КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 581
  • 883
  •   1
Отговори
# 90
  • Ланкър, планините Овнерог
http://ngpisvetiluka.com/static.html
Тази година са обяснили за класирането

# 91
  • софия
Водещо е първото желание, т.е. ще приемат Х, макар и с малко по-ниска оценка, но е писал първо желание дадената специалност. Всъщност, ако Х е с най-ниската оценка в специалността, не съм убедена, че той влиза. По-скоро ще е У, а Х чака за второ класиране, а до тогава е там, за където му стига оценката.
Доколкото си спомням външните оценители са от Художествената Академия, не Гимназия, т.е. конкуренцията не се меси (даже трудно бих ги нарекла конкуренция, двете училища са много различни) И много, много трудно може някой да има пълно 6. После и на срочните и годишните изпити се подгответе даже на по-ниски оценки  Grinning
ЯТМ, детето ти има много, много висока оценка. Смятай я като 6++
Почти съм убедена, че критериите за талант и изкуство в Илия Петров и Св.Лука са доста различни.Може ли някой да сподели от минали години оценките на едно и също дете в двете училища, кандидатствало паралелно? Както и довечера след класирането, отново да споделим?

Съученичка на дъщеря ми влезе на второ класиране чак, а преди това беше вече записана в Художествената, където беше влезнала с високи оценки.
аз снощи разсъждавах над това и взех че се зарових да смятам и така до 4 часа (затова сега ставам чак)  Laughing

Не приемайте долунаписаното за 100 % достоверна информация.
изобщо не гарантирам, че съм права.

Та според мен е логично на първо класиране да влязат деца с по-високи оценки, макар и някои от тях да не са с първо желание. На второ класиране, стълбичката ще ги премести нагоре, техните места ще останат празни и така ще се появят нови имена от списъка- тези, които до момента са били под чертата.

Не смея да ви покажа какво смятах и измислих, въпреки, че според мен аз съм готова със списъка с приети по специалности.

Според мен (ако изобщо правилно разсъждавам) ще има надпланов прием (правилото за равен резултат на двама или повече участници) за специалност Рекламна графика.

Докато си играх със списъка, разбрах нещо важно:
При кандидатстване се пишат всички специалности- ако целта е прием на всяка цена.

Има две деца, които са посочили едното 3, другите 4 желания и резултата е, че не влизат - за сметка на това влиза дете с малко по-ниска оценка, което обаче е посочило и 5 и 6 и 7-мо желание. (които ако неприетите деца бяха бяха вписали щяха да са вътре, защото самите специалности за с по-нисък бал)

Ако трябва да визуализирам нещата по приема, то според мен се случва така:

Прави се списък с оценките от най-високата до най-ниската ( аз си го направих в колонка.)
Срещу всяка оценка се записват входящите номера по първо желание.
И се започва:
 6,00 - няма
 5,75 - 1 дете, първо желание - дърворезба (отива си в списъка с резба)
5,71 - 1 дете, с първо желание - реклама (отива си в списъка с реклама)
и т.н.
стигаме до по-спорните оценки,
например:
4,50 - има 5 деца - от тях 3 си отиват в списъците по първо желание. За останалите две деца, за които първо желание е запълнен списъка, се гледа какво им е второто желание и отиват там, ако има места все още. Ако и вторите им желания са заети, гледат третото, четвъртото и т.н. желание и така биват приети.

Като разглеждах разбрах колко е важно да се пишат всички специалности!
Дете с 4,43 остава на кантар, а дете с 4,36 е прието според 6-то желание.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 13:50 от Амели

# 92
  • софия
За себе си направих примерно първо класиране (имам опит с такива работи), за да се ориентирам как ще се случат нещата. Всички деца с оценка до 4,79 включително, влизат по първо желание. Оттам нататък паралелка Г вече е пълна.
Последните класирани изобщо вероятно ще са с оценка 4,32.
Има един с 4,75 с първо желание П, който влиза там. Има двама с 4,75 с първо желание Г, които се класират по второто си желание, съответно И и П.
Оттам надолу до 4,32 е шарена работата - все още има деца, които се класират по първо желание, ако то е от по-малко желаните по принцип. Има класирани по второ, трето, четвърто и дори пето, има и трима, които са с по-висока оценка от 4,32, но всичките им желания са запълнени.
Подчертавам, че става въпрос за първо класиране и че това си е моя лична класация и, макар че би трябвало да е много близо до истината, изчакайте си официалното класиране.

Как съм ти пропуснала мнението  ooooh!
Ами значи сме в правилната посока.  И аз стигнах до същите данни.
Само за специалност резба според мен последния приет ще е 4,29. Като не ми е много ясно дали ще има надпланов прием за тази специалност, защото последната 9 заета бройка е с 4,29, но има още две деца с такава оценка , за  които обаче това е 5-то и 8-мо желание.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 13:42 от Амели

# 93
Като подавахме документи за изпита, помня, че препоръчваха да се пишат всички специалности. За Констанца само рекламата, пр. дизайн и играчките бяха интересни, но написахме и другите.

# 94
  • софия
Като изнесат списъците от св. Лука ще си сверя сметките и ако съм в правилна посока догодина ще ги изпреваря с класацията Simple Smile

# 95
Къде да видя резултата от изпита в училище "Свети Лука" на сайта им нищо не намирам.
Моля помогнете  newsm78 Embarassed

# 96
Къде да видя резултата от изпита в училище "Свети Лука" на сайта им нищо не намирам.
Моля помогнете  newsm78 Embarassed
http://ngpisvetiluka.com/static.html

# 97
  • софия
Моля помогнете  newsm78 Embarassed

бутон ПРИЕМ, има файл и със стрелката надолу по самия списък...
аз съм го изтеглила, ако искаш кажи вх. номер да ви кажа оценката

Някой по-нагоре питаше за бройката за изящното. Два дни преди крайния срок за записване бяха 180

Тази година така се застъпват емоциите  ooooh!
докато изговорим едните, вече ни заливат другите списъци  Crazy

чудех се как ще отсеят в изящното децата само с един изпит, ами разбрах- закопали са ги със сложна постановка, логично ще дръпнат силните и добре подготвените напред.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 14:17 от Амели

# 98
Моята щерка пък обяви,че днешната композиция е била/за нея/  "по-приятна" и от вчерашната....
П.С. Никога до днес не е рисувала поцинкована кофа    Laughing

# 99
  • sofia
Браво на отличниците.
Моят младеж има 4,32. Разочарован е от оценката, но пък по мои сметки влиза по първо желание - метал. То това всъщност е важно.
Днес в художествената е приключил набързо. Изобщо нямам представа какво е сътворил, той също  Laughing
Имало някаква драперия, която им обяснили, че не била задължително да се рисува. Разбира се, най-вероятно, който я е нарисувал ще има по-висока оценка.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 15:39 от vesi1

# 100
  • София
Браво на отличниците.
Моят младеж има 4,32. Разочарован е от оценката, но пък по мои сметки влиза по първо желание - метал. То това всъщност е важно.
Днес в художествената е приключил набързо. Изобщо нямам представа какво е сътворил, той също  Laughing

Браво Веси!

# 101
  • софия
Браво на отличниците.
Днес в художествената е приключил набързо. Изобщо нямам представа какво е сътворил, той също  Laughing

Айде беееее, от кога те чакам да се включиш, притесних се вече  Hug

Входящият му номер би трябвало да е 5М или 15 М?!
да влиза, на първо желание метал. Това е и последната оценка за тази специалност (пак казвам, по мои изчисления)
отваряйте шампанското  Party

# 102
Браво на отличниците.
Имало някаква драперия, която им обяснили, че не била задължително да се рисува. Разбира се, най-вероятно, който я е нарисувал ще има по-висока оценка.
Супер.Кой каквото си е пожелал,постигнал го е! Grinning

# 103
Отидох на бутон прием но не намирам прикачен файл  Embarassed newsm78
Добре, че имаше линк по-назад в темата и успях да видя резултата на детето. Много добре се е представила 4.79
Сподели, че днешния изпит и е бил по-лесен за нея ще видим по-късно резултатите какво ще покажат  (ако мога  Rolling Eyes)
Благодаря за споделените резултати в темата.
Успех на всички деца и да влязат в желаното училище.

# 104
От коментарите на дъщеря ми, започвам да се ориентирам-в Св.Лука масово са ползвали линийки и са се разхождали до композицията, което ми се стори странно, предвид, че се гледа талант, въображение и усещане.Сега разбирам разликата между приложни и изящни изкуства все по-ясно.Оаквам си нашето все по-силно-далеч по-виска оценка и прием в Илия Петров.Винаги в рисувала композициите с прави линии без помощ от геометрични пособия, както и описаните по-горе драперии, тип италиански стил.

Общи условия

Активация на акаунт