КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 595
  • 883
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
Знаете ли дали след художествена гимназия към Министерство на културата, ако детето реши да кандидатства в университет, но не с изкуства, напр. маркетинг, право или дори архитектура, има достатъчен общообразователен хорариум часове. Или единствения път от НУИИ е само Художествена Академия или съответно Арт колеж в друга държава. Накъде продължават зрелостниците от НУИИ?
То хорариума не е много много критерий, ако ще и двоен да е, ако летвата е ниска чудеса не могат да се очакват.
В този ред на мисли, фокуса на тези училища е в специалните предмети.
Учениците от тези гимназии логично продължават в сферата на изкуствата. Има случаи на деца продължили архитектура например, но в тези случаи е имало допълнителна подготовка по мат. И рисуване за специализираните за архитектура изпити. Знам за дете продължило медицина, но без да съм питала си мисля, че и там е имало уроци за изпитите.
Иначе продължаващото развитие на ученици от тези училища съвсем грешно се смята за ограничено. Едни много силни позиции, съответно и финансова стабилност, никак не са за пренебрежение. Например дизайн е подценявано слаган в "ограничения сектор" на интериорен дизайн. Сега си представете автомобилен дизайн в Италия...
Бих казала, че колко високо ще стигне един млад човек, зависи предимно от факта колко нависоко виждат очите му.
Иначе продължават към Академии по изкуствата, дизайн, театър, кино, реклама, мода, архитектура, строителство- ландшафт, моделиране, евент мениджмънт, ентъртейнмънт, тв и филмови продукции, собствени ателиета,  и т.н и т.н
Например така подценяваната специалност "метал" създава и  развива страхотни качества и умения. Пренебрежимото - "а, ще създава бижута" може да бъде отнесено като " възможност за създаване на собствена линия, бранд....Пак казвам, на който, колкото са му големи мечтите, стремежите, силите. Това пък зависи от погледа... И така Simple Smile

# 526
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята я бъзикам, че като завърши, ще учи история сигурно. Няма такова учене по този предмет. Откак миналата година за първия срок завърши с 2, елате да видите какво учене пада. От тогава само 6-ци има, ама и г-жата не го дава през просото.

# 527
  • София
За допълнителни частни уроци е ясно. Въпросът е, че долкото знам, има някакви изискуеми минимуми официално изучавани часове в средното образование. Дали часовете по мат, бел, история и т.н  сумарно за петте години са колкото в обикновено средно училище - 1 СУ, 2 СУ и т.н.

# 528
  • софия
За допълнителни частни уроци е ясно. Въпросът е, че долкото знам, има някакви изискуеми минимуми официално изучавани часове в средното образование. Дали часовете по мат, бел, история и т.н  сумарно за петте години са колкото в обикновено средно училище - 1 СУ, 2 СУ и т.н.
хм, накара ме да се замисля! Мисля, че да, но ще по-правилно да се провери. Вероятно може да се види от някъде из сайтовете.

пс: допълвам:
http://hg-iliapetrov.com/images/ucheben_plan/9-12.pdf

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 23:26 от Амели

# 529
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам какъв трябва да е хорариума в у-щата към МОН. Тук може да разгледате програмата в НГПИ - http://ngpisvetiluka.com/uchenicy.html Доколото знам, МОН натискат нашите по някои точки. Все пак и нашите се явяват на ДЗИ в 12 клас.

# 530
  • софия
Не знам какъв трябва да е хорариума в у-щата към МОН. Тук може да разгледате програмата в НГПИ - http://ngpisvetiluka.com/uchenicy.html Доколото знам, МОН натискат нашите по някои точки. Все пак и нашите се явяват на ДЗИ в 12 клас.
MОН натискат по отношение на твърде "голямата" програма на тези училища. Искат да урегулират продължителността на един учебен ден. И мисля, че с това се дава отговор на bazel. Понякога един учебен ден има 9 или дори 10 учебни часа. Получава се така, защото специалните предмети си изискват определна продължителност, което обаче не отхвърля наличието на общообразователните. Не е като да са заменени.

И сега правят (или плануват) разни въртележки като някои часове да се водят СИП и т.н. за да спазят законовите разпоредби и т.н. Практиката за таз годишните осмокласници се наричаше "зелено училище"...Измишльотини.

# 531
  • София
При нас сега,в НГПИ 8 клас, отпадна практиката за сметка на общообразователните, нали сме по новата програма, било такова изискването.

# 532
  • софия
При нас сега,в НГПИ 8 клас, отпадна практиката за сметка на общообразователните, нали сме по новата програма, било такова изискването.
Лично за мен е много жалко!

# 533
  • софия
Между другото, поправете ме ако греша, но мисля, че тази година се получава нещо много интересно при кандидатстването. Изпитите са на достатъчно разстояние един от друг и ако децата са удовлетворени от оценките си на първите изпити, то ще отпадне ходенето " за всеки случай" в друго училище.

Например ако предпочитаното желание е НГПИ , имайки в предвид , че резултатите излизат още вечерта, то става безпредметно да се ходи на изпит в НУИИ. Също така, дете което не е подало документи в НУИИ, но от оценката установи, че не му е сигурен приема в НГПИ,  ще има време да си подаде документите в НУИИ, тъй като срока за подаване на документи там е още 2 дни след официално обявените резултати на НГПИ.

За мен остава въпроса дали училищата са седнали да се договорят като хората, за да пресекат излишната истерия и умора у тия деца, или е случайност...

Фотографското не ги броя, при тях е тъмна Индия

# 534
Между другото, поправете ме ако греша, но мисля, че тази година се получава нещо много интересно при кандидатстването. Изпитите са на достатъчно разстояние един от друг и ако децата са удовлетворени от оценките си на първите изпити, то ще отпадне ходенето " за всеки случай" в друго училище.

Например ако предпочитаното желание е НГПИ , имайки в предвид , че резултатите излизат още вечерта, то става безпредметно да се ходи на изпит в НУИИ. Също така, дете което не е подало документи в НУИИ, но от оценката установи, че не му е сигурен приема в НГПИ,  ще има време да си подаде документите в НУИИ, тъй като срока за подаване на документи там е още 2 дни след официално обявените резултати на НГПИ.

За мен остава въпроса дали училищата са седнали да се договорят като хората, за да пресекат излишната истерия и умора у тия деца, или е случайност...

Фотографското не ги броя, при тях е тъмна Индия
И аз забелязах нещо такова. Ние сме подали вече навсякъде де, но и първото ни желание е художествената, та щем не щем ще ходим наред, но наистина за децата, които предпочитат приложното е много по-удобно. Като четох в предишните години какво е било ... То наистина за родителите си трябва отпуск за прием на седмокласник ...

# 535
  • София
Миналата година бяха в два последователни дни изпитите в НГПИ и НУИИ, моята като видя вечерта, че има трети резултат в нейната специалност отказа да ходи в изящното на следващата сутрин.

# 536
  • На края на вселената!
В НГПИ един час повече география, един час по-малко рисуване от тази година. На първата родителска го казаха.

# 537
Момичета, в 51во имало изнесени резултати като точки без оценки. Момиче, с което моя син ходи на уроци, си е видяла резултата. Отивам натам да видя, защото полудях от чакане. Не, че ще е кой знае колко висока оценка, но да я знам, а не да влизам през две минути в сайта ... Учителят ни е казал, че късно довечера ще ги качат в системата. Ха да видим 😊

# 538
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ех, ако бяхме в 51 и ние щяхме да скокнем, ама 3то ни е далече. Ще си чакаме, явно.

# 539
Ех, ако бяхме в 51 и ние щяхме да скокнем, ама 3то ни е далече. Ще си чакаме, явно.
В училището сме, но е заключено. Влязохме в двора, но по вратите има само резултати от Кенгуро. Вероятно е някъде вътре списъка. Ще пообиколя още малко и ако не намеря нищо ... Ще си чакаме и ние 😔

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 18:39 от Хриси \'то

Общи условия

Активация на акаунт