КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 630
  • 883
  •   1
Отговори
# 510
  • София
От проверка на способностите към 11 юни ще излязат, проверяват се на сайта на МОН, където излязоха и резултатите от матурите.
Четох някъде, че не ги пише там където гледаме резултатите от матурите. Има вероятност и аз нещо да бъркам разбира се. За това и питам. Благодаря.

Там ще ги нанесат.Вчера като проверявахме резултата от НВО на дъщеря ми ,освен Български език и литература и Математика има и Изобразително изкуство!
И аз така мисля.Но срока е до 11,06,18г. затова сега ги няма.
Аз много се чудя за тези училища с рисуване към МОН, дали си заслужават.Особено при някои си е само разширено изучаване на рисуване без да има конкретна специалност.Някой проучвал ли ги е?

# 511
  • София
Вижте старата тема - имаше доволни от ПГИИ "Николай Райнов ".

# 512
  • София

И нашето най-голямо желание е анимация. Аз имах предвид училищата към МОН като 51 СОУ например.
Просто, ако не я приемат с обемните тела се чудя кои от списъка на МОН да пишем.

от училищата към мон ние ще пишем:
1. 2209051 51 СУ       0513 Изобразително изкуство-АЕ
2. 2220308 ПГИИ "Проф. Н. Райнов"   3082 Компютърна графика

Има подобна специялност и в ПГТМД-София   4324 Графичен дизайн-АЕ, но не мисля да я пишем.
Другите училища (като 1-во, 3-то ...) според мен не си заслужават.

Сигурно знаете също за паралелките във фотографското и в приложната гимназия - рекламна графика. 
В първата тема за кандидатстване с рисуване ги има описани всички у-ща.

[/quote]
В 1-во СОУ вече май няма ИИ.На нас и 51 СОУ и ПГИИ Николай Райнов са ни много далече, но в краен случай ще пътува.А ПГТМД-София   4324 Графичен дизайн-АЕ защо няма да го пишете.Търсих отзиви за това училище,но нищо, а специалностите звучат много добре.

# 513
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 В 1-во май наистина няма да има паралелка с рисуване.
 Моят син иска да си продължи в неговото училище, НСУ София, нищо, че не е най-доброто.  На мен ми се иска да се пробва за 51-во, въпреки, че за да му стигне балът за там на 1-во класиране трябва да има поне 90т на изпита за проверка на способности, което ми се струва абсурдно, предвид подготовката му.
Николай Райнов ни е много далече и това напълно го отказва, а за ПГТМД-София и аз търся информация за графичния дизайн.

# 514
В 1-во май наистина няма да има паралелка с рисуване.
 Моят син иска да си продължи в неговото училище, НСУ София, нищо, че не е най-доброто.  На мен ми се иска да се пробва за 51-во, въпреки, че за да му стигне балът за там на 1-во класиране трябва да има поне 90т на изпита за проверка на способности, което ми се струва абсурдно, предвид подготовката му.
Николай Райнов ни е много далече и това напълно го отказва, а за ПГТМД-София и аз търся информация за графичния дизайн.
Четох по-напред в темата, че миналата година до последно е имало свободни места в 51, та нищо не се знае. Зависи от годината и броя на кандидатите.

# 515
  • София
A дали дете, което не се е явило на изпита за проверка на способностите може да подаде в заявлението си и някое от училищата с рисуване към МОН и да участва в класирането само с оценките от матурите по БЕЛ и МАТ?

# 516
  • София
A дали дете, което не се е явило на изпита за проверка на способностите може да подаде в заявлението си и някое от училищата с рисуване към МОН и да участва в класирането само с оценките от матурите по БЕЛ и МАТ?
Сигурно може.Приема е по БАЛ.Просто бала ще е само от оценките по БЕЛ и МАТ.

# 517
  • София
То ще може, ама в 51-во се удвоява резултата от проверката на способностите, а неявилия се ще има 0 точки вместо 100 и нагоре и ще е безмислено. Но в гимназиите по облекло класирането е само с Бел+Мат, там ще е равнопоставено.

# 518
  • Sofia
Влизам да се отчета какво свърших днес. Подадох документите в Свети Лука за кандидатстване. Но утре сутринта пак трябва да отида там, за да им занеса и копието от акта за раждане. Имам си входящ номер вече. Трябват им: заявлението, копие от медицинското, копие от акта за раждане с оригинал за сверка, и декларация, която те дават на място, за информирано съгласие на родителя. Това е Simple Smile На 16.6., събота, го искат в 7.30 ч., заедно с входящия номер, с документ за самоличност със снимка, с вода и храна, защото няма да ги пускат извън гимназията по време на почивката. Утре ще питам какви материали да носи, че забравих. Изпитът вече НЕ се заплаща, преди е бил 6 лева. Питах това на място. Стаята е 206 и се намира на втория етаж, до директорските кабинети.

Очакваме с нетърпение и резултата му за проверка на способностите по изобразително изкуство. Някой от вас да има случайно информация кога по-точно ще излязат? Знам, че има време до 11.6., но искам да знам просто.

И ние сме се насочили към същите училища към МОН, ако не се случат нещата в Приложното. Стискам палци на всички дечица с дарба да рисуват!

# 519
Здравейте момичета,

Днес подадох документи във фотографското у-ще и сме с входящ номер 150 (има още 1 седмица до края на срока за приемане).
Нашата лекарка реши, че клинично здрав е достатъчно (нищо, че й казах за алергиите) и за малко да ме върнат. Накараха ме (както писа Хриси) да допиша - алергии отрича и да се подпиша, макар че ние кандидатстваме само за компютърни специалности и не би трябвало да се работи с химикали. Това за алергиите трябва да го искат само за паралелката по полиграфия (според мен), а не за всички.

P.S. Училището (фотографското) изглеждаше чисто и добре поддържано (спрямо това, в което сме сега).
Не съм проверявала, но вероятно са на 2 смени, т.к. един от учителите спомена, че днес има часове до 6ч.

Не се сетих да питам кога ще обявят резултатите (не е упоменато на сайта). Ако някой ходи оттук нататък може да попита.

Подадох документи и в приложната гимназия - вх. N 67г (буквата е за специалността). Предполагам, че до момента има 67 кандидата за рекламна графика (16 места).
Съвсем интуитивно, базата (сградата) не ми хареса - не особено поддържано, не чисто, в коридорите миришеше на дим.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 13:31 от elena_markova

# 520
  • Ланкър, планините Овнерог
При мен пък беше точно обратното впечатление при подаването. Нашето (НГПИ) ми хареса много повече. Много по-арт, Фотографията ми напомняше на болница, по нищо не разбрах, че се учат артисти. За резултатите не очаквай да разбереш нещо от сайта им или да станат бързо. При нас изпитът във Фотографията беше дни преди Приложното и резултатите ги разбрах по телефона дни след нашето. За класирането да не говорим - бяхме записали вече в НГПИ, когато ми звъняха, че е приета.

# 521
  • София
При мен пък беше точно обратното впечатление при подаването. Нашето (НГПИ) ми хареса много повече. Много по-арт, Фотографията ми напомняше на болница, по нищо не разбрах, че се учат артисти. За резултатите не очаквай да разбереш нещо от сайта им или да станат бързо. При нас изпитът във Фотографията беше дни преди Приложното и резултатите ги разбрах по телефона дни след нашето. За класирането да не говорим - бяхме записали вече в НГПИ, когато ми звъняха, че е приета.
Дъщеря ми беше на подготвителните уроци във Фотографското миналата и тази събота и изобщо не хареса училището.Беше и най-голямото желание заради Анимацията,но сега е разколебана.Лошото е,че няма и никакви мнения за това училище.НУИИ и НГПИ и харесаха много повече,но там специалностите по не и харесват.Направо се чудя какво да изберем,ако евентуално я приемат.

# 522
  • Sofia
Още няма резултати от изпита за проверка на способностите по изобразително изкуство. Явно ще ги изнесат чак в понеделника. Крайният им срок.

# 523
  • Ланкър, планините Овнерог
Дъщеря ми беше на подготвителните уроци във Фотографското миналата и тази събота и изобщо не хареса училището.Беше и най-голямото желание заради Анимацията,но сега е разколебана.Лошото е,че няма и никакви мнения за това училище.НУИИ и НГПИ и харесаха много повече,но там специалностите по не и харесват.Направо се чудя какво да изберем,ако евентуално я приемат.
В НГПИ в Рекламата учат компютърни програми, в Пр.Дизайн сигурно също.

# 524
  • София
Знаете ли дали след художествена гимназия към Министерство на културата, ако детето реши да кандидатства в университет, но не с изкуства, напр. маркетинг, право или дори архитектура, има достатъчен общообразователен хорариум часове. Или единствения път от НУИИ е само Художествена Академия или съответно Арт колеж в друга държава. Накъде продължават зрелостниците от НУИИ?

Общи условия

Активация на акаунт