КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 74 185
  • 883
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, искам да ви попитам имате ли информация за ПГИИ"Николай Райнов"?
Моят син ходи  на курсове в ПГИИ и хареса много повече училището от НГПИ.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 07:49 от bellaarabella

# 271
  • софия
Излязло е второ класиране за изящната -НУИИ Илия Петров.
Оценката е паднала до 4,15 - до 73то място вкл. са вътре. Записването е до 27ми юни ВТОРНИК до 17 часа ( инфо от сайта)

# 272
здравейте майки, много отдавна не съм писала и коментирала нищо, но виждам емоцията и трепета ви за това прословуто училище Свети Лука!?, моят син учи вече две години там и е доста разочарован, даже си мислих дали да не го местим в художественото, няма такова безобразие и субективизъм при оценяването на рисунките им от пленери и практики!
Преди години един колега на мъжа ми завършил в Куба художествен университет и преподавал в САЩ, ни предопреди, сина му завърши НГПИ и беше силно разочарован от всичко това.
Сега чакаме оценките от годишния им изпит и ако пак го срежат ще ходим с баща му да си говорим с директори и преподаватели.

# 273
  • София
Вели направо ни разби  Hug Съжалявам, че така се чувства детето ти. Каква специалност е?

# 274
здравейте майки, много отдавна не съм писала и коментирала нищо, но виждам емоцията и трепета ви за това прословуто училище Свети Лука!?, моят син учи вече две години там и е доста разочарован, даже си мислих дали да не го местим в художественото, няма такова безобразие и субективизъм при оценяването на рисунките им от пленери и практики!
Преди години един колега на мъжа ми завършил в Куба художествен университет и преподавал в САЩ, ни предопреди, сина му завърши НГПИ и беше силно разочарован от всичко това.
Сега чакаме оценките от годишния им изпит и ако пак го срежат ще ходим с баща му да си говорим с директори и преподаватели.
Точно поради тази причина и моя син се отказа да учи в НПГИ. Отказа категорично цяла година да учи и да рисува под стрес и накрая и да го изгонят ако не се справи добре .

# 275
  • София
Както много други неща в живота, явно и мнението за Св. Лука е доста субективно и различно. Аз имам доста познати, на които децата учат там и мнението е страхотно - за училището, за учителите и за учебния процес...

Дано на нашите дечица да им допадне. Hug Praynig

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 16:03 от Eiphnh

# 276
не съм чула да са изгонили някой, но децата се разочароват и нямат стимул да рисуват ...
и не само по специалните е така миналата седмица му казват че ще има 5 по история, да ама той иска 6 и моли да го изпита "господина", при което чува ето ти въпрос за 6 "как и къде продължава студената война?"
това въобще не са го учили и ... никъде не е написано че това са конфликтите в Сърбия, Афганистан, Ирак и Сирия, но ако искаш 6 трябва да го знаеш!? по етика имаше през срока една двойка и на родителската съпруга ми пита тази оценка от какво е и получава отговор: ми имаме кворум колко оценки за срока трябва да напишем примерно 4 -2-ки, 6 - 3 ки и т.н и аз на тото ги сложих??? ама вие не се притесняваите!?
нямам думи
yovanka - специалност детски играчки е.
Eiphnh - моето мнение е за Свети Лука, а не Илия Петров

# 277
  • София
Да, моя грешка! И аз имах предивид Св. Лука. Това, което описвате наистина е странно, но моята дъщеря изобщо не се интересува от оценки, така че едва ли ще се впечатли (виж, ако бях аз... Mr. Green)

А от гледна точка на дисциплината как ви се струва?

# 278
  • София
Излязло е второ класиране за изящната -НУИИ Илия Петров.
Оценката е паднала до 4,15 - до 73то място вкл. са вътре. Записването е до 27ми юни ВТОРНИК до 17 часа ( инфо от сайта)
Дъщеря ни е във второто класиране, но вече се записа в НГПИ. Така че, най-вероятно ще има и трето класиране...

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 18:33 от stamby1973

# 279
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, моя грешка! И аз имах предивид Св. Лука. Това, което описвате наистина е странно, но моята дъщеря изобщо не се интересува от оценки, така че едва ли ще се впечатли (виж, ако бях аз... Mr. Green)

А от гледна точка на дисциплината как ви се струва?
И в това отношение са арт. Ако разчиташ да ги стягат, забрави.

Вели, за това нищо не мога кажа. Хал хабер си нямам от рисуване. Мрънка от оценки, ама как и да ходя да питам, като идея нямам от това кое как трябва да е.

# 280
  • sofia
След разни училищни случки с Борис и то в периода 2-3 клас, много малко неща могат да ме впечатлят.
Подходът ми към родното образование е да не очаквам нищо, ако пък се случи нещо положително се радвам.
От друга страна, на една от срещите ни на випуска, осъзнах колко различно приемаме нещата и чух мнения за учители, чак се чудех дали на мен са ми преподавали същите хора! Толкова противоположни бяха усещанията.

# 281
  • На края на вселената!
Има класиране  от полиграфията

# 282
  • софия
Миля за помощ пак!

Има ли тук деца, които са кандидатствали в полиграфията специалност анимация и да са приети, но също така да са приети и предпочитат приложното или изящната?!
Питам защото до два дни трябва да се вземе решение, дали детето да се запише за второ класиране във фотографското или да се записва където е прието според матурите?! Много ще е гадно ако си изтърве сигурното за да чака в несигурност.....иначе е точно под чертата Sad
Казвали са и че много се отказват ама така на общи приказки не смея да вярвам

Извинявайте за правописа, но е ужасно от телефон

# 283
  • София
Нека се запише в СОУ-то, където е прието и да подаде за второ във фотографията. Ако я приемат анимация ще си изтегли документите от обикновеното училище и ще се запише във фотографското.Това може да стане и на трето класиране. Предишните години доста момичета го играха този филм, изнервящо е чакането, но се получава.

# 284
  • софия
Значи може така?!
На тях директорката им обяснила да се запише специалноста, в която сега е приета, а пък после незнам си какво. Според мен просто трябва да продължи към второ класиране ( детето не иска тази специалност, защото са им казали ( не от училището) че сто на сто ще я приемат на еторо класиране.
Но щом може варианта със записването и отписването от МОНското училище, малко по- леко ми се струва...

Общи условия

Активация на акаунт