Любители на кучета - 73

• 45 227
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Дронтал давам увит в твърдо масло. Така не го усеща.

# 451
  • София - Рим и обратно
Ех, много е сладка! ❤️ С кисело мляко пробвала ли си?

Аз също винаги съм чела състава, кои са най-добрите храни според тая група, интересно ми е? Понеже нямам фейсбук в момента, нямам и йорки?
Не... Ще пробвам, мерси! Опитах се да й го навра дълбоко в гърлото и й затворих устата, обаче пак успя да го плювне.
Аз по тукашни препоръки й взех Taste of the wild. Директно започнах с нея и тя я хареса веднага, яде си я без проблем, акото взе да й се втвърдява (а първия ден беше кашаво и зелено).

# 452
  • Rock & Roll feeling ...
Чаровна, много обич и хубави моменти с новия член на семейството Heart Eyes
Първият ми съвет е да проучиш по-обстойно породата на която сте се спряли,относно всякакви по-специфични неща (ако има такива).

Ще се включа по темата за храната според моите разбирания.Аз съм на принципа "ако ще храня с гранула,поне да е най-доброто". В Бг масово се приема Роял Канин за най-висок клас храна. Аз обаче не съм на това мнение. Освен задължителните консерватни и оцветители съм чувала и че съдържа вещества,които вредят на бъбреците,поради начина й на опаковане. За по-ниските класове храна съм чувала ужасни неща, относно качеството на продуктите ( нпр. че не слагат месо,а само кръв ). Ясно е,ако човек сам не си ги приготвя нещата,че няма как да е напълно сигурен,но поне се старая да проуча и да направя максимално най-информиран и добър за кучето избор.
Като марки харесвам и препоръчвам Акана и Орижен. С тях храня и съм доволна.

По отношение на купичките гласувам за единични, независими една от друга е са по-удобни Grinning

За повода. Ние сме пробвали доста,така че тук мога също да дам категорична препоръка - Фелкси. Немски са и инвестицията си струва. На снимката,която съм дала поводът има контейнерче за торбички и фенерче, тези неща се купуват отделно, пак са на същата марка. Има различни дължини 3-5-8 метра. Както и за различни килограми. Съветвам те да попиташ до какви килограми достига вашата порода и да вземеш повод,който е +5 или 10 над крайните килограми за вашия стандарт. Това се прави от гледна точка на презастраховане. И последната подробност при тези поводи е,че има тип въженце и тип лента. Ние сме заложили на лента,защото ни казаха,че е по-здраво.
Има най-различни цветове. Ето и едно видео за "запознаване" .

Hug

# 453

Цитат

Не... Ще пробвам, мерси! Опитах се да й го навра дълбоко в гърлото и й затворих устата, обаче пак успя да го плювне.
Не я мъчи, много помнят 😀 В храната е тайната, намери какво обича. Когато е за хапче, може да й дадеш и човечко саламче или да го смесиш с консерва. Бъди изобретателна, визлите са много умни!

# 454
  • София
Орижен, Акана (с каквато храня в момента), Taste of the wild, Essentials, Naturea, Nutram - grain free версията, Applaws.
От всички тези само Аплауз не съм купувала.
Има и други добри марки храни.
Препоръчвам да разгледате закачената публикация в посоченат по-горе група, когато имате достъп до фейсбук. И аз нямам в момента, а от телефона не знам как да дам линк.
Определено е изключително полезно четиво.

# 455
  • София
Кафе, честита Кира, прекрасна е!
Да ви е жива и здрава, да се слушате взаимно.
Не мога да се оправя с новия гнусен изглед, но тук трябваше да има прегръдки и сърца. Ще разредя влизанията, че не ми понася промяната, ебаси лайното са сътворили.

# 456
В тази група има закачена публикация - албум с анализ на много храни. Това е най-полезното четиво на тема кучешка храна, на което съм попадала някога в нета.

Интересно, можеш ли да го качиш тук ?

'Кафе с мед', много сладко кутре  Heart Eyes Да е живичко и здравичко и да слуша и с двете уши  Grinning

Аз давам хапчето с пастет. И първо давам да подуши,да се вдъхнови  hahaha Преди пъхах в сиренце или кашкавалче,но млякото се блъскало със веществата в хапчето и от тогава с пастетче.

Tаис, все още има възможност да се върнеш на старата. Няма да е за дълго, но за колкото - толкова.

# 457
Както написах и преди, от изброените ядем три. Сегашният ветеринар твърди, че нямало разлика. Той не продава храна,  няма изгода да ни го казва. Но всеки си избира за кучето.
Вероятно за малка порода, може да си позволите и още по-висок клас.

# 458
Цитат

Аз давам хапчето с пастет. И първо давам да подуши,да се вдъхнови  hahaha Преди пъхах в сиренце или кашкавалче,но млякото се блъскало със веществата в хапчето и от тогава с пастетче.
Сетих се и още нещо, моите след команда много по-доверчиво гълтат. Тя още е малка, но след месец, два, като се научи да сяда.
Точно като от пастета, като очакват наградата и не се съмняват така. 😂

# 459
DqVoLsKi_ChArOvNa,

Честито 🐶🐶🐶 Надявам се в следващите редове да помогна:

На каква храна трябва да се спрем?Кои марки бихте препоръчали.
- Породата има склонност към образуване на газове и е хубаво да се поинтересуваш с какво хранят нейните родители. Пускам ти линк към статия, която е актуална с добрите (в началото) и лошите храни (в края). Избягвай храни, в които се съдържат отпадни продукти, брашна, царевица и т.н. . Подкрепям мнението, че Роял Канин е нисък клас храна, съдържаща малко протеини и много филъри, включително цвеклова каша.
http://www.reviews.com/dog-food/

Кои купички са подходящи?Комбинирани две в едно или единични?
- Най- добре единични, за да могат да се мият по- често. Подходящи от хигиенна гледна точка са керамичните/ порцелановите, а и не ги обръщат толкова, защото са по- тежки.

Какъв трябва да е повода?Нашийник или нагръдник е по добре?
- Най- добре нагръдник, за да може, когато се дърпа (особено на първите разходки) да не се души. А и определено са по- удобни, защото имаш по- голям контрол над животното.

Спрейчетата за обучение в хигиенни навици добри ли са?
- Бих ти препоръчала да вземеш хигиенни подложки с памперси, да се заредиш с търпение и след всяко ставане, хранене, игра или забождане на нос в земята да го слагаш там. За около 10 дни би трябвало да свикне. След всяка добре свършена работа- награда.

Ако се чудиш, какво още трябва да купиш, защото виждам, че вълнението ти е голямо пускам линк към Facebook страницата (за чихуахуа е, но ще ти свърши работа със сигурност), за да можеш да се информираш и от там 😊😉😊:

https://m.facebook.com/762599470575211/photos/a.762651390570019. … e=3&source=48

https://m.facebook.com/762599470575211/photos/a.762651390570019. … 211&source=48

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 11:19 от Chihuahuas Mom

# 460
'Кафе с мед' много е сладка малката Кира. Аз хапчета давам увити в парче месо, като беше малък ги пъхах в кренвирш, но вече не ги яде и сега съм се спряла на топено сирене, понеже Макс обожава, а пък е като пластелин и хубаво маскирам хапчето, като веднага след хапката с хапчето давам следваща чиста хапка за преглътне бързо и да няма възможност да изплюе хапа. Доколкото знам обезпаразитяващи се дават на гладно и е добре кучето да не яде 3-4 часа след това.
Dogsy и двете ти кучета са много хубави. Качеството на храната се определя по нейния състав. Колкото по-малко зърнени култури преобладават в нея, толкова е по-добра. Както и месото, което е добавено как е извлечено. Чети състава и сама ще успееш да се ориентираш коя е качествената храна. Ветеринарите имат навика да препоръчват храни, които продават и за това не мисля, че са обективни в преценката си, защото все пак си гледат печалбата. Мен един ветеринар ме убеждаваше как ветеринарната серия на Роял Канин била супер храна за моето куче. Казах му, че кучето ми е здраво и няма нужда от лечебна храна, а той все едно насреща му стои идиот ми обяснява, че на нея пише че е ветеринарна, понеже могат да я продават само ветеринарите и не може да се открие в магазинната мрежа, а не че била за кучета със някакви здравословни проблеми.  ooooh!
DqVoLsKi_ChArOvNa френските булдози не стават големи кучета, така че избора между нагръдник или нашийник си е по твоя преценка. Аз моето съм го научила и на двете. Първо започнах с нагръдник, после с нашийник. Нагръдника мисля е по-малко стресираш за малкото кутре, но това си е само мое наблюдение и не знам дали и околните имат подобни наблюдения. Моето прасе е 40 кг, но от година го извеждам с нагръдник, защото учудващо и за мен се оказа, че ми е по-лесно да го контролирам. Рязко дръпване и му подмествам дупарата и така губи баланс и чува какво говоря. При нас проблема с нашийника е, че в един момент врата му стана бая як и той се научи как да си измъква главата от нашийника, а стегна ли така че да не може да се измъкне то трябва да му се вреже във врата. За купички бих ти препоръчала отделни, определени ще ти е по-удобно. И нещо много важно - кучето винаги трябва да има достъп до прясна вода, особено когато се храни с гранули. Не го оставяй жадно само за да си намалиш пишкането в началото.  Naughty Едно време племенника като беше в яслата и леличките не му даваха да пие вода, че щял да пишка в памперса и те ще трябва да го сменят. Миличкия го гонеше страшна жажда като го взимахме от там вечер. Нито на човек, нито на животно бих ограничила достъпа до вода, пък ако ще да ми наводни апартамента.
Духче за Джина ти си целия свят и от тук нататък е съвсем нормално тя да страда и да показва мъката си с различни бели. Въпреки, че с мен живеят и други хора, когато ме няма Макс отказва да се храни с дни, въпреки че е страшно лакомо куче.
DivaOrhideq много са сладки котаците.  Heart Eyes Особено когато са малки са толкова игриви, че на човек му иде да ги мачка и гушка без да спира.  Crazy
Отнесох се, ама понеже само ви четох и станаха много неща, които искам да напиша наведнъж. Ние уикенда бяхме на една страхотна вила с басейн в околностите на града и му ударихме страшен мързел с Макс. Той си намери скътано местенце на сянка и денем не мърдаше от там:

Докато пиша и вие напълнихте още една страница  Crazy
змия аз пробвах Макс с два увала Applaws, но при него изходния материал поомекна и стана огромен. Просто всеки човек трябва да намери храната, която на неговото куче се отразява най-добре, защото при Макс Taste of the wild му е идеална - всичко като по учебник е с нея, а всичко останало води до ефект като Applaws.
Dogsy не е до дребна или едра порода избора на храна, а до възможността на стопанина и преценката му какво да дава на кучето си. Моето е 40 кила, мислех си да му взимам висок клас гранули до навършване на годинка, но той вече навърши две и аз продължавам с високия клас храна, защото искам за него най-доброто (може за мен да няма, но за него винаги се старая да има).

# 461
  • София - Рим и обратно

Сетих се и още нещо, моите след команда много по-доверчиво гълтат. Тя още е малка, но след месец, два, като се научи да сяда.
Точно като от пастета, като очакват наградата и не се съмняват така. 😂

Ооо, ние се научихме на сядане за един час вчера:smiley:Smiley. Сега сяда без проблем, вирва нос и чака. Даже се изхитри и щом види пликчето и сяда, ама не й минава номерът така:sweat_smile:. Абе много е умна!

# 462
  • Sofia
Всички кучовци са прекрасни! А Макс само да го хвана някъде, такова мачкане ще получи, че не знам! Simple Smile))
За визлите думи нямам, такива изящни животни са! Гледат, като аристократи... Heart Eyes

И малко Страхо да ви покажа Simple Smile

снимка 1 - направих беля и се правя, че нищо не е станало, но изглеждам толкова виновен, че се издадох  hahaha

снимка 2 - мама ми се кара, а аз изглеждам сладък и глупав

# 463
  • София
Страхо е сладък, но не е глупав.

Ето линк към информацията за храните
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1698621427095415&type=1

# 464
(може за мен да няма, но за него винаги се старая да има).
Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

Разкошно местенце си е намерил Relaxed

cutesmallcat, хубав аватар Two Hearts Много смешни ми бяха снимките в съчетание с описанието към тях Smiley
Определено са му ясни нещата Wink

змия линкът не се отваря ... Пробвай да сейваш самия файл Thinking

И да допълня по темата за нагръдниците и нашийниците - някои породи имат " по затруднено дишане "  (мопс, англ. булдог ) и е за предпочитане нагръдник. Не,че нашийника ще ги души,но все пак. Има едни тънки нагръдници,които  неприятно се впиват при дърпане. Не знам,дали на кучетата им е неприятно,но на мен гледайки отстрани ми е.
Ние ползвахме нагръдник,но от по-дебелите. После сменихме за постоянно на нашийник. Ползваме на марката Hunter. Има различни дължини,така че може да се избегне изхлузване.

Общи условия

Активация на акаунт