Любители на кучета - 73

• 45 135
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Моята нонстоп я спират, за да я мачкат. И преди съм гледала кучета, никога не е било чак така. Тя не се кефи на всички..избира си ги по някакви собствени критерии. На тези, които не харесва, им ръмжи доста страшно.

Как се справяте с жегите? Куч пъхти здраво и спря да яде. А иначе е лакомо прасе.

# 301
  • София
жегите
куче излиза сутрин в 6, щото в 7 тръгвам на работа
и вечер след 9
следобед сме на сянка и прохлада край реката, може да лежи, може да джапа

и най-важното, вкъщи е на климатик
а в работата спи на цимента в краката ми, при условие, че си има меко легло
и едва я изкарвам да пишка към 11 и към 3
притичва, кляка и бегом обратно към халето на сянка

# 302
  • Бургас
Аз лично давам на всики пожелал да гали Прасчо да го мачкондри, колкото си иска. За мен е важно кучето да е социализирано и да нямам притеснения, когато е сред хора. Всеки си преценя за себе си, но за мен прекаленото вторачване в разни неща е непонятно, не говоря само за кучетата аз и с децата ми съм така.
Жегите са ад за Стич, не може да диша, грухти, пръхти направо ужас. Сутрен рано го извеждам но вечер гледам да няма по-голям интервал от 12 часа между двете разходки. Цял ден е така под климатика, кракът ми е там да придържа главата му да не падне  hahaha

Принца на земята не ляга никога, или на ллеглото си или на диван/стол и т.н.

# 303
  • София
какъв е сладък миличкия
то при нас с повече от 12 часа бива, защото в 5 сме се изпишкали, а ако батко няма работа или я разхожда той, или ме кара мен до реката

не давам да я галят не, за да стане дзвер, а защото не искам да скача по хората, както има някой кучета на познати
голям голдън, едър и висок, като види деца и не можеш да го спреш
деца реват, майки пищят, собственик крещи Не там
като порасне и вече е контролируема, да я галят колкото искат
докато е бебе ще сме на по-строг режим

# 304
  • София
И аз нямам проблем с галенето, но ме дразни "черпенето" с боклуци.  ooooh!
В жегите излизаме в 7 сутрин и вечер късно, но снощи в 9 и половина беше 34 градуса и не се дишаше...

# 305
  • У Диспансера ...♥♥♥
И ние тази жега трудно я понасяме .
Сутрин в седем разходка и вечер след седем е другата . Милия прегрява направо ooooh!
така иначе на климатик  Laughing
Мадлена за вторачването и аз мисля като теб  Peace

# 306
Момичета, то и с това, че хапе някога не става. Има много нахални хора. Някога ми повтарят думите с ирония ( а винаги в думите ми присъства "Съжалявам" или "Извинете").
Има едно детенце, което й е страшен фен, много мило и внимателно момиченце, излъчва огромна любов- направо ми е радостно, когато се срещнем.

madlena, и моята е социализирана, но когато видя, че не желае да общува или някой й крещи истерично в муцунката няма как да дам да я галят. Също така има едни баби, които дори са ми казвали, че не обезпаразитяват кучетата си, видимо не чистят след тях- е, как да им дам да я пипат? Или на някое дете с ръце, лепнещи от сладолед и пясък? Някак и на мен ми е непонятно защо да излагам здравето и психиката на кучето на риск, за да може някой да си осъществи желанието да гали и мачка. Аз, като нямам деца не съм тръгнала да мачкам хорските деца, то е идентичен казусът...

Може би е до възпитание и толерантност, не знам  newsm78

# 307
  • София
а, и за да не решите, че се вманиачавам
Рея ми е висока до коляното и тежи 17 кг.
обаче няма 4 месеца
в момента сменяме зъби и дъвче всичко, попаднало в полезрението и обсега на устата и
мен ме близва по лицето и после ме захапва я за брадата, я за носа
не може да се удържи

та притичва едно сладурче, едва проходило да и се радва, аз предупреждавам майката, че кучето не може да внимава
тя - аа няма страшно
аз съм запънала кучето за каишката, ама то първо успя да се завърти и да събори детето, и второ се пробва да го загризе за крака
не злобно, ама с тия зъби като игли..
и имаше рев и лоши погледи от майката

и другия ми опит с деца
не знам защо, но следобед, в градинката, всяко лапе под 7 години, което иска да погали бебе куче задължително държи пакет зрънчо в ръка
няколко такива ги съборихме, докато се опитваше да докопа зрънчото
а останалите просто и даваха
аз дърпам назад и викам Не Рея, лапето ни преследва и тъпче зрънчо в муцуната и, кучето се дави, защото каишката му притиска гърлото

и затова далеч от деца, родители, любвеобвилни баби и тн
имаме си двама трима комшии, няколко съседски хлапето и нашата баба, те да я социализрат

# 308
  • Бургас
Не искам да ме разбирате погрешно за социализацията. Предното ми куче НОК, беше агресивен към др. мъжки кучета и хора които се доближават твърде близко до него. Като последното се дължеше на факта, че като малък баща ми поради някакви криворазбрани причини не даваше да го галят като малък и той така и не свикна. Да ама 14 год аз съм му брала ядовете като реши, че някой се доближава твърде много. Говоря за време преди 17-18 год. когато имаше само училища за кучета а не инструктори и т.н Проблема не можа да се преодолее въпреки желязната дисциплина, винаги на разходка очите ми на 100 бяха. За това сега съм решила друго- който иска да гали, да заповяда. Но това съм аз и моето куче.

# 309
  • Sofia
И Страхо си избира хората, които да даде да се доближат, рядко дава да го галят, просто бяга  Mr. Green А на децата се "усмихва", хич не обича да го галят. Мисля, че няма да ги ухапе, но не сме проверявали досега, веднага прибират ръцете  hahaha

Вчера излезнахме към 8, не се дишаше! Пръхтя горкия, ама 1 час игра с други мъници в градинката. Търча, подскача...как има сили не знам! Аз на една пейка на сянка едва бях жива  Mr. Green После, като се прибра на климатика, буквално припадна и спа 2 часа хахааха.

А през нощта ме побърква - заспива си в неговото легло, дотук добре, ама по някое време през нощта се мести при мен и задължително ми се лепва в сгъвката на краката  ooooh! А излъчва топлина, като печка. Ставам, премествам го, след 1 минута е пак залепен... С една дума - той спи, аз не  Mr. Green

Ето малко данък. Оплезен и щастлив:

И тук го е гушнал батко му, насред един фонтан. Ама толкова не обича да се мокри! След 5 секунди вече го беше издрал и дуфтил да бяга  Joy

# 310
  • София
Аз давам да галят, но предупреждавам, че и двамата са темерути и има опасност да изръмжат, да захапят чак не. На свой риск галят. На майки с деца обикновено давам, ако детенцето е чистичко и си личи, че иска да погали. Тогава хващам винаги и двамата здраво, за да не се обърнат рязко и да изплашат детенце.
possessed , не че нещо, но ми направи впечатление това
Цитат
не знам защо, но следобед, в градинката, всяко лапе под 7 години, което иска да погали бебе куче задължително държи пакет зрънчо в ръка
няколко такива ги съборихме, докато се опитваше да докопа зрънчото
а останалите просто и даваха
аз дърпам назад и викам Не Рея, лапето ни преследва и тъпче зрънчо в муцуната и, кучето се дави, защото каишката му притиска гърлото
Очевидно е някаква градинка тип "детска площадка", ако не искаш подобни изпълнения, не ходи там. В тази възраст децата не са особено адекватни и не можеш да очакваш, че ще се съобразят с това, че кучето не трябва да яде зрънчо-мрънчо.

# 311
И аз се опитвам да го държа далеч и да игнорира чужди хора,за да не досажда на непознати. Разбирам,че не на всеки е приятно и пазим дистанция.Но привлича внимание и само да го погледнат подканящо  е готов за радване,много е дружелюбен.Почти 30 кила магаре,опасявам се да не събори някой в радостта си . Относно хигиената претенции нямам .Категорична съм ,че не желая други да го хранят .

Разбирам хората,които се умиляват от определени кучета ( аз съм влюбена в курцхаар,например  Heart Eyes )

Според мен е редно да се попита може ли да се гали кучето,но малко хора си дават сметка защо  .Вече спрях и да се обяснявам за каквото и да било,особено ако ми дават непоискани съвети и коментари с негативен оттенък.

# 312
possessed - дано трътлата се оправи по-бързичко.

Джина още не съм я извеждала сред хора - чакам ваксините, но вчера дойде една приятелка у дома - малката на всички върти опашка и се радва. Нямам представа как ще реагирам, ако някой иска да я погали. Аз до сега бебе куче не съм гладала и за това са ми много милички, но им се радвам от далече, закачам ги само с думите "ей симпатяго" и толкова. Не пипам. Иначе първата вечер на Джина у дома я разходихме - преди ветеринарът да каже, че не може. Много й се радваха хората, но само коментираха колко е слаба. Идеше им да им кажа "Да бе, верно ли? Аз пък не виждам... изяждам й храната!". Изнерви ме това "Аууу какъв слабичък кучон" и осъдителни погледи. Ми... айде моля ви се... Sick

За жегите - извеждам я в 6 сутринта и в 6 вечерта. Вчера й беше много топло и пак я разходих в 8.

За антибиотика - да, нали?! Човек така би предположил, че ще горчи и няма да го яде. Нищо подобно, стрит и овалян го изяжда. Тя яде, просто яде чисто месо със сребърни прибори - поднесено й на постелката и оставено пред нея! Яде на много малки хапки и си дели залъка (наистина прилча на дама), така че всичко по-голямо от троха хляб изпада от месото, колкото и добре да съм го прикрила и натъпкала.
Снощи бях скапана, изпих една бира и бях до там. Легнах си в 9 и ми беше жал - оставих й храна. В 3 през нощта чух че хрупа кокал. Сутринта нямаше нищо - ни ориз, ни гранули, ни месо. Явно... просто не е много гладна.

# 313
  • София
Малко Сладко Коте абе за съжаление е смесен тип, кучкодетска градинка
иначе да, избягвам излизането там, ама не винаги ми се получава избягването на децата, защото трябва да минем през градинката, вързани при това, ама ...

иначе, надявам се да не ме разбирате грешно, не налагам изрична и желязна забрана за галене
само гледам да огранича
и едновременно с това се опитвам да възпитам куче да не скача по хората
иначе на мен не ми пречат децата, те не са отговорни за странните, понякога, реакции на родителите си
и край реката, където не е нито градинка, нито парк, има кучета, деца, рибари
шарена работа

# 314
За галенето на кучето нямам проблем стига да има желаещи.  Joy Колкото е по-голямо псето, толкова по-малко желаещи има. Е, срещат се и такива, които искат да го погалят и Макс се разтапя и върти доволно опашката. А дали ще стане агресивен към хора няма много общо с това дали като малък са го галили или не чужди хора. Макс има хора, които не харесва и ръмжи. Пияниците не ги харесва, циганите, които ровят в кофите също. Но освен тези две групи не харесва и хора, които си влачат краката и се чува суркането на обувките им, както и такива, които рязко променят посоката на движение и тръгват с бърза крачка към мен. Освен това кучето лае и ръмжи и други кучета, а е социализиран от първата му разходка до навършване на годинка и половина. Е, какво излиза, че въпреки социализацията има хора и кучета, които моето не харесва, но оък погледнато от друг ъгъл и аз не харесвам всички хора и кучета.  Mr. Green
В заключение да кажа, че колкото по големи растат кучетата, толкова по-малко смелчаци за мачкане и галене ще има. Като изключвам голдъните и лабрадорите, за които всички знаят че са добродушни и ги мачкат във всякакъв размер.

Общи условия

Активация на акаунт