КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 74 063
  • 883
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Здравейте и извинявайте за нахлуването. Някой може ли да ми каже, колко деца приемат в полиграфското и дали наплива е ксто в другите две училища? Предварително благодаря!

Ох наистина последно и спирам  Joy

Кандидатстващите са минимум 297 по входящ номер.
От тях поне 100 (да не кажа 150) няма да отидат.

реално конкуренцията ще бъде от останалите 150.

това пише на сайта им:

Специалност „Фотография”, професия „Фотограф”
Специалност „Графичен дизайн”, професия „Графичен дизайнер”
Специалност „Компютърна графика”, професия „Компютърен график”
Специалност „Компютърна анимация”, професия „Компютърен аниматор”

обаче, нещо сега не виждам обявените бройки къде са написани  newsm78
Имам някакъв спомен за 13 деца за компютърна анимация, толкова за компютърна графика, фотографията май беше над 20

не съм сигурна Sad
но помня обща бройка над 100 (102)

# 181
Много ви благодаря.

# 182
  • софия
Здравейте и извинявайте за нахлуването. Някой може ли да ми каже, колко деца приемат в полиграфското и дали наплива е ксто в другите две училища? Предварително благодаря!
Според план-приема в РУО - 104 ученици. И според мен ще са по-малко деца, първите две ще дръпнат над 100 деца, които са сигурни с избора си.
Амели, продължавай, погледа на хора отвътре е много полезен.

е то и вие вече ще сте с поглед отвътре!
изобщо тазгодишната кампания премина бързо и успешно за форумските деца! Поздравления за всички  Heart Eyes

оттеглям се вече, наистина!  Mr. Green

# 183
Здравейте, мами на талантливи дечица. От 5 години следя темата, но никога не съм писала. Тогава моята девойка /вече абитуриентка/ кандидатства в НУИИ. Постигна отлични резултати, беше 10-та в класирането, но избра да учи в Първа английска гимназия. През това време не се отказа от рисуването-3 години самостоятелно и последните 2 - с учител. От септември ще е студентка в Англия, специалност "компютърна анимация".  Разказвам всичко това с мисълта, че нищо не може да отнеме таланта на децата. Дори и да има такива, които сега не са приети в желаното училище или желаната специалност, това не бива да ги отказва да  творят.
Успех на всички кандидатстващи!

# 184
  • София
Здравейте!  Hug

Ние вкъщи продължаваме да се чудим м/у Приложното и Изящното, затова ще съм много благодарна, ако дамите, на които децата вече учат в двете училищата, ми дадат малко повече информация за:

1. Какви езици се учат в двете училища?
2. Как е организирана учебната програма - смени, какви различни от рисуване предмети се учат и какво е нивото на подготовката?
3. Как са учителите и изобщо училищната организация?

Наясно съм, че отговорите са въпрос на усещане и гледна точка, но за мен ще е много ценна такава информация.

Много ви благодаря! bouquet

# 185
  • София
В НГПИ има седмичното разписание по часове, вчера го попрегледах и моята много се разочарова, че няма да учи италиански, както беше чула  Mr. Green Но не мога да се ориентирам в колко часа почват часовете. http://ngpisvetiluka.com/uchenicy.html

# 186
Друга полезна практика от другите форуми-СМГ, езикови и т.н.е когато вземе решение къде ще се запише детето, пише тук, че освобождава една бройка, което е много полезно при класиранията,особено второ и трето!

# 187
  • София
В НГПИ има седмичното разписание по часове, вчера го попрегледах и моята много се разочарова, че няма да учи италиански, както беше чула  Mr. Green Но не мога да се ориентирам в колко часа почват часовете. http://ngpisvetiluka.com/uchenicy.html
Леле, много малко специални часове ми се струват или нещо аз не мога да се ориентирам... За езиците виждам само английски. Доколкото бях чела някъде, започват от 8.00 и май са само първа смяна, но наистина ще е много полезно, ако някоя майка от темата сподели информация от първа ръка.

За статистиката, май и ние клоним към Приложната, но детето все още има колебания...

# 188
  • София
Има и руски от 9 клас и специалните предмети се сменят във всяко по-горно ниво.

# 189

В НГПИ принципно цяла година са една смяна,започваща най-често в 8,00ч.
Но има дни,в които може да почнат от втори,дори от третия учебен час.Зависи от заетостта на ателиетата.
Така,че....няма правило Laughing

# 190
  • софия
Ще се включа след час,два... и няма да е кратко писание.
Набързо за езиците споделям, че в изящното се учи английски, а от 9 ти клас ( май) започват и френски.
Английския за всяко дете учили до сега по школи ще е гола вода. По френски детето се научи да пита "как се казваш" и да разбере че това я питат и да отговори.... Просто е никакво ученето на езици ( според мен)

# 191
След телефонен разговор с канцеларията на Илия Петров ме информираха, че до 52-и номер децата се считат за приети, но на въпроса,че до 55 е чертата и имат равни оценка, ме насочиха към директорката, защото не знаели.На тел.и на мейла на училището за жалост-никой не отговаря! Моля за инфо, ако някой е наясно повече.

# 192
  • София
След телефонен разговор с канцеларията на Илия Петров ме информираха, че до 52-и номер децата се считат за приети, но на въпроса,че до 55 е чертата и имат равни оценка, ме насочиха към директорката, защото не знаели.На тел.и на мейла на училището за жалост-никой не отговаря! Моля за инфо, ако някой е наясно повече.

Член 15, ал.5 от Наредбата за приемане на ученици в училищата по изкуствата. Вътре сте, какво ви мотаят, само да се притеснявате.
http://ngpisvetiluka.com/_notes/naredba.pdf

# 193
След нов разговор потвърдиха-до дебелата черта всички са приети! Вече се успокоих напълно. Предполагам, че за записване се носят копия на удостоверението за завършен 7 клас и оригинала на медицинското?

# 194
  • София
След нов разговор потвърдиха-до дебелата черта всички са приети! Вече се успокоих напълно. Предполагам, че за записване се носят копия на удостоверението за завършен 7 клас и оригинала на медицинското?

В приложното искат оригинала на свидетелството и медицинския картон от 7 клас. Медицинското-не.

Общи условия

Активация на акаунт