КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 539
  • 883
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Днес смятах да ходя до гимназията по полиграфия и фотография, обаче току-що видях следното съобщение в сайта им:

"В случай че учениците не са получили документ за завършен клас към датата на подаване на документите, те представят допълнително копие от него. При подаване на документи за кандидатстване представят служебна бележка от училище, че е ученик (ученичка) в VII клас и предстои да получи свидетелство за завършено основно образование."

Уж съм събрала документите, но нямам такава бележка от сина ми. Питането ми към вас е следното: когато подавахте документи за кандидатстване, носихте ли такава служебна бележка или не? Благодаря ви! П.П. Не зная защо досега не бях обърнала внимание на този текст, източник тук - http://www.npgpf.bg/index.php?pageid=53  И още нещо: заявлението там на място ли се дава и попълва, че онлайн не го намирам, а пише, че се осигурява от училището?
Заявлението го дават на място.Служебна бележка и аз нямах ,а и отказваха да издадат от училището на дъщеря ми и звънях на фотографското.Казаха  ми ,че са длъжни да ми издадат и е задължително да се представи такава бележка.

# 601
Здравейте! Днес смятах да ходя до гимназията по полиграфия и фотография, обаче току-що видях следното съобщение в сайта им:

"В случай че учениците не са получили документ за завършен клас към датата на подаване на документите, те представят допълнително копие от него. При подаване на документи за кандидатстване представят служебна бележка от училище, че е ученик (ученичка) в VII клас и предстои да получи свидетелство за завършено основно образование."

Уж съм събрала документите, но нямам такава бележка от сина ми. Питането ми към вас е следното: когато подавахте документи за кандидатстване, носихте ли такава служебна бележка или не? Благодаря ви! П.П. Не зная защо досега не бях обърнала внимание на този текст, източник тук - http://www.npgpf.bg/index.php?pageid=53  И още нещо: заявлението там на място ли се дава и попълва, че онлайн не го намирам, а пише, че се осигурява от училището?
Носи се да. В противен случай ще ви накарат да я занесете по-късно през деня или на другия ден и не съм убедена дали ще ви вземат документите. Просто отидете до канцеларията в училището на детето си и кажете, че ви трябва служебна бележка, че учи там седми клас и предстои да вземе диплома. Аз взех 3 екземпляра и за трите училища, защото не знаех дали ще ми ги изкат в д.угите и ги взеха навсякъде.
Заявлението ви дават и попълвате там на място да. Подредете си предварително специалностите в реда, в който искате детето да бъде прието, за да сте готови. Сравнително бързо става.
Ще ви помоля стига да не е проблем за вас, ако може като запишете детенце да кажете горе долу колко деца са записани във фотографията към момента. Ние отидохме третия ден от записването и бяхме 41ви, а ми се ще да знам как горе долу върви бройката. Благодаря 😊

И аз бих ви помолила, ако не ви затруднявам, да попитате кога ще им излязат резултатите от изпита, как / къде ще могат да бъдат видяни  и кога ще излезе класирането.
Успех!

# 602
  • София
За консултациите - носят се рисунки по ваша преценка и преподавателя казва кое е добре, кое трябва да се работи още. За пет минути работа. 😀

# 603
  • София
Ние във Фотографското в петък бяхме 161 номер.Мисля, че до края на срока ще станат 300 бр.
Сл.бележка я искат задължително.
На проверка на способностите дъщеря ми има 80 точки.

# 604
Благодаря ви момичета. Към момента значи горе долу се борят по две до три деца за място и предвид, че всички кандидатстват в едни и същи училища, вероятно ще има места за всичките ни дечица Heartpulse В приложното днес е последен ден за подаване на документи, но там както са на специалности и да разберем броя ще знаем само за дадената специалност колко човека са …

# 605
  • софия
Благодаря ви момичета. Към момента значи горе долу се борят по две до три деца за място и предвид, че всички кандидатстват в едни и същи училища, вероятно ще има места за всичките ни дечица Heartpulse В приложното днес е последен ден за подаване на документи, но там както са на специалности и да разберем броя ще знаем само за дадената специалност колко човека са …

...което пак не е показател, защото не се знае за колко от общия брой кандидатгимназисти,  коя специалност е второ, трето и т.н. желание.

# 606
За консултациите - носят се рисунки по ваша преценка и преподавателя казва кое е добре, кое трябва да се работи още. За пет минути работа. 😀

Благодаря!

# 607

...което пак не е показател, защото не се знае за колко от общия брой кандидатгимназисти,  коя специалност е второ, трето и т.н. желание.

Оооо, абсолютно!

# 608
  • София
Аз подадох вчера документи в НГПИ - днес е крайния срок. За пространствен дизайн бяхме номер 59.

# 609
Аз подадох вчера документи в НГПИ - днес е крайния срок. За пространствен дизайн бяхме номер 59.
Много благодаря. И ние сме в тази специалност.

# 610
  • софия

Сега погледнах назад в темата, миналата година общия брой кандидати е бил 279, от които 77 за пространствен дизайн (първо желание). Явно тази година е подобно положението.

# 611
  • Sofia
Днес синът ми е взел служебната бележка.
Утре сутринта ще я занеса във фотографската.
Като подам документите, ще ви кажа кой входящ номер сме.
Ще питам и кога и как ще ни кажат резултатите от изпита.
Ох, момичета, все повече се вълнувам.
Я да ви питам и аз: как ще кандидатстват децата ви?
Ние на първо място желаем Свети Лука, на второ място фотографската, но ще пишем и желания с разширено изучаване на изобразително изкуство и към училища на МОН. В художествената гимназия няма да подаваме документи. Той не е ходил на уроци от 4. или 5. клас, едва в 7. клас ги почна, мисля, че нивото му не е достатъчно за там. А и няма данни точно за живопис и изящни изкуства.

# 612
  • софия
Той не е ходил на уроци от 4. или 5. клас, едва в 7. клас ги почна, мисля, че нивото му не е достатъчно за там. А и няма данни точно за живопис и изящни изкуства.
Извинявам се, ако ще прозвуча грубо, но е абсолютно неправилно да разсъждавате така.
Не е нужно подготовката да започва още в 4-5 клас. Седми клас си е напълно достатъчен, да не говорим, че има деца, чиято подготовка е само 5-6 месеца (че и по-малко) Опитвам се да кажа, че НУИИ не е някакво свръх сложно училище с маниакално висока летва. Обикновено щом силите на един кандидат стигат за приложното, то със сигурност ще стигнат и за изящното. Вече, ако оценявате сферата на изящните изкуства като непривлекателна за детето е друго! В НУИИ освен живопис има графика, скулптора и илюстрация. Илюстрацията е силна като специалност и работата с компютърни програми е на ниво. Все си мисля, че е повече отколкото МОНскте паралелки с рисуване..Но лично моето мнение е, че ако едно дете има насоченост към изкуствата, то по-добрия вариант е някое от училищата към министерство на културата от колкото тези към МОН. Но с това навлизаме в едни дълбоки води и лични субективни мнения, които нямат смисъл!
Как си подрежда желанията детето в Св. Лука?
Каквото и да решите, Успех!!!

# 613
  • София
При нас най-желано е Фотографското, после евентуално Приложното.За НУИИ Илия Петров и аз се чудя.Струва ми се,че за там наистина кандидатите трябва да имат по-изявени художествени умения.Ако не ни приемат в другите две ще се пробва и в него, тъй като там изпита е последен.Обаче за училищата от списъка на МОН много се чудя, дали изобщо си заслужават или да си пишем първо някакви езикови гимназии.За съжаление почти няма мнения за училищата по изкуства.

# 614
Днес синът ми е взел служебната бележка.
Утре сутринта ще я занеса във фотографската.
Като подам документите, ще ви кажа кой входящ номер сме.
Ще питам и кога и как ще ни кажат резултатите от изпита.
Ох, момичета, все повече се вълнувам.
Я да ви питам и аз: как ще кандидатстват децата ви?
Ние на първо място желаем Свети Лука, на второ място фотографската, но ще пишем и желания с разширено изучаване на изобразително изкуство и към училища на МОН. В художествената гимназия няма да подаваме документи. Той не е ходил на уроци от 4. или 5. клас, едва в 7. клас ги почна, мисля, че нивото му не е достатъчно за там. А и няма данни точно за живопис и изящни изкуства.
Ние пък сме на обратно. В художествената ни е първо желание по много причини - на 10тина минути от къщи, харесват му специалностите, отзивите са доста добри, определено му харесва и самото училище. За сметка на това подготовката му е много малко, та не е сигурно, но пък божа работа. На второ място ни е приложното. Харесват му специалностите, хареса му и училището, но пък е доста далече за нас. Има удобен транспорт, но трябва да излиза доста рано от къщи. Фотографското му е трето място. Абе честно да си призная, държеше най-много на специалността фотографията, но го накарах да я пише последна пак по ред причини. Удобно ни е за придвижване, дори и пеша ще стигне за около половин час, но нещо не ни хареса самото училище. Запленен е само от двора му Grinning
За училищата в МОН също ще кандидатстваме, въпреки, че е с доста нисък бал към момента. Те ще са ни първите 9 желания разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт