Любители на кучета - 73

• 45 253
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам нужда от помощ
Може ли да ми препоръчате добра клиника в София. Водихме нашето кученце в Син кръст - Панчарево, но ми се иска да чуя и второ мнение. До тук ми препоръчаха клиника Нова в Младост - ако има някой, който я е посещавал ще съм благодарна да сподели мнение.
Благодаря ви предварително.

ЦВК. Ето и отзиви за някои  доктори от там:

https://m.facebook.com/762599470575211/photos/a.762651390570019. … 211&source=48

Какво му е на Еди?

# 496
Вяра, аз съм много доволна от
1) Сити Джънгъл в Дружба
2) Добро Хрумване на ул. Подуево

Излязох да изхвърля боклука и се е изпикала в хола. Какво й става ? Карах се, наврях муцуната в пишканото...

# 497
Благодаря ви момичета

В петък му намерихме една бучка с кръв при тестисите. Решихме, че се е одрал някъде и го заведохме в Син кръст. Там казаха, че това е кърлеж, който се е спукал. Нямало страшно. Прибрахме се, но на следващия ден видяхме, че при ухапаното има бучка и го заведохме отново. Беше друга лекарка, която го прегледа обстойно и каза, че има Себсис, изстиска му гнойта, даде ни антибиотик и каза 2 седмици да се пие и после на изследвания. На следващия ден, обаче започна да тече кръв от дупката, където беше охапан. Не да сълзи, а да си тече - по пода имаше около 20-тина капки кръв. Звънях на лекарката - каза да го следим, но сигурно ще мине. На следващия ден му мина наистина. Обаче вчера беше скочил на една от неговите плюшени играчки, за да й изрази своята любов и по едно време започна да тече кръв и от пениса. Вечерта това се повтори. И започвам да се притеснявам сериозно. Освен това лекарите в Син кръст ми се видяха доста младички и неопитни, та не съм много сигурна, че имат достатъчно опит. А Сепсис при куче 2 килограма си е сериозно - докато се обърне и се е натровил.
Иначе тича, скача, яде, ходи на разходка - в поведението му няма нищо нередно

# 498
Не се разгонва, това са страничните ефекти. Този хормон го имат и естествен, просто в по-малко количество.
При някои кучета може да не подейства, това може да се приеме като минус. Но при нашата работи.

# 499
  • София
Ходила съм в Нова, водила съм Лили за ехограф след раждането, за очни изследвания и т.н. сме ходили също. Добри са, можеш спокойно да заведеш кучето там. Също и Добро хрумване Център.
За ЦВК няма да коментирам Peace
Духче, НЕ натривай/бутай муцуната в белята. Това НЕ е начинът. Ако не си я хванала по време на белята - просто почисти, не се карай, не реагирай негативно. Прави го явно от страх от изоставяне. Ще го преодолее с времето, но започни с тренировки - излизаш за секунда-две от стаята, после за повече и така.

# 500
Момичета моя близка приятелка ме съветва да не взимаме кучето щом не е от официален развъдник.Така ли е наистина?Разпитахме и се поинтересувахме за цената от официален развъдник.И на този етап няма как да отделим над 2000 лева Sleepy.

# 501
Момичета моя близка приятелка ме съветва да не взимаме кучето щом не е от официален развъдник.Така ли е наистина?Разпитахме и се поинтересувахме за цената от официален развъдник.И на този етап няма как да отделим над 2000 лева Sleepy.

За каква порода куче става въпрос?

Иначе правилно са те посъветвали. Щом държиш кучето да у от определена порода и когато порасне да изглежда както е по стандарт вземи от развъдник

Коте - благодаря ти, че сподели мнение Simple Smile

# 502
Правилно ви е посъветвала. След като искате точно определена порода куче трябва да отделите солидна сума за това. Ако не рискувате да попаднете на квартален развъдчик, който да ви продаде "менте" на породата срещу предполагам десет пъти по-скромна цена. След това само да не си биете главата и да се питате защо кучето страда от 1001 заболявания.
Имало е такива примери в темата!

# 503
  • София
Ако не държите кучето да е дадена порода, вземете откъдето искате, само моля, не подкрепяйте фермите и разните puppy mills - не взимайте от зоомагазини или хора, продаващи 100 породи.
По-добре си осиновете куче, ако не държите на порода.
Ако държите на порода - налага се да отделите пари.

# 504
  • У Диспансера ...♥♥♥
Може да рискувате щом желаете точно френчи и да се надявате да не се разболее. Там е вече в голяма степен късмет.
Поинтересувайте се в предишно  кучило имало ли е болни кученца, щом ви е познат предполагам ще ви каже .
От колко време гледа тази порода, негови ли са родителите, има ли някой от тях  с  родословие .
Казах ви влезте в групата за френски булдог и ще научите много за породата. Там може да ви предложат кученце хора, които са си взели не с родословие и с години не са имали никакви проблеми (пак казвам чист късмет)...
Ще прочетете истории за взети от зоомагазин, зооборси и т.н . И проблемите, които са последвали при повечето.
Информирайте се и преценете сами риска.

# 505
Когато взех Макс много четох за възпитанието, както и методите на Милан. Взех книгата, изгледах доста доста серии, но това сецане, ритане в ребрата и т.н. никак нр ми допаднаха. Има неща, които съм ползвала от прочетенето, но и такива които категорично не желая да причиня на Макс. И това, че съм решила и не ползеам методите му не означава, че съм приела кучето си като човешко същество. Знае си мястото прасето, знае кога се лигавим и глезим и знае кога казаното от мен е закон и трябва да се пидчини/изпълни на момента.
Имам колега водач на служебни кучета и да ви кажа кучетата му са машини без да ги е сецал, ритал или бил, а те го гледат в очите и само чакат да им каже какво се иска от тях. Ето, че има и други начини за обучение, възпитание и послушание, различни от тези на Милан и без кучето да изпада в стрес и страх. Ако го ритна Макс в ребрата, както имаше в един епизод, ми той ще започне да се страхува от мен, ще загуби самочувствието и стойката си, а няма нищо по жално от това величествено и голямо куче да се свива щом види стопанина си. Познат, чиито методи са подобни на Сизър, ами кучето му като го види не се радва и не маха с опашка, а се свива и чака удар, сецане, викане.
Отплеснах се нещо, ама да кажа че все пак някои от методите на Сизър Милан са нетравмиращи за кучето и аз точно тях съм ползвала.
Духче дай време на Джина да свикне, че все пак ще има периоди, в които ще отсъстваш, но все пак ще се върнеш при нея. Отделно виж какви лакомства обича да хапва по всяко време и всяко пишкане/акане на вън го възнаграждавай, а всяко изпускане вътре го подминавай с безразличие. Ако не хапва лакомства я насърчавай с похвали и мек тон.

# 506
Кучето не бих го взела от зоомагазин или от хора гледащи много други животни.Кко написах позната ми е жената която ни предложи кученцето.Нейното момиче е без родословие.Таткото на бебенцата е куче на техни комшиите. Мисля ,че и той не е с родословие.И двамата са страхотни сладури.Изчетох всички форуми и групи във фейсбук за френския булдог.Държим да е точно тази порода.Явно ще трябва да по съберем пари и чак догодина да си вземем кученце Sad

# 507
  • София
Скрит текст:
В албума има систематизирана информация за различни марки храни на базата на гарантирания им анализ. Това са едни от най-добрите марки, които са достъпни на пазара. Под най-добрите не се визира храна, която задължително ще е добра за всяко едно куче, а храни, които на база гарантирания си анализ и проведени лабораторни изследвания от сайтове за анализ и проверка на храни, отговарят на определени критерии.
-𝟭𝟬𝟬% от храните в таблиците са без химически консерванти, оцветители и атрактанти и съставки с изяснен произход. Едни от най-тежките химически консерванти, които има в повечето храни среден и нисък клас са 𝗕𝗛𝗔, 𝗕𝗛𝗧, 𝗘𝘁𝗵𝗼𝘅𝘆𝗾𝘂𝗶𝗻. ова са най-опасните отрови, които всеки ден вкарваме в организмите им в малки дози, и които дават отражение след години. Избирайте храни, които са консервирани с естествени антиоксиданти/консерванти(със смесени токофероли). Не купувайте стикчета,солетки,лакомства с химически консерванти или ако го правите, нека да не е често. В нета е пълно с информация за тези консерванти, има държави, в които използването им в човешките храни вече е забранено.Например BHA и BHT са забранени във Япония, Великобритания и още много държави в Европа, защото е доказано, че са канцерогенни .Редица изследвания доказват, че използването им освен до рак, води до алергии,респираторни проблеми,кожни заболявания,поведенчески проблеми и тн. https://www.youtube.com/watch?v=WYtSr6QqsPA
Не е нужно човек да има задълбочени познания, за да си избере храна без химически консерванти и да предпази животното си. На всяка опаковки производителят е длъжен да посочи дали има или няма химически консерванти. Повечето храни, които са с натурални такива, имат написано още на лицевата страна на опаковката Free Preservative/not include chemical preservatives/mixed tocopherols i tn. Ако това го няма, обръщаме и се гледат или последните в анализа съставки или в допълнителните съставки. Производителят не е длъжен да посочва името на консервантите, а само да посочи че има такива. Ако видите, че има написано artificial preservatives/preservatives или някои от гореизброените, просто си изберете друга храна. http://www.dogfoodadvisor.com/red-flag…/bha-in-dog-food/
Всяка табличка съдържа основна информация. Има описание до всяка снимка откъде може да се закупи дадената храна. Информацията, посочена във всяка една таблица, може да бъде проверена в гарантирания анализ на дадената храна.
Няма универсална храна, която да се отразява еднакво на всички кучета. Това, че една храна не се е отразила добре на едно куче не я прави "лоша", както и обратното.
Хубавата храна е важна, за да може кучето да бъде здраво, енергично и добре изглеждащо. Тя трябва да задоволява естествените нужди на животното(да бъде биологично съответстваща),а съставът й да съдържа продукти, които хищникът би набавил в естествената си среда. Има различни теории за високия процент протеин в кучешките храни. В основата е залегнал фактът, че кучето произлиза от вълците и основно се нуждае от месо. Въпреки това собствениците на дребни породи не бива да пренебрегват факта, че домашното куче от декоративна порода, има различен хабитат от един хищник. По тази причина храни,които са с % протеин по-висок от 30-32%, трябва да се избират само, ако кучето има интензивна и ежедневна двигателна активност, или да се редуват с други, които са с по-нисък % протеин.
Едни теории твърдят, че кучетата са като нас хората-всеядни(omniovres). Според тази теория когато кучето приема твърде високи нива на протеин, които не може да изразходи, този протеин минава през бъбреците и се отделя през урината. Казват, че от много високите нива на протеин трудно да се поддържа правилното съотношение калций - фосфор в организма на кучето, което от своя страна също води до увреждане на бъбреците. Според тази теория най-големи проблеми с високите нива на протеин биха имали кучетата с чернодробни и бъбречни заболявания. Според другата теория, която твърди, че кучетата са месоядни пък кучетата могат да се справят и с много по-високи нива от 30%. Там се твърди, че изследванията, които свидетелстват за бъбречните и чернодробни проблеми, които се появяват вследствие на високите нива на протеин, са правени върху гризачи, за които пък е ясно, че месоядната диета би била проблем. Според изследванията, които са проведени, ДНК то на кучето се доближава най-много до това на вълците. Зъбите, храносмилателната система и поведението им потвърждават това. Това, че са месоядни, а не всеядни се потвърждава и от челюстта, зъбите и начинът, по който всеядните (вкл и хората) дъвчат храната. При месоядните го няма характерното прежвяне на храната. Кучетата, също като хищниците и за разлика от тревопасните,нямат потни жлези, за да охлаждат телата си, а го правят през лапи и уста, Другият много ключов момент е, че при всеядните енизимът амилаза има още в слюнката, тя спомага за разграждането на нишестени въглехидрати в прости захари още преди да достигнат стомаха, при месоядните това го няма. При кучетата този ензим го има в панкреаса и тънките черва.Късият храносмилателен тракт също е поредното доказателство, че кучето е месоядно. При тревопасните той е 10 пъти дължината на тялото. Въпреки всичко това, определени кучета пък проявяват по-добра толерантност към диета, в която има и въглехидрати. Трябва да се вземе под внимание и това, че все пак в случая с декоративните породи говорим за изкуствени селекции, които няма как да имат абсолютно същите нужди като хищниците. Все пак, ако изберете да храните кучето си с храна, която е с висок процент протеин в дългосочен план, имайте идея, че поне 2 пъти годишно е нужно да се пускат биохимични изследвания, за да се следи дали храната се усвоява добре и дали не товари черен дроб и бъбреци.
"Как да четем етикетите на сухата храна"
https://www.facebook.com/notes/обичам-моето-йорки-i-love-my-yorkie/как-да-четем-етикетите-на-сухата-храна-част-1/520781108044713
https://www.facebook.com/notes/обичам-моето-йорки-i-love-my-yorkie/как-да-четем-етикетите-на-сухата-храна-част-2/536201863169304

Слагам в скрит текст. В оригиналното място след текста има много таблици с анализ на конкретни храни.
И линк към групата, предполагам, че всеки би бил одобрен, ако поиска достъп.

https://web.facebook.com/groups/1661718077452417/

# 508
Кко написах позната ми е жената която ни предложи кученцето.Нейното момиче е без родословие.Таткото на бебенцата е куче на техни комшиите. Мисля ,че и той не е с родословие.
аха, поредните квартални развъдчици, които печелят от породата
после се чудим защо постоянно се увеличава популацията на бездомните

# 509
Взех книгата, изгледах доста доста серии, но това сецане, ритане в ребрата и т.н. никак нр ми допаднаха. .....Познат, чиито методи са подобни на Сизър, ами кучето му като го види не се радва и не маха с опашка, а се свива и чака удар, сецане, викане.....

Sivi, какво говориш:astonished:Scream Какво биене, какво ритане в ребрата.
Аз никога не съм си биела или ритала кучето, дори онова голямото, което беше агресивно вкъщи не го оправихме с никакъв бой или ритане.

Сизър обяснява не веднъж, че това, което прави рязко с ръка или крак далеч не предизвиква болка, а реакцията на кучетата, която прилича на уплаха или болка всъщност е изненада от нещо неочаквано и непознато като движение към тях. Аз не съм виждала да рита никой...но според мен говориш за онова движение с крака назад, в областта на корема.Не съм гледала явно достатъчно клипове, за да видя ритане или нещо по-грубо и може и да е така, затова не споря. Това, което съм гледала аз е точно маркиране като лека захапка от алфа куче или майка към малко.

Аз съм категорично против превъзпитаването чрез бой или внедряване на уплах в кучето към стопанина и никога не бих последвала подобни методи. Така че явно принципа е важен, без да се олива човек във възпитанието. Това със ръката на врата като захапка съм го пробвала и аз не веднъж към различни кучета, дори такива, чиито стопани не взимат отношение, а проблема явно е в тяхното куче. И ти гарантирам, че не се причинява болка на кучето.

Сега, ако има клипчета, където се вижда друго...наистина споря, но това с ритането и удрянето ме шокира Head Band

Общи условия

Активация на акаунт