Любители на кучета - 73

• 45 243
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Страхо е сладък, но не е глупав.

O, никак не е глупав! Напротив, опитва се да изглежда такъв, защото знае, че това ме умилява ужасно и никога не успявам да му се скарам сериозно, като свие ушите така и ме погледне с вирнат нос  Mr. Green Mr. Green Тази муцуна се прави при големи бели  hahaha

# 466
  • У Диспансера ...♥♥♥
Здравейте Hug Hug Hug
Чудни кучовци сте показали  Heart Eyes
Аз имам френчи, те са малко особена  пород, предразположена към алергии. Има група във фейса, ще намериш много полезна информация Peace
За херния както са ти споменали е хубаво да направиш преглед, и ако е бяло тест за глухота.
И много важно да ти е с родословие или поне две поколения назад да знаеш как са нещата .  Че в групата много хора страдат, че са се доверили на грешните хора . За да си спестиш много болка и ходене по лекари ти го казвам.

# 467

cutesmallcat , супер ме радва това "човече" как го играе невинно. Страшна муцунка.Animal Paw Prints
змия, и мен ме вълнува линка, ако може.Flowers Bouquet
'Кафе с мед', и ти ли...като видя визла и ваймаранери и припадам, а вашата е някаква крайна прелест...Revolving Hearts
sivi, мерси за отзива. Определено такива малки много ти иде да ги гушкаш и мачкаш, ама те нещо са на друго мнение. Бях забравила колко са различни котките от кучетата и как можеш да галиш и да ти мъркат, когато те си решат...Определено нуждата от куче няма да изчезне и само да се пренеса и да мине малко време и котанките ще си имат джафкащ другар.Bowtie
DqVoLsKi_ChArOvNa, пиша ти на лична.

# 468
  • София

змия, и мен ме вълнува линка, ако може.Flowers Bouquet

Нямам достъп до фейсбук в офиса, а след работа веднага тръгваме към морето.

На предишната страница бях написала точното име на групата, в която е информацията за храната. Ако някой има желание и достъп до фейса, нека влезе и да копира тук.

# 469
Благодаря ви за мнението и отговорите на въпросите ми.
За каишка ни препоръчаха наши познати  Ferplast Amigo лента .
Но пък торбичките трябва да ги носим отделно заедно с лопатката.
За купички гледах не разливни има.
Иначе кучето ще го вземем от познати хора.Няма да е от лицензиран развъдник.Това лошо ли е ?

# 470
  • UK
Скрит текст:

Ние също сме с нагръдник, мнооого по-лесно ми е да го контролирам нашия калпазанин с него. Май спряхме да се скубем за момента, най-накрая, ама като го погледне човек отстрани, изглежда недохранен и кльощав, въпреки че не му е хлътнал корема. Ние мислим за кастрация следващия месец, че вече не се трае.
Освен това като излизаме на всяка разходка трябва да седне на земята и да скимти, защото не му давам да ближе тревата.  Sick

# 471
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние минахме през всичко - нашийник, нагръдник, сега е с душач. Автоматични поводи колко сменихме, не е истина. От Ferplast Amigo в момента сме с трета или четвърта, все гаранционно заменяни. Не са ок според мен. Предната като марка беше Flexi, доста повече изкара (и от нея през 2бр минахме). Определено лента е по-добрият избор, с въжето можеш да обезглавиш някого, а и в тъмното не се вижда къде е и спокойно може да падне някой, спъвайки се. Отделно, че не са здрави. Ама аз говоря като собственик на бигъл - 13 кила само мускул и щуротия. За купичките - определено отделни. Нашата за храната, като се наяде, я прибирам.
Ето я и нашата мъжка клюкарка
Скрит текст:

За храната - продължихме да го храним с тази, с която беше захранен преди да го вземем - Happy Dog - среден клас се води. Бях правила опити да го мина на Орижен, но получи разстройство от нея и се отказах да си правя експерименти.

# 472
Цитат
Иначе кучето ще го вземем от познати хора.Няма да е от лицензиран развъдник.Това лошо ли е ?
Имам познати, които доста пострадаха от животни от развъдник. Едното с рахит, другото с дисплазия. Много  зависи дали в България има добри развъдници за вашата порода.
Щом вече сте избрали, значи имате доверие на хората,  само вижте за хернията.
И двете ни кучетата не са от развъдник и до сега не са боледували, да чукна на дърво, витруално!

# 473
  • Rock & Roll feeling ...
Проблемът е само в разгонването, но малките породи не кървят много. На нашата й бием хормон, който предотвратява разгонването.
Всъщност обилността на кървенето зависи от организма на кучето в конкретното разгонване.
Не носи ли рискове това предотвратяване ?

Гита Ог какво им беше на Флекситата Simple Smile Питам от чисто любопитство. Ние също сме на второ,но смених старото,просто защото излезна новия модел и се влюбих в него Blush Първото беше доста одраскано и очукано, но в механизма нямаше грешка. Единственото,което го сполетя бе,че кучето прегриза част от лентата долу и трябваше да му намалим изкуствено дължината махайки раздъвканата лента.  ( btw при такъв вид повреди гаранцията не важи ) Simple Smile

ChArOvNa лопатка не ви е необходима. Само излишно да се цапа ... Взимаш торбичката, пъхаш си ръката в нея (все едно си с ръкавица) и събираш, завързваш и в най-близкото кошче.
А какви са тези не разливни купички ? Simple Smile

# 474
  • София
Ние храним Лора с Хилс, минахме преди това през няколко вида храна защото се обриваше. С Хилс нещата се успокоиха, пупу. Не знам какъв клас се води, вероятно среден. Не се вманиачавам толкова - аз на детето не съм седнала да зяпам нонстоп в чинията и й давам и салам и чипс, та на животните няма как да им треперя.

Котараците ядат Роял канин. Пробвали сме да го сменим, не щат, вдигат гладна стачка. Оставихме ги.

# 475
  • Rock & Roll feeling ...
Не се вманиачавам толкова - аз на детето не съм седнала да зяпам нонстоп в чинията и й давам и салам и чипс, та на животните няма как да им треперя.
Живеем в доста алчно време. Хората нямат морал,нито страх от Бога. Всичко биха направили за печалба. Та на тоя фон да си бдителен и разсъдлив си е направо задължително. Хич не го имам това за вманиачаване.
При децата важното е да им се обясни защо дадените храни са вредни,а не просто да бъдат забранявани и толкоз(принципно говора,не че ти правиш така). Да се развива в тях осмисляне.  А че ще хапне чипс 2 в пъти в месеца или от време на време салам,  не е голяма работа Simple Smile
При кучетата не можем да възпитаваме подобен вид самосъзнание, те разчитат изцяло на нашата преценка.За това съм си направила труда храната с която ще храна животното перманентно, да е висок клас. Ясно ми е,че при всички храни има шменти-капели и в реалност не е това,което се описва на етикета,но поне съм направила каквото съм могла.

# 476
  • Ланкър, планините Овнерог
Първото Флекси беше въже. Протърка се, държеше се на косъм на края. Мина гаранционно, но предпочетох да доплатя за лента и за повече кг (тогава още растеше звяра), на второто механизма даде фира. Но изкара доста време, след като беше минал килограмите, за които беше. Трябваше спешно да взема нов повод, в магазина имаха само Ферпласт като за нас. Вече сме с трети, мисля - все механизмите заминават.

# 477
На нашето флекси лентата се протърка на няколко места,но според мен не е от лошо ползване,внимавам,гледам да не опира в твърди повърхности.Това за 2-3 месеца.
Скрит текст:
Относно салама-в ЛИДЛ има един със зелен етикет,уж без консерванти и други,купувам от тях понякога. Треньорката на кучето сподели за повредени стомахчета на кучета от кремвирши .

# 478
А как възпитавате кучетата си? В моя случай Джина е вече на 2-3 години. Колкото по-здрава става, толкова по-своеволна е на моменти. Искам да прочета нещо за кучешката психика, природа, възпитание, но по възможност на български - дали има адекватни написани неща по въпроса? В краен случай и английски става - в миналата тема препоръчахте на Сийзър Милар книгата.
Ние още капризничим с храната - обича майонеза и бульон от месо. Но гранулите дори натопени в майонеза и  бульон не яде, излочва само бульона. Ще ида до някой зоомагазин тези дни и ще купя различни марки - да видим дали някоя от тях ще прояде. Днес пак сме на свинско месо с бульон и ориз.  Поне козината спря да й пада на такива огромни туфи.

# 479
Духче аз не харесвам книгата и методите на Сизър Милан. Имам книгата и друг път съм казвала, че въобще не си заслужава парите. Ако все пак искаш да я прочетеш, мога да я изнамеря и да ти я пратя. Аз не извлякох нищо полезно от нея. От една треньорка ми бе препоръчана книга на английски. Страхотна е и като цяло е насочена към възпитанието на всяко жияо същество. Не е от типа наръчник какво да правиш, а психологически как да подходиш. Ако мислиш че ще я четеш я имам във електронен вариант само и довечера мога да ти я пратя на мейл.
За автоматичните поводи, аз ползвах два. Първия беше 3 метра въже на Флекси до 25 кг, като майка ми е разхождала Макс дори когато беше 30 кг, че и повече. Все още е у дома, малко ожулен от изпускане и търкаляне. Втория, пак на Флекси, само че лента 5 метра до 50 кг. Нещо се бях ядосала и го метнах на земята и от тогава нещо му се прецака механизма. За мен автоматичните поводи са само за спокойни и кротки кучета, защото Макс като вземе засилка от 2-3 метра и не можеш да го спреш по никакъв повод. Просто те повлича след себе си и вероятността да паднеш е огромна. Наскоро едно хъски с автоматичен повод е нападнало един приятел, който си е бил с кучето, но е нападнал човека. Каза ми, че е чул че някаква жена вика нещо и като се обърнал видял как хъскито скача върху него. Не стига, че е изпохапан, ами и повода, койтп е бил въже му се е омотал около едната ръка и му е свалил кожата. Така, че препоръчвам ако кучето е диво да се насочите към къс повод, за да имате контрол над него.

Общи условия

Активация на акаунт