КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 745
  • 883
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia, Bulgaria
А от колко часа е изпита за проверка на способностите по изобразително изкуство?

# 466
  • sofia
Хриси, стискам палци да се справи детето!
Не е чак толкова висока летвата, така че не се стряскайте. Важното е да е спокоен и уверен!

Миналата година, на второ класиране в Художествената имаше приети с резултат 4,00 (ако не ме лъже паметта).
Синът ми искаше в приложното, но там лееко се издъни с рисунката, но ми сподели че бил притеснен и нещо не му споряла работата и изкара 4,35 (приеха го). На изпита за художествената беше претръпнал, излезе след два часа, позицията му била страшно неудобна за рисуване и общо взето беше теглил една майна, а пък те го оцениха с 4,80.

Сега си ги юркат да рисуват, трябва да правят определен брой скици, отделно рисунките. Специалността на моя имат и скулптура.

# 467
А от колко часа е изпита за проверка на способностите по изобразително изкуство?

Току що говорих с нашето училище, в което сме разпределени (51 СУ) и ми казаха, че изпита започва в 9 ч. Децата трябва да са най-късно в 8,20ч. в двора на училището. Изпитът трае 5 астрономически часа. Да си носят материалите за рисуване - бои, моливи и т.н. Те им давали само лист. Да носят и водичка за пиене.
Ако не сте в нашето училище най-добре звъннете в самото училище все пак да сте сигурни, че информацията ви е от първа ръка. Да не се окаже, че в различните училища е по различно време ...

# 468
Хриси, стискам палци да се справи детето!
Не е чак толкова висока летвата, така че не се стряскайте. Важното е да е спокоен и уверен!

Миналата година, на второ класиране в Художествената имаше приети с резултат 4,00 (ако не ме лъже паметта).
Синът ми искаше в приложното, но там лееко се издъни с рисунката, но ми сподели че бил притеснен и нещо не му споряла работата и изкара 4,35 (приеха го). На изпита за художествената беше претръпнал, излезе след два часа, позицията му била страшно неудобна за рисуване и общо взето беше теглил една майна, а пък те го оцениха с 4,80.

Сега си ги юркат да рисуват, трябва да правят определен брой скици, отделно рисунките. Специалността на моя имат и скулптура.

Благодаря за окуражаващите думи. Ще го видим какви ще ги сътвори. Хубавото е, че той е непукист и хич не се е изпопритеснил. Аз обаче направо не знам на кой свят съм вече, а как ще изкарам следващите един два месеца изобщо не ми се мисли ...

# 469
  • На края на вселената!
Току що говорих с нашето училище, в което сме разпределени (51 СУ) и ми казаха, че изпита започва в 9 ч. Децата трябва да са най-късно в 8,20ч. в двора на училището. Изпитът трае 5 астрономически часа. Да си носят материалите за рисуване - бои, моливи и т.н. Те им давали само лист.
Да си носят паус за тези, които ще правят декоративна композиция. Пренасяне шаблона с индиго миналата година не разрешиха.

# 470
Току що говорих с нашето училище, в което сме разпределени (51 СУ) и ми казаха, че изпита започва в 9 ч. Децата трябва да са най-късно в 8,20ч. в двора на училището. Изпитът трае 5 астрономически часа. Да си носят материалите за рисуване - бои, моливи и т.н. Те им давали само лист.
Да си носят паус за тези, които ще правят декоративна композиция. Пренасяне шаблона с индиго миналата година не разрешиха.

Много благодаря за информацията.
Моят младеж е малко притеснен за този изпит, защото го изважда от зоната на комфорта, но ще се опита все пак.

# 471
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, в 140 СУ също изпита за проверка на способностите е от 9 часа на 1 юни, така че явно за всички е едно и също.

# 472
За бъдещите майки на млади художници само да кажа, че на днешния изпит за проверка на способностите са дали теми "Дъжд" и "Лятна вечер". Моят хубостник е рисувал по темата дъжд. Доволен е уж от себе си, но ще видим резултата 😄 След това минахме през фотографското да подадем документи. Бяха доста любезни. Там беше и зам. директорът, който обясни, че е добре децата да се явят и на двата изпита - рисуване и редакция на текст, защото след 8 клас, ако са приети в специалностите с редакция на текст (полиграфия или библиотекорство), могат да се прехвърлят в друга художествена специалност при наличие на свободни места разбира се. Питахме го за изпитите дали и по колко се плащат. Беше много изненадан и каза че нищо не се плаща. Ходи дори някъде да попита, за да е сигурен в това и като се върна потвърди.

# 473
Много странно. Моят син също беше днес на изпита, но темите са били: "Разходка с колело" и "Ваканция". Мислех, че всички деца рисуват по еднакви теми.

Синът ми беше разпределен в 3СУ „Марин Дринов“.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 15:41 от elena_markova

# 474
  • София
За бъдещите майки на млади художници само да кажа, че на днешния изпит за проверка на способностите са дали теми "Дъжд" и "Лятна вечер". Моят хубостник е рисувал по темата дъжд. Доволен е уж от себе си, но ще видим резултата 😄 След това минахме през фотографското да подадем документи. Бяха доста любезни. Там беше и зам. директорът, който обясни, че е добре децата да се явят и на двата изпита - рисуване и редакция на текст, защото след 8 клас, ако са приети в специалностите с редакция на текст (полиграфия или библиотекорство), могат да се прехвърлят в друга художествена специалност при наличие на свободни места разбира се. Питахме го за изпитите дали и по колко се плащат. Беше много изненадан и каза че нищо не се плаща. Ходи дори някъде да попита, за да е сигурен в това и като се върна потвърди.
И дъщеря ми е рисувала по "Дъжд".Май предишни години не е имало такива теми.Явно зависи от училището.Тя беше в 51 СОУ.Темите "Разходка с колело"и "Ваканция" май са по-хубави и дават повече поле за изява.

# 475
И дъщеря ми е рисувала по "Дъжд".Май предишни години не е имало такива теми.Явно зависи от училището.Тя беше в 51 СОУ.Темите "Разходка с колело"и "Ваканция" май са по-хубави и дават повече поле за изява.

И ние бяхме в 51 СУ. Освен да са давали различни теми в различните училища, но снощи като разговаря с учителя и той му каза, че днес ще се изтегли темата, която ще бъде дадена. Това са били теми за фигуралната композиция. Имала е и втори вариант за декоративната композиция доколкото разбрах от него. Попитах го сега, но каза, че не са били "разходка с колело" и "ваканция" темите. Много странно наистина.

# 476
Явно сме били по едно и също време във "Фотографското".Ние също подадохме документите ,но писахме специалностите само с изпит по рисуване.Дъщеря ми също беше в 51СУ ,но е избрала декоративна композиция.Вие в кои училища ще кандидатствате с този изпит?

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 09:28 от Виктория Стоева

# 477
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Много странно. Моят син също беше днес на изпита, но темите са били: "Разходка с колело" и "Ваканция". Мислех, че всички деца рисуват по еднакви теми.

Синът ми беше разпределен в 3СУ „Марин Дринов“.

Моят беше в същото училище и е рисувал по разходка с колело. Явно темите са различни.

# 478
Явно сме били по едно и също време във "Фотографското".Ние също подадохме документите ,но писахме специалностите само с изпит по рисуване.Дъщеря ми също беше в 51СУ ,но е избрала декоративна композиция.Вие в кои училища ще кандидатствате с този изпит?
Ще кандидатстваме и в трите училища  - художественото, приложното и фотографията. И ние ще се явяваме само на рисуване. Детето категорично отказа редакцията на текст и варианта за прехвърляне.

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 23:42 от Хриси \'то

# 479
  • София
Днес дъщеря ми беше на подготвителните уроци в НУИИ "Илия Петров".Много и хареса училището-толкова спокойно, сякаш времето е спряло.Мисля, че на авторката на темата сина и учеше там.Може ли INA или някой друг да сподели още ли са доволни от училището?Не ние най-голямото желание, защото дъщеря ми иска повече специалностите свързани с компютри, но все пак и там ще се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт