Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко често трябва да храня порасналото си куче?
Какви са препоръките за хранене на кучета, включително избор на храна и хранене?
Как да се грижим за слабо и стресирано куче?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко често трябва да храня порасналото си куче?
-
Какви са препоръките за хранене на кучета, включително избор на храна и хранене?
Препоръчително е да избягвате храните от супермаркетите, които често са с ниско качество и пълни с оцветители и овкусители. Предпочитат се висококачествени храни от зоомагазин или поръчани онлайн. Сурови кости, пилешки шийки и пилешки фенери могат да бъдат добра добавка към храната. Препоръчително е да храните кучето си с Happy Dog, тъй като опитите за преминаване към храна от марката Orijen не бяха успешни. Освен това се споменава, че котките ядат Royal Canin и че промяната на храната не беше успешна. Когато избирате храна за вашето куче, важно е да избягвате храни с химически консерванти и оцветители. Препоръчително е да изберете храни, които са консервирани с естествени антиоксиданти и внимателно да проверите етикетите за вредни съставки. Уверете се, че храната отговаря на хранителните нужди на вашето куче и избягвайте храни с твърде високо съдържание на протеини, особено за малки породи.
-
Как да се грижим за слабо и стресирано куче?
-
Какво е слабичко милото куче?
-
Как мога да науча кучето си да се вози в колата само?
Преди години едната му купа издрънча нещо на плочките и край - голям страх. Не е като да не съм го пробвала. Стои и скимти до купата и ме гледа жално. Шегуваме се, че е много възпитан и не може да яде без покривка.
Иначе и аз го разхождам рано - 6:30, след това закуска. След това всичко се вдига - който ял, ял. Вечерта също. Но, мисля, че Джинка е още доста слабичка.
Опитай да й дадеш замразена цаца - може сурова, може и варена (само да е безсолна). От Кауфланд купувах преди, по 1-2лв 0.5кг.

Но ще гледам да го карам разумно...поне още месец- два

... страшни олигофрени има. Въпросът ми е вие как се справяте и имали ли сте такива случаи?