Любители на кучета - 73

• 45 124
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз  Peace

# 271
  • София
Какво означава бяло сухо ако? От една консерва се получава.
Знам, че се случва да е бяло сухо акото, когато кучето е хапнало кокали.
Може и да има други причини, не знам.

# 272
  • София
споменах ли че имам куче с магарешка кашлица
кашла и ме гледа тъжно, а не може и да си играе с други кучета
мъка
за ходенето да и бият инжекции, даже не ща да споменавам

# 273
Щом има комари,напълно възможно е да има и дирофилариоза. SadАз давам профилактично таблетки.Тук в Пловдив комарите са нагли ,жилави и кръвожадни.

Какви таблетки давате профилактично?
И аз давам Милпразон ( дозира се според теглото).

# 274
  • София
Какво означава бяло сухо ако? От една консерва се получава.
Знам, че се случва да е бяло сухо акото, когато кучето е хапнало кокали.
Може и да има други причини, не знам.

Аха, подозирам, че има смлени кокали вътре, да.

# 275
  • Пловдив
Напоследък все по често чивам за дирофилароза при ухапване от комар. На нашето дават Милпразон на 3 месеца. Където и да чета пише да се дава всеки месец. При вас как е?

# 276
Ежемесечно също,заради цикъла на размножаване/развитие на гадините ( не съм се вживявала дали за дирофиларии става въпрос,или за някои други паразити)

# 277
  • Varna
Имаме малък басет,който не иска да се научи да не ходи до тоалетна,където си реши.Умен е и тъй като полагаме адски много грижи и сме гледали много кучета сме изумени от ината му.Обичаме го много и не искаме да се отказваме от него,.Сспоменаха ни,че след 2-3г се научавали,което е безумно.8 месеца сме в яростна битка с това и не успяваме да се справим .Преложиха ни варианта с клетка,но ми се вижда абсурден.Дали да не го дадем в училище или ако можете дайте съвет как да се научи,когато е вкущи да ходи до тоалетната на терасата или в банята. bouquet

# 278
Вариантът с клетка изобщо не е абсурден, напротив, най-препоръчваният тукашен метод е.
Казват че им трябват от три дена до седмица, за да се научат.

# 279
  • Varna
Има ли някой,който го е използвал и наистина ли действа  толкова ефективно

# 280
Аз имам крейт (клетка), която взех и с цел научаване да ходи до тоалетна навън, защото моето куче е ходило само вътре, на вестници.
От деня, в който дойде, обаче сама си ходи в задния двор.
Моето куче обожава крейта си и с кеф си се оттегля там, в наблюдателницата.
Иначе, да, казват, че ако се подходи правилно, е много успешен метод.
Клетката се представя като убежище, не наказание, не затвор.
Задейства се инстинкта на кучето за уютна, негова си хралупа.
Запознава се с клетката като има удобно легло вътре (ако не дъвче платове и настилки),
може да има и нещо вкусно, играчки.. Не се препоръчват вестници и всяко нещо, което би напомнили тоалетна.
Кучето стои затворено в крейта, когато не е под вашия надзор.
Идеята е, че то няма да си опикае леговището.
Извежда се редовно за тоалетна и пак в крейта.
И така се научават да стискат. Като се изведат на вън може да им казвате фраза, подканяща да се изпишка.
Това е на теория. Има доста инфо на английски, търси housetraining crate и ще ти излезат сума статии и форуми.

# 281
  • София - Рим и обратно
Значи - никакви пелени в клетката? Понеже постоянно попадам на противоречива информация по този въпрос.

# 282
  • София
Никакви пелени, разбира се. Може постелка, на която да си спи, но аз почнах да слагам чак към годинката. Иначе рискувах да бъде изядена Laughing

Моя Балу никога не е пишкал в клетката си. И до днес си му е като бърлога, там се чувства спокоен и сигурен. След направена беля и скарване от наша страна, бърза да се прибере там. Там се и крие, когато иска да го оставим на мира. Много често си спи там, носи си "съкровищата" там. Най-интересното е, че и Лили, която като много малка е затваряна в клетка заради белите, които прави, си носи "съкровищата" там и там яде лакомства - взима ги и ги носи там, ляга и почва да ги гризе. Не спи там, не влиза иначе там, но явно си знае, че там е спокойно и никой няма да й посегне на лакомствата и боклучките.
Важно е да се научи кучето, че клетката е неговата стая, в която може да се оттегли, ако му дойде в повече нещо. Аз съм забранила на всички да закачат кучо, когато е в клетката. Няма "ама само да го погаля", "ама виж колко е смешен и как се е свил да спи" - не може да се пипа, да се дърпат уши, опашки.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 09:39 от Малко Сладко Коте

# 283
possessed - как е Рея, още ли кашля?
Коте, много мъдро решение. Личи си, че разбираш от животинките.
Край! От днеска ще се възпитаваме, защото иначе ще ми се качи на главата тази малка лигла. Вече прилича на куче по всички показатели - игрива е, идва да се гали, лае (в 3 през нощта), скимти и капризничи, чака ме да се прибера, подскача около мен и върви от стая в стая след мен. Вече е добре и започвам мисия "моето куче", защото в противен случай заминава на двора! Ще има режим.  Махнах килима  Cry Стига лигавщини с мандженето. А ако случайно благоволи да си изяде яденето, то не е както преди в купата, а вади мазното месонко от свинско джуланче и го разнася - я на постелката си, я на плочките.

И сега след като се оплаках .... сигурно аз греша, а? Че на кое животно (човек или куче) на 36 градуса ще му се яде свинско?! Истината е, че го карам по усет и изобщо не зная какво да я правя. Режим на извеждане вече въведох в 6 сутринта, понякога след обяд и в 6 вечерта. Наистина не зная какво да я правя вече с храненето. При други обстоятелства сипвам гранулите и когато реши да яде - да яде! Ама сега... тея хапчета половината отидоха на боклука капсулите за кожата и костите й. Антибиотика го раздробявам на прах и овалвам месото в него - криво ляво го изяжда. Днес ще й потърся хубав гребен и евентуално нови купички - може тези да не са й удобни да яде в тях - знам ли. Просто приемам всякакви съвети - топих гранулите в бульон - не. Само с кисело мляко още не съм опитала... До скоро нямах никаква възможност да чета и да се обучавам, но от днес започвам - статии, книги, съвети, кой каквото има под ръка - приема се.

Ето я как заглади косъма, моето вълче момиче
Скрит текст:
Скрит текст:

# 284
  • София
Милата още е много слаба, този режим с извеждане в 6 не ти ли е рано, защото както я научиш така ще е за в бъдеще ?

Общи условия

Активация на акаунт