Любители на кучета - 73

• 45 131
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе

Корнелия бутик и дрън-дрън,
Joy hahaha

Мерси и на теб, Зори  Hug

# 241
  • DE

Да ви се одупя, че не сте ме виждали скоро Simple Smile
Привет!
Изтървала съм една цяла тема и много не съм чела последните седмици.
Надявам се всички ходещи на каишка и двукраки подскачайки зад тях да са добре, здрави и лакоми.
Прочетох сега, че сте писали за отпуска и куч в пансион-моето вече никога повече няма да оставя някой друг да го гледа.
Прибрах си я след седмица отслабнала, агресивна и ако щете ми вярвайте куче с депресия.
Мина вече месец и е пак същото диванце, но явно раздяла с нас не и е подействала никак добре.
Другия месец Зу става на две и отчитам явна промяна. Кротна се като сме на разходка, ако лапне нещо след крясък, изплюва. Обаче, докопа ли дреха или чехъл и щастието е пълно Simple Smile

Не знам дали снимките се виждат, но Пикасата ми играе номера тези дни и сега вземам снимките от фейса

# 242
matze - аз съм безвъзвратно влюбена във вашия куч...  Heart EyesНаправо ми останаха очите по тези очички, козинка, муцунка и дупе  Heart Eyes Heart Eyes

Ако скоро ставате родители имайте ме предвид като кандидат за някое бебе. Много обичам такива късокосмести прелести.  Heart

# 243
matze всичките снимки на моята любима шоколадка се виждат идеално, а тази надупената ми е любима.  Crazy И Макс така се дупи и аз само го пошляпвам по дупарата като мина покрай него.  Laughing Кучетата наистина страдат от раздялата със стопаните, особено ако са на чуждо за тях място. Душиците не разбират, че след седмица-две ще се приберат неговите хора и ще си го вземат. Аз не бих могла да го оставя моя дивак и да му причиня такава мъка. Миналата година ходих в Косово с него и едната вечер седнахме на заведение и понеже беше хладно бяхме вътре и собствениците не позволиха кучето да влиза вътре. Наложи се да го оставя в колата, която не бе и моя и не му миришеше на нищо познато. През цялото време скимтеше, лаеше и издаваше какви ли не жални звуци, а аз често отскачах да го видя, погаля и успокоя. Даже по едно време му занесох мръвки да хапне, а той милия хапна малко докато бях при него и после не беше пипнал нищо, след като излязох от колата. Нито на мен ми бе спокойно, нито на кучето. У дома почти винаги има кой да го гледа и разхожда, но ако не е крайно наложително не го оставям на грижите на останалите. Майка я е страх от други кучета и за нея всяко разхождане е стрес и озъртане наляво и надясно да не изскочи някое куче от някъде. Да не казвам, че е страшна паника и ако нещо кучето не се почувства добре също не би могла да реагира адекватно.
DivaOrhideq майката на малките мушмуроци е смес между питбул и гонче, а таткото е таткото на Макс. Така, че от смес на толкова породи са си чиста порода любов.  Crazy
И най-накрая и аз се сдобих с охлаждащата постелка за куче. Току-що дойде и Макс веднага легна да я изпробва:

# 244
Момичета един познат ,който има кучкарник каза ,че са му починали четири кучета от комари .Вие нещо чували ли сте да са плъзнали и на север?

# 245
  • София
Страдат, но понякога се налага. Не може човек винаги да съобразява пътуванията и почивките си с домашните любимци. Имам три броя, куче и две котки - обичам ги, но животът ми не се върти изцяло около тях. Нито около детето, ако е за въпрос. За щастие, има места, в които животните остават без да тръгват депресирани, болни и прочие. Когато не се сменят и кучето познава гледачите си, не би следвало да има проблем.

сислака, от дирофилария ли? Комари има и в БГ, да. Ние обезпаразитяваме и за тази гадост.

# 246
Момичета един познат ,който има кучкарник каза ,че са му починали четири кучета от комари .Вие нещо чували ли сте да са плъзнали и на север?
Къде е това север? Ако е покрай Дунава със сигурност има доста комари вече.
Tаис не приемай нашите мнения като някакъв вид нападка към теб, защото не са. Всеки приема и съобразява живота си с домашния любимец, както той прецени за добре. Това, че аз съм решила да съобразявам почивките си със зверо, не означава че всички стопани трябва да правят същото.  Hug

# 247
  • София
нашата охлаждаща постелка ще се ползва основно за в колата
докато не престанем да дъвчем всичко, което ни е пред муцуната

много е хубава Зу
ако искате да знаете Рея ще стане същата хубавица
само друг цвят
и тетака

нещо е започнала да кашлюка бъдещата хубавица
не много, ама достатъчно да ме притеснява
три - четири пъти на ден
аман от тия кучета

обаче ще си я заведа да джапа из реката следобяд, може да се оправи от кпането
щото това правим, джапаме
явно сме малки още за плуване
ама джапаме с ентусиязъм на олимпииски шампион

запознала съм я с моята мама и ги срещам редовно, за да има на кой да я оставям да я гледа
но не предвиждам да ходя някъде без нея де

# 248
sislaka, Да, аз четох и говорих с доста познати. Има някаква епидемия сериозна от болести предавани от комари. Дирофиларията много навлезе сред нашите географски ширини, което дойде от Гърция и се пренесе по животни, които са почивали със стопаните си там и не са били добре обезпаразитени. До миналата (хайде помоналата) година не е имало такива случаи или са били супер рядко в БГ, но заради южната ни съседка и пътуванията на българи с кучета в чужбена...в момента е много сериозно по нашите земи. И за съжаление симптомите ги няма никакви, докато положението не се усложни. Дирофиларията се тества и се открива чрез кръвен тест  и ако е отрицателен може да започнете да давате превантивни медикаменти, които или са само за това или са част от другите за паразити - NexGard имат комбинирано хапче. Дирофиларията е заболяване, което се пренася от комарите и представлява червей в сърцето на животното. Симптомите се проявяват в напреднал статии и включват: умора в животното, липса на апетит, кашлица. Това са първоначалните. Направете тест и после давай превентивно медикаменти Peace

Sivi, значи това са полубратрчета и сестричета на Макс  Rolling Eyes Има ли черно женско кученце и какво мислите да ги правите? Питам..ей така Grinning

# 249
  • София
Да, задължително първо тест! Лесен е, на Лора ѝ правихме още миналата година. Сега април пак, вет решава кога е дошло време.

# 250
  • София
не сме правили тест
ама зпочнахме превенция с някакви капки през устата от спринцовка
давало се целогодишно

по някое време ще проуча и ще започна да се снабдявам сама

# 251
  • DE
А, значи се виждат снимките-аз всеки ден я снимам, обаче то не седи кротко.
Като размята тези ушаци и снимките са все размазани Simple Smile
DivaOrhideq, кастрирахме я след първото разгонване миналата есен, пък и е някво от една майка и 10 татаковци. Има и май и котешко, че очите дръпнати и зелени, пък такъв цвят за кучешки очи е малко нестандартен.

Пишете за хладни постелки-никви такива за нас.
Спи завита под юргана и в най-голямата жега.
Кофтито е, че спи при мен и все ми се навира,  пък на мен ми е топло.
Ако махна завивката, почва да навира муцуна под пижамата ми-срахотна досада е и не знам как да се оттърва от нея нощем и да спи сама.

# 252
Къде е това север? Ако е покрай Дунава със сигурност има доста комари вече.
Tаис не приемай нашите мнения като някакъв вид нападка към теб, защото не са. Всеки приема и съобразява живота си с домашния любимец, както той прецени за добре. Това, че аз съм решила да съобразявам почивките си със зверо, не означава че всички стопани трябва да правят същото.  Hug

От Плевен съм. Аз миналата година исках да му взема някакво хапче,  но ветеринаря ми каза,  че при нас нямало и,  ако не го водим по морето нямало смисъл

# 253
  • София
За Плевен не знам, но в Сф двама ветеринари казаха, че в София вече има случаи.

# 254
  • София
явно софиянци повече си водят кучетата в Гърция
ама си ги водят и на север

ама Зу голяма красавица се е извъдила за подобрен модел
и много завиждам за двора
е това ми е мечтата
къща с двор
даже основно двора

Общи условия

Активация на акаунт