизаха празнично облечени деца с корони с букви. 
За мен това винаги е било може би най-хубавото събитие в първи клас. Знам ли...

# 649
Някой може ли да ми каже с колко най-малко точки са приети деца в "Кочо Честеменски" и "Петър Берон"?Въпросните са ни гранични, а по район сме в "Антим I", където изобщо не ми се иска да попадаме.

# 650
Кочо спря приема на 47т. - под 1 година адресна регистрация и първо желание. От съседен район не се класираха. Берон приемаше и с под 27т. Тази година братята и сестрите до 12г. ще са с максимален брой точки, което мисля ще даде някакво отражение на класирането.

В Берон Празника на буквите ще е през май.

# 651
Защо сега празник на буквите? Трябва да е към края на май, малко преди да завършат децата.

# 652
Защо сега празник на буквите? Трябва да е към края на май, малко преди да завършат децата.
Преди около 2 седмици беше в училището на племенника ми.

# 653
  • Пловдив
Аз си спомням, че навремето този празник се правеше след като се вземат всички букви. Явно и той е променен.

# 654
  • Пловдив
Винаги е било, когато децата свършат с буквите и преди да започнат да работят по читанките. Та ми е странно празник на буквите да е през май.

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 20:26 от dundi73

# 655
  • Пловдив
Буквите се вземат до средата, най-много до края на март. И тогава са празниците.

# 656
  • Пловдив
В такъв случай явно става въпрос само за определени училища, а не за всички.

Дунди, явно искат да съчетаят празника с 24.05. - иначе не мога да си го обясня по друг начин.

# 657
  • Пловдив
Малко извън темата, но бихте ли ми препоръчали занималня, която да работи в събота? Благодаря!

# 658
Здравейте. Догодина по това време ни предстои кандидатстване за първи клас. Училището, което ни е по район (СУ „К. Величков“) никак не ми допада, а и съпругът ми е учил там, та не дава дума да се издума за него Simple Smile Имаме възможност да си сменим адресната регистрация, за да попаднем в района на НУ „Кл. Охридски“, което е на горе-долу същото разстояние от нас, а и точно на 5 метра от местоработата и на двама ни. Чувала съм добри отзиви за него, но нямам наблюдения от първа ръка, дано не сбъркаме с избора.
Тук идват въпросите ми:
1. Кой от нас (или и двамата) трябва да си смени настоящия адрес? Трябва ли да посочваме изрично, че искаме да се смени и адресът на детето?
2. След смяната как се процедира в детската градина? Нужно ли е да ги уведомяваме, при положение, че постоянният адрес си остава същият?
3. Какво се случва документално в училището, когато има разлика между постоянен и настоящ адрес на детето? Можем ли да изберем кой да се посочи в дневника на класа и има ли значение изобщо?
4. И последно, някой може ли да сподели лични впечатления от двете училища?
Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 659
  • Пловдив
Детето върви с майката. Т. Е. Сменя адрес тя. В градината не се случва нищо. Не виждам причина да ги уведомявате за смяна на настоящ адрес. А за дневника в училище... Те нека приемат детето.
Иначе за Кичука това училище преди години беше най - добрият вариант. Сега не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт