КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 552
  • 883
  •   1
Отговори
# 75
Сега разбирам, че комисията е от конкуренцията???!!! Звучи абсурдно, дано не е вярно,защото в Илия Петров един от преподавателите каза,че не преподава уроци, защото бил в комисията! Друго се сещам-комисията реално нали наистина оценява само по вх.номер и без име, че нещо в БГ на нищо не вярвам, че е без скрити помисли и интереси!

# 76
Сега разбирам, че комисията е от конкуренцията???!!! Звучи абсурдно, дано не е вярно,защото в Илия Петров един от преподавателите каза,че не преподава уроци, защото бил в комисията! Друго се сещам-комисията реално нали наистина оценява само по вх.номер и без име, че нещо в БГ на нищо не вярвам, че е без скрити помисли и интереси!
Нееее,комисията не е САМО от  така наречената конкуренция Simple Smile
Има и от там,но не САМО тяхното мнение формира оценката накрая
А и е логично да има от изящната,все пак си е специфичен изпитът и е нормално да се оценява от професионалисти

# 77
  • София
7 човека е комисията, всеки оценява отделно и се пише сбора делен на 7. Имената на децата са били на гърба на листа, скрити с червена лепенка. Разсекретяват се след нанасянето на оценката.

# 78
  • София
Малко не ми е ясна схемата, кои как къде попада.
Тоест, ако Х има 4,29 (примерно) и в своето си първо желание е да речем 8 ми от списъка ( а приемаме че приемат 9) , обаче У има 4,53 (пак примерно) но същата специалност при него е второ желание - кой от двамата ще бъде приет?

Ще приемат Х-тоест първото желание е определящо!!!
Според мен ще приемат X, само ако Y е приет по първо желание. Ако не му стига балът за първо желание, според мен би следвало да измести X, защото е с по-висок бал. newsm78

# 79
Тоест, ако Х има 4,29 (примерно) и в своето си първо желание е да речем 8 ми от списъка ( а приемаме че приемат 9) , обаче У има 4,53 (пак примерно) но същата специалност при него е второ желание - кой от двамата ще бъде приет?

Според мен ще приемат X, само ако Y е приет по първо желание. Ако не му стига балът за първо желание, според мен би следвало да измести X, защото е с по-висок бал. newsm78
Не,защото Х е предпочел специалността като ПЪРВИ избор

# 80

Подреждат се всички кандидати в списък по низходящ ред на оценката.
После взимат поредното дете от така подредения списък и гледат за коя паралелка кандидатства по първо желание. Ако има места в тази паралелка, записват го в нея. Ако няма места, гледат паралелката му по второ желание. Ако има места, записват го в нея. Ако няма, гледат трето желание и т.н., докато свършат желанията.

И така, докато се напълнят всички паралелки.

# 81
  • София

Не,защото Х е предпочел специалността като ПЪРВИ избор
Не, сега проверих в класирането от миналата година - най-важен е балът и дете с по-ниска оценка, не може да измести дете с по-висока оценка, дори и дадена специалност да е избрана като първо желание.
Примерно миналата година в специалност дърворезба, са класирани деца с 4-ки, за които дърворезбата не е пръв избор, а дете с 3-ка, което е с първи избор дърворезба, не е прието.

Това за нашите деца няма значение, но е решаващо за децата с по-ниски оценки, затова е важно да е ясен механизмът. 

# 82
Почти съм убедена, че критериите за талант и изкуство в Илия Петров и Св.Лука са доста различни.Може ли някой да сподели от минали години оценките на едно и също дете в двете училища, кандидатствало паралелно? Както и довечера след класирането, отново да споделим?

# 83
  • Ланкър, планините Овнерог
Водещо е първото желание, т.е. ще приемат Х, макар и с малко по-ниска оценка, но е писал първо желание дадената специалност. Всъщност, ако Х е с най-ниската оценка в специалността, не съм убедена, че той влиза. По-скоро ще е У, а Х чака за второ класиране, а до тогава е там, за където му стига оценката.
Доколкото си спомням външните оценители са от Художествената Академия, не Гимназия, т.е. конкуренцията не се меси (даже трудно бих ги нарекла конкуренция, двете училища са много различни) И много, много трудно може някой да има пълно 6. После и на срочните и годишните изпити се подгответе даже на по-ниски оценки  Grinning
ЯТМ, детето ти има много, много висока оценка. Смятай я като 6++
Почти съм убедена, че критериите за талант и изкуство в Илия Петров и Св.Лука са доста различни.Може ли някой да сподели от минали години оценките на едно и също дете в двете училища, кандидатствало паралелно? Както и довечера след класирането, отново да споделим?

Съученичка на дъщеря ми влезе на второ класиране чак, а преди това беше вече записана в Художествената, където беше влезнала с високи оценки.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 09:56 от Гита Ог

# 84
Имам и друг въпрос- как така няма нито една оценка"слаб"? Или аз нищо не разбирам, или както детето каза- Св.Лука ни е само пробен изпит.Дано днес сбъдне мечтата си-прием в Илия Петров! Стискам иначе палци на всички наистина талантливи деца да успеят!

# 85
Водещо е първото желание, т.е. ще приемат Х, макар и с малко по-ниска оценка, но е писал първо желание дадената специалност.
Доколкото си спомням външните оценители са от Художествената Академия, не Гимназия, т.е. конкуренцията не се меси. И много, много трудно може някой да има пълно 6. После и на срочните и годишните изпити се подгответе даже на по-ниски оценки  Grinning
ЯТМ, детето ти има много, много висока оценка. Смятай я като 6++
Благодаря!!!
Смятам я,смятам я дори не като ОЦЕНКА!!!!
А като пример ,че труда се отплаща,
че си струва да се целиш нависоко,
че когато е трудно,еднообразно рисуването на уроците-пак се понася,ако имаш мечта,
че когато другите играят-ти рисуваш,
че това е само едно от многото стъпала,но е хубаво талант и труд да бъдат оценени подобаващо
Щастлива съм ,хора,защото детето подскача от щастие!!!!!!

# 86
  • София
Имам и друг въпрос- как така няма нито една оценка"слаб"? Или аз нищо не разбирам, или както детето каза- Св.Лука ни е само пробен изпит.Дано днес сбъдне мечтата си-прием в Илия Петров! Стискам иначе палци на всички наистина талантливи деца да успеят!
Успех, стискаме ви палци.
Има няколко празни графи за оценки, може би не са се явили или са двойки?

# 87
  • Ланкър, планините Овнерог
Сега се видях каква глупост съм написала за оценяването, та втори опит.
Х има 4.20, писал е първо желание Г например, У има 4.30 и Г му е второ, обаче в неговото първо желание бройките са пълни с по-високи оценки. У отива във второто си желание и измества Х, ако 4.30 е най-ниската оценка, стигаща спрямо бройките за Г.
ЯТМ, не искам да те плаша, но еднообразното рисуване продължава. И дано сте от изключенията, при които желанието за рисуване не изчезва, защото при повечето то става досадно задължение.

Успех на децата, явяващи се днес!
Фотографията тази година кога са?

# 88
Сега се видях каква глупост съм написала за оценяването, та втори опит.
Х има 4.20, писал е първо желание Г например, У има 4.30 и Г му е второ, обаче в неговото първо желание бройките са пълни с по-високи оценки. У отива във второто си желание и измества Х, ако 4.30 е най-ниската оценка, стигаща спрямо бройките за Г.
ЯТМ, не искам да те плаша, но еднообразното рисуване продължава. И дано сте от изключенията, при които желанието за рисуване не изчезва, защото при повечето то става досадно задължение.

Успех на децата, явяващи се днес!
Фотографията тази година кога са?

Ще видим,имаме 5 години да разберем!
Иначе изпитът във фотографията е на 20,06
Успех!!!

# 89
За себе си направих примерно първо класиране (имам опит с такива работи), за да се ориентирам как ще се случат нещата. Всички деца с оценка до 4,79 включително, влизат по първо желание. Оттам нататък паралелка Г вече е пълна.
Последните класирани изобщо вероятно ще са с оценка 4,32.
Има един с 4,75 с първо желание П, който влиза там. Има двама с 4,75 с първо желание Г, които се класират по второто си желание, съответно И и П.
Оттам надолу до 4,32 е шарена работата - все още има деца, които се класират по първо желание, ако то е от по-малко желаните по принцип. Има класирани по второ, трето, четвърто и дори пето, има и трима, които са с по-висока оценка от 4,32, но всичките им желания са запълнени.
Подчертавам, че става въпрос за първо класиране и че това си е моя лична класация и, макар че би трябвало да е много близо до истината, изчакайте си официалното класиране.

Общи условия

Активация на акаунт