КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 74 021
  • 883
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Потвърждавам, че и в Художествена гимназия общообразователните предмети са на по-заден план от специалните, които са с приоритет пред тях. Това важи за всички училища по изкуствата, които са към Мин. на образованието на територията на страната. Те се движат по различен учебен план от останалите гимназии. Има и такава приета наредба. Хорариума е различен. 

# 451
  • София
Аз се обаждах НГИИ Илия Петров да питам - няма предварително записване. Отиват на място.

# 452
  • София
Аз се обаждах НГИИ Илия Петров да питам - няма предварително записване. Отиват на място.

Казаха ли в коя стая или на входа ще упътват?

# 453
  • София

Ще ви упътят. Миналата година имаше композиции в няколко ателиета на 2-рия етаж. Преди това децата трябваше да платят таксата в канцеларията.

# 454

Ще ви упътят. Миналата година имаше композиции в няколко ателиета на 2-рия етаж. Преди това децата трябваше да платят таксата в канцеларията.
Това за изпита ли е?

# 455
  • София

Това за изпита ли е?
Това е за подготвителния курс по рисуване.

# 456
  • Sofia
Здравейте!
Знаете ли в кое от двете училища /"Свети Лука" и  “Илия Петров”/ има подготвителен курс по рисуване и кога?
Виждам, че тук пишете, но не намирам нищо на страниците на училищата.

# 457
  • София
Здравейте!
Знаете ли в кое от двете училища /"Свети Лука" и  “Илия Петров”/ има подготвителен курс по рисуване и кога?

Само НУИИ правят курсове, миналата година имаше по това време. Обсъжданите по-горе курсове са в НГИИ"Николай Райнов ".

# 458
  • на път
...Това важи за всички училища по изкуствата, които са към Мин. на образованието на територията на страната. Те се движат по различен учебен план от останалите гимназии. Има и такава приета наредба. Хорариума е различен. 

Националните училища по изкуствата са към министерството на културата, а не на образованието .... (пък май и не само националните, а също и специалните такива).
В момента има още юбилейна изложба на приложното на Шипка 1. Водих децата - много им хареса.

# 459
  • Sofia
Здравейте!

Само НУИИ правят курсове, миналата година имаше по това време. Обсъжданите по-горе курсове са в НГИИ"Николай Райнов ".
Мерси много!

# 460
  • София
Подготвителни курсове има в НУИИ Илия Петров от 04,06,18г. Информацията е от сайта на училището, на прием.

# 461
Здравейте!Някой има ли впечатления от 51-во СУ?

# 462
Здравейте мили майчета на малки и пораснали художници. Прекрасна тема. Благодаря от сърце на включилите се, за помощта и информацията, която сте събрали в нея. Отне ми поне 2-3 дни, за да я изчета от началото до края и вече мога и аз да се включа във вашата група. Майка съм на младеж, който както повечето дечица тук е "странна птица" за останалите деца. До скоро беше толкова неориентиран, че чак се плашех. Тази година в нашето училище дойде преподавател по рисуване, който го накара да преоткрие себе си. Запали се страшно и реши да кандидатства с рисуване. Ходи на уроци при нашия си учител. И двамата са много доволни един от друг. Страх ме е, че много късно се усети и е ходил на уроци само няколко месеца. Преподавателят е много доволен и казва, че много бързо се учи, но времето все пак е твърде малко. Имам голяма надежда, но в крайна сметка каквото сабя покаже.
На майките питащи за курсовете към художествената ще кажа, че звънях, за да питам. Една любезна госпожа ми обясни, че от 4ти до 21ви юни (в работните дни разбира се), детето отива на място, плаща си таксата (20лв доколкото помня) и остава на курс. Само преценява дали му е полезно и колко още иска да ходи. Смятам да го пратя и там няколко пъти, един път защото ни е изключително близо, а и повечето практика може да увеличи шанса му.
Ами за сега толкова от мен. Стискам палци за всички дечица. Дано намерят правилното място.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 20:33 от Хриси \'то

# 463
  • Ланкър, планините Овнерог
Спокойно, и моята ходи само в 7кл на уроци, само в неделите, пък я приеха на първо класиране по първо желание. Само съветът ми е много да се интересуват в каква специалност искат да влезнат, защото при нас аз малко наклоних за подредбата на желанията, тъй като тя идея нямаше и после имаше мрънкане, че друга специалност била по-забавна. И да не си мисля, че щом е рисуване, ще е лесно. Хич не е лесно, особено сега, когато беше практиката и трябва да имат н-брой готови рисунки, че и да са завършени и да ги оценяват.

# 464
Спокойно, и моята ходи само в 7кл на уроци, само в неделите, пък я приеха на първо класиране по първо желание. Само съветът ми е много да се интересуват в каква специалност искат да влезнат, защото при нас аз малко наклоних за подредбата на желанията, тъй като тя идея нямаше и после имаше мрънкане, че друга специалност била по-забавна. И да не си мисля, че щом е рисуване, ще е лесно. Хич не е лесно, особено сега, когато беше практиката и трябва да имат н-брой готови рисунки, че и да са завършени и да ги оценяват.
Ами искрено се надявам да стане. За сега клоним към художествената по много причини. На има няма 10 - 15 минути от къщи е, харесва много специалностите, а от всичко което прочетох писано от родители на деца учещи вече там определено е нашето училище. Проблем е високият бал за влизане обаче и малкото подготовка, която има, но каквото стане. И в другите две училища харесва повечето специалисти, та където и да стане ще е щастлив.
В петък ще се явява и на изпита за способностите. В последния момент от вас прочетох, че е рисунка по тема и няма нищо общо с това, което готви за приемните изпити. Малко се притесни, защото не е рисувал до сега тела, но му казах да отиде пък каквото стане. Колкото може толкова. Ако откаже няма да може пък да кандидатстват в обикновените гимназии в специалностите с изобразително изкуство. Уж се нави, но до петък има цели пет дни и може да се откаже в последния момент...

Общи условия

Активация на акаунт