Любители на кучета - 73

• 45 129
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Рано ми е... душата ми спи. Обаче някак си през тези 2 седмици не мога винаги да съобразя всичко с нея - има ангажименти, които не търпят промяна и се наложи да променям часовете на лекарствата, които две от тях се дават през 12 часа. От няколко дни, от миналия петък й ги давам в 5 и 30 - сутрин и вечер и не искам повече да ги измествам, защото все пак са лекарства. И така, жертвам си съня сутринта но това е. Когато след няколко дни приключим с лекарствата се надявам да въведем промени в нещата. Но за сега ... малко избори имам. Трябва да я изведа, после да я прилъжа с хапчетата и така. Ветеринарите казаха - първо разходка, после храна, защото иначе може да им се обърне стомаха, особено на по-големите кучета.

# 286
  • София
кашля
вече по-малко де
ама ходим за антибиотик, пием сироп за кашлица и си слагаме капки в носа
давам и и пчелен прашец да подсилим имунната система
лигла

а ти яденето го давай рано сутрин и късно вечер
не прекалено големи порции
тя като знае че има и се лигондри
сипваш и като си изяде купата, може още да и дадеш
като се лигави и разхвърля, може да я храниш навън
хем ще е по-мотивирана, да не и изяде някой нейното
месото, като е на едри парчета, така  правят
трябва по на дребно, ама си е играчка

лекарствата, щях да предложа да и ги пъхаш в гърлото, ама нали е плашлива....

като са гладни, няма неудобни купи, и от тенджура ядат
единственото им неудобство е, ако им е ниско купата
на моята съм а сложила на столче за баня за дете от джъмбо
и в икеа има същите и са по симпатични даже, пак за 4-5 лв

за лаенето - ами ще си лае
свиквай

# 287
За страха от купи... Джу не яде, ако купата му няма подложка Blush Преди години едната му купа издрънча нещо на плочките и край - голям страх. Не е като да не съм го пробвала. Стои и скимти до купата и ме гледа жално. Шегуваме се, че е много възпитан и не може да яде без покривка. Grinning Иначе и аз го разхождам рано - 6:30, след това закуска. След това всичко се вдига - който ял, ял. Вечерта също. Но, мисля, че Джинка е още доста слабичка.

# 288
  • София
Джина е слабичка, но си личи, че е загладила косъма вече Simple Smile Опитай да й дадеш замразена цаца - може сурова, може и варена (само да е безсолна). От Кауфланд купувах преди, по 1-2лв 0.5кг.
Аз на Лили, докато беше сама, й оставях купата с храната. Не я пипна на вечерта, сутринта също не беше яла, но като се прибрах от работа, си беше омела порцията. Посрещна ме и ме заведе право при купата. Разходих я първо, после й дадох да яде и си изяде всичко.
Имат периоди, в които нищо не ядат - разгонването, жегите... И няма как да ги прилъжеш да ядат тогава, ако ще еко-био-органик не знам си какво филе или бонфиле да им дадеш.
Трябва да ги пробвам моите с купите на по-високо. Може би на земята не им е удобно, макар че Балу е като прахосмукачка - всичко обира.

# 289
Добре, ще пробвам с постелка, с цаца... С каца даже ще пробвам.
Слаба е, ама е напълняла от както я взех, поне с 2-3 кг. А как да надде като не яде, принцесата.
Значи ако не яде сутринта и вечерта да й прибера купата и да седи гладна? В нейното състояние разумно ли е?

# 290
  • София
Отдавна не съм се вясвала.
Не виждам повечето снимки, но имам ограничения на компютъра. Sad
Предполагам, че много изпускам.

Джина я виждам, изглежда много по-добре.

Ние пътувахме за 4 дни без кифлата, много страдах за нея. Явно и тя е страдала за нас, въпреки че си беше вкъщи с батко си. Вчера се прибрахме и беше дива радост, с часове не се отдели. Накрая вечерта реши да ни накаже и се изпика по средата на хола, гледайки ме право в очите.
Това го прави, само когато нещо сме я разсърдили.

# 291
  • София
Кифла с характер.  Mr. Green

# 292
  • София
ами гладна ще седи
тя щом не яде не е гладна
аде, аде и си остави за после
като котките
куче само от глад няма да се умори

за по-високото на купите -  то моето е бебе, ама длъгнесто
и тежко, вече сме 17 килограма
та я видях в началото, че яде, яде пък се намества, пък прикляква
това след като спря да изсмуква всичко за секунди де
сега, като е на високо, изглежда, че и е по-удобно и си яде спокойно
пак свършва за минута, ама не е като преди, даже и предъвква чат пат

изобщо, откакто смених храната и не и се налага да се конкурира със сестра си, общо взето се храни нормално
ма сега ревнува от котките
правя нещо на кухенския плот и едната котка седнала на масата и ме гледа, така отблизо
това куче като се разръмжа, като се заежи
край, някой може да и вземе храната
обаче знае коя е купата със суха храна на котките, и въпреки че може да я докопа, не се пробва
поне засега де

давам и вечер и рибено масло
да видим, уж било полезно за мозъчето
то моето глупи бая масло трябва да изяде

язък, че няма как да ви я снимам като сме на лекар
като пинчер се опитва да се катери по мен, хич не се съобразява, че е голямо прасе вече
предните лапи на рамото ми и се бута да я гушна
така я разнасях преди месец, като я взех
ама тя качи 10 кила оттогава

# 293
Здравейте!
Гледам сте засегнали темата за Дирофилариозата. Наистина е сериозен проблем - първото изследване на Ари излезе положително. Теста беше отрицателен, но натривката показа наличие на бактерията. След 3-4 месеца  вече е излекуван, но наистина е добре да се направи изследване, защото той изобщо не е рискова група и резултата изненада ветеринарите.
И да не забравя данъка  Grinning

# 294
amadis, изключително сладка муцунка.
possessed - бързо оправяне на рея. Само това ли са симптомите, защото често кашлицата е симптом на дирофилариозата... изобщо не казвам, че е такова, но да се има предвид. И си права, че куче само от глад няма да се умори просто.

Иначе аз съм пред дилема...толкова искам да си взема иаз душица... но сега с това местенце в друг град знам, че е по-разумно да изчакам. От там вече ще гледам да е женско, че да си пасне с кучето на МП...а пък...искааам  Joy Но ще гледам да го карам разумно...поне още месец- два Grinning

# 295
Здравейте, момичета!

Бързо оздравяване на Рея и много прегръдки на всички малки и големи фотомодели   Hug Heart Eyes bouquet

Духче, това, което бих те посъветвала е да не стриваш антибиотика и да овалваш в него месото- така горчи. По- добре крий хапчетата в парченца месо ( даваш 2-3 малки парченца да се разяде и да не й мирише, а в следващото пъхаш хапчето), може да даваш в обезсолено сирене, кокосово масло, сварено яйце (нещо, което не й даваш постоянно, но обича да похапва) или пъхай директно хапчето в гърлото (главата нагоре, отваряш устата, пъхаш хапчето внимателно и леко задържаш муцунката затворена, за да преглътне).

Сега и аз да се оплача, а и да попитам как се справяте с всички натрапници, искащи постоянно да галят кучетата. Няколко дни е много оживено навсякъде и постоянно някой иска да гали малката, но тя си има хора, с които общува, скача, играе, върти опашка и давам да я галят, но и такива, от които страни, ръмжи или тръгва да ги гризне. Постоянно тичат към нас пищящи деца, жени, изпадащи в еуфория и квичащи срещу нея. Е, да де, ама това е моето дете, а не куче за общо ползване. Някои хора са с мръсни ръце, пипат други животни, мръсотии, химикали. Аз си мия ръцете по 100 пъти, за да направя нещо за нея, бърша я, когато си върши работата навън с мокри кърпички, имаме си спрейове, санитайзери... Честно казано физическото и психическото й състояние са ми  по- важни от желанието на някой да я гали. Казвам на всички любезно, че кучето не се гали и само кисели физиономии, било само куче, какво толкова, ама защото било скъпо ли  #Crazy #Cussing out #2gunfire... страшни олигофрени има. Въпросът ми е вие как се справяте и имали ли сте такива случаи?

# 296
  • София
Казвай, че хапе.

# 297
  • UK
И на нас ни се мятат разни индивиди да мачкат Джинкс, а на него малко му трябва да полудее и да ме размята насам-натам, напълно глух за команди и наредби. По-лошото е, че веднъж като се превъзбуди, после цялата разходка не слуша и обикновено приключва там, където всичко е започнало. Ни трийтове, ни каране помагат при него.
Затова и аз започнах да казвам, че хапе, особено ме дразни като някакви джънкис, които не знаят на кой свят се намират, почнат да ми заекват и завалят "аа ама той що има две различни очи, т'ва лисица ли е"  Shocked Rolling Eyes и т.н.
Вчера го нашамарих по дупарата. Както си лежеше на дивана и дремеше, изведнъж скочи и го препика, все едно препикава храст.  #Crazy И го прави втори пореден ден, няколко часа, след като съм го изкарала и без да покаже, че пак иска да излезе.  Sick Sick

# 298
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя редовно го галят и му се радват. Чак ни спират от другата страна на тротоара да сме ги изчакали  Laughing
Аз лично проблем с това нямам  Peace
Всеки човек обичащ животните се  умилява като види малко кученце, нормално поведение е това . И от големите също, ама там повечето ги е страх да пипнат Laughing
Освен да казваш, че хапе наистина и няма да я пипат  Thinking

# 299
  • София
вече кашляме по-малко уж
хич не дава да и слагам капки в носа и неще да си пие сиропа за кашлица
като ме види със спринцовката и почва да върти глава и да се суче
а уж е сладък, пробвах го

и само драпа да ходи да си играе с кучетата, а не я пускам
прави дъълги разходки покрай реката следобед и гони половин час топка сутрин, ама си иска игра

днес ще я водя да кажат как продължаваме да се лекуваме

Chihuahuas Mom аз не давам да я галят
някой хора се правят, че не ме чуват, тях най-ги мразя
повечето се цупят, но се дръпват
някои си питат и като им кажеш не, викат ок и спират да я занимават
а да, пропуснах групата непитащи, а направо почващи да галят...
кви хора само щъкат по улиците

и най-странния ми скандал беше с една жена, която ми се разкрещя, че щом съм си извела малкото куче, съм длъжна да давам на децата да го галят
а викам, като стане 40 килограма и скочи да се радва на детето ви, и го уплаши, тогава какво ще съм длъжна
пууу

и най-странното
пълно е с хора собственици на кучета, които ми се цупят като кажа не
особено една баба
а после се оплаква как нейното било лигаво и ходело при всички хора

Общи условия

Активация на акаунт