Любители на кучета - 73

• 45 246
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Сиви, благодаря ти. Да, ще я прочета, моля те прати ми я.
Ние сме в патова ситуация, както каза ветеринарят ни. Похвали ме, че интуитивно се държа много адекватно, но все пак. Тя вече се отпуска, днес дори не се впечатли много от прахосмукачката. И хем е емоционално нестаболна, хем заради Ганата я глезихме, хем вече не е бебе куче и изобщо не зная как да слагам граница и да не изпусна момента. Много ми е непреиятна сагата с храната. На 40 градуса аз включвам печка и варя месо... Което ако благоволи яде. А да я оставя да гладува докато почне да яде гранули ми е твърде жестоко. все още е едва 13 кг. В главата е като скелет...

# 481
Възпитала съм две кучета по метода на Сизар Милан и успехът на похватите му беше на повече от 100%. За мен той е Бог на кучетата, психология, възпитание, начин на възприемане на света от кучешка гледна точка - всичко това му се отдава без проблем.
Госпожице изгледай сериите на Говорещия с кучета и ще научиш страшно много неща по темата.

Кучето на първо място си остава животно, колкото и да го обгрижваме, обичаме, обучаваме, дори и факта, че той/тя е член на нашето семейство не променя обстоятелството, че кучето е на първо място животно. Прави ми впечатление, че някои от кучкарите, които познавам, са се вманиачили до такава степен, че проектират върху домашните си любимци черти и характери на хора. Като например внимава кучето да не се изкаля, да не играе в локва, защото ще се намокри, да не яде от така любимите ако-лакомства, къпане по два пъти в месеца, защото меришело, миене на зъбите всеки ден. А относно възпитанието - там пълен провал, кучето се е възприело като господар и водач на домашната глутница и въобще не реагира на командите на господаря като Стой, Върни се, Не! Ами за мен това не е здравословно, нито прави средата, в която кучето живее балансирана. По-скоро това е стрес за животното.

Извинете ме, отнесох се в разсъждения!

# 482
  • София
Госпожица Дух, ще ти дам книгата на Сизър Милан на български да я прочетеш, ако искаш, и без това трябва да се видим с теб за Advantix Simple Smile Но тя не е за четене на един дъх, а ако имаш конкретен проблем, поне това е моето усещане.

Изчетох ви снощи, въпреки гадната нова версия на мамата... (направо е отврат, и шрифта е един несъобразен, не е лесно четенето никак). Гадинките са на гости сега и им е добре, ходят да плуват в един гьол, когато няма рибари... Много са смешни, като се метнат и двамата заедно във водата. Лили не се кефи толкова, но Балу се мята смело и си плува, веднъж преплува цялото езеро. Обикновено влиза до средата и изскача.

Сетих се, че от нашето коте остана малко храна на Хилс (май беше Urinal, а може и да е Oral care) за големи котки (май от 1г нагоре), ако на някого може да му свръши работа, мога да я дам. На нас вече не ни е нужна...

# 483
  • София - Рим и обратно
Духче, все пак ми се струва, че наистина прекалено много се притесняваш с това ядене. Остави я малко, няма да умре доброволно от глад, бъди сигурна. Нашата беба вчера почти нищо не е яла - отдавам го на жегата и стреса и не й се впрягам. Ако ще - ще яде, ако не - ще прояде.
При нас започна плача и глезенето. Лепнала се е за нас и постоянно иска внимание, вечер скимти и плаче за братчето си, с което са се гушкали 3 месеца... Колко време трае това?
Снощи си беше наумила, че ще спи в леглото с дъщеря ми, обаче я отказахме от тия мераци засега поне. И аз съм твърдо на мнение, че кучето е животно и трябва да си знае мястото, а то е последното в дома. Вчера се опита ръмжи на котарака, доста й се скарах, да знае че е и СЛЕД него.

# 484
Снощи си беше наумила, че ще спи в леглото с дъщеря ми, обаче я отказахме от тия мераци засега поне. И аз съм твърдо на мнение, че кучето е животно и трябва да си знае мястото, а то е последното в дома. Вчера се опита ръмжи на котарака, доста й се скарах, да знае че е и СЛЕД него.
Напълно подкрепям! За самото животно е най-добре да знае точното си място в къщата/глутницата. Мойте и двете кучета знаят, че са след котките. Yum Глезотиите не се поощряват, освен ако аз или някой друг от членовете на семейството не решат, че е момент за глезене.
Единствено съм абдикирала от спането в леглото. Ми ... заедно си спим, това е положението Revolving Hearts

# 485
Духче, аз ти писах моето мнението за Сийзър. По този въпрос съм категорично съгласна с NoMe. И аз възпитавах моето куче по неговите методи, даже съм коригирала с тях проблеми в поведението пост-фактум. Дори ми се е налагало да укротявам чуждо куче, докато беше вкъщи и проявяваше афресия - получи се чудесно, даже го изкъпах и издухах със сешоар, а собствениците твърдяха, че им е невъзможно. Кучето накрая стоя и изчака процедурата. Тъй че...Сийзър е човека според мен Simple Smile

Sivi, не знам какво не ти е допаднало, но аз и всички около мен, които са работили с кучеп о метода на Сийзър са много доволни. Би ли споделила кое не е сработило или не ти допада?

# 486
  • София - Рим и обратно
Аз категорично не искам да съм от стопаните, които летят след каишката на кучето си и накъдето ги повлече... Ако този Сийзър намира решение за такъв проблем, според мен е ок.
Имало някакъв българин "говорещ с кучета" - някакъв (май Сашо) Добермана. Някакви отзиви? Четох негово интервю, много ми допадна.

# 487
Благодаря за отговорите.
Коте, ше ти пиша във фейса за книгата, ще я порочета с удоволствие.
НоМе, Орхидея - благодаря, ще изгледам епизодите.
Кафе с мед - тя от глад няма да умре, но наистина е много кльощава. От всякъде кокали стърчат.  Просто ми е мъчно за нея.
По останалите въпроси, които засегнахте аз не зная какво да кажа. За мен едно животно се взима за да бъде обичано. Но обичта не е равна на глезене. Явно знаете къде е границата, аз все още я изучавам. Давам й да се качва на фотйола и дивана, но не и да влиза в моята стая и да ляга на леглата в къщата. Тя други бели не прави, само беше пишкала и акала докато ме няма, но от както съм си тук чинно си стиска докато излезем на двора.
Искам да я науча да идва при мен, когато я извикам. Иначе ако нещо почне да души и да яде и викна "не" оставя го. Но като се заплеснат със съседската кифла на игра и изобщо не ме отразява. А това не ми харесва - планирам един ден, когато укрепне да правим дълги разходки в плнината, на които да тича свободно, но искам и да идва, когато я викна.

# 488
  • Rock & Roll feeling ...
Аз категорично не искам да съм от стопаните, които летят след каишката на кучето си и накъдето ги повлече... Ако този Сийзър намира решение за такъв проблем, според мен е ок.
Имало някакъв българин "говорещ с кучета" - някакъв (май Сашо) Добермана. Някакви отзиви? Четох негово интервю, много ми допадна.

Чувала съм за него.
Веднъж бях в  Заимовата в много ранен час и го видях отсреща, в денонощното да си взима кафе... Всъщност не знаех ,че е той,ами видях 3! добермана един след друг седнали и чакащи този,който си пазарува от денонощното гише... После чак разбрах кой е ....

Къде във фейса се срещате, момичета ?
Ще пиша на лично за книгите !  Имам интерес и за двете!

# 489
Вот.так разменили сме си фейсбук а с няколко момичета. Когато взех Джина тя беше много болна и те бяха така добри да ми помогнат с някои неща Simple Smile няма специално място.
Пс.
Поисках присъединяване към групата за която змия писа, за да копирам тук линка с храните, но още чакам удобрение

# 490
Книгата на Сийзър и аз я имам. Ако някой не му се купува, мога да я заема да се прочете/прегледа/пробва Simple Smile

# 491
Има няколко епизода, в които Сизар решава подобни проблеми. Виждала съм, че използва този тип въже

(давам линк към e-mag https://www.emag.bg/dushach-za-kuche-sport-gc-160-sm-s-povod-142 … 160/pd/DQDMYYBBM/
ще се опитам и картинка да кача, ако стане)

Пробвала съм го на едното от кучетата ми. Тя е половин хъски и си умира да дърпа. В момента, когато осъзна, че ако се дръпне има опасност въжето да я стегне по-силно осъзна, че номерата не минават. Бих казала, че действа безотказно. Няма куче, което доброволно ще се задуши.

Ето и снимката на този повод

# 492
Много харесвам Сизар Милан. Гледала съм почти всички епизоди на "Говорещият с кучета", но не съм чела книгата. Разбирам, че кучето е животно, но в повечето случаи такъв подход не ми се нрави. Може би, защото кучетата ми в момента са миниатюрни, но същото е било, когато имахме доберман. За мен "кучето не яде, но ще прояде" не е решение. И двете ми кучета са капризни във всяко едно отношение, но все пак и аз съм такава... За мен кучето има равни права с човека. Храни се, когато се храним и ние (до нас, защото обича компания), спи с мен, излиза почти навсякъде с мен, а относно хигиената въобще не ми е странно, че доста хора се стремят кучетата им да бъдат чисти, защото моето мирише и изглежда по- добре не само от много кучета, но и от много хора (колкото и нескромно да звучи).

Това, че са глезени не се отразява на дисциплината и поведението им. Лично за мен формулата на щастливото съжителство между човек и куче е много любов, внимание, свободно време, информираност, средства, ангажираност, избягване на стресови ситуации и точна преценка на графика.

Не искам да споря или да обидя някого, просто давам моята гледна точка. За мен кучето е дете, което цял живот има нужда от нас, а не просто домашен любимец. Смятам, че с любов, търпение и време се постигат чудеса ✌🏻✌🏻✌🏻

# 493
  • София
Имаме си и група във ФБ, но не мога да дам линк - в работата нямам фейсбук, а вкъщи съм само от телефона в момента. Казва се Любители на кучета.
Духче, гуш на принцесата Simple Smile Мисията е леко невъзможна за приучаването да дойде. Има ли хъски в кръвта си, смятай, че тук важи девиза "дивото зове". Макар че Лили като малка съм я водила на планина пусната. Все тичкаше пред нас, тичка, тичка, пък се върне да ни изчака, да види къде се бавим. Сега вече не я пускам, защото е Злодеида, иначе слуша.

# 494
Здравейте
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам нужда от помощ
Може ли да ми препоръчате добра клиника в София. Водихме нашето кученце в Син кръст - Панчарево, но ми се иска да чуя и второ мнение. До тук ми препоръчаха клиника Нова в Младост - ако има някой, който я е посещавал ще съм благодарна да сподели мнение.
Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт