Любители на кучета - 73

• 45 162
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мен ме е нападал лабрадор, отделно миналото лято пред очите ми един твърде буен голдън събори малко детенце, което се разплака. Изобщо не ги възприемам като добродушни плюшковци.

И аз не мисля, че социализацията е главната причина дали едно куче ще е спокойно или ще ръмжи на непознати. Лора просто си избира с кого да е мила и добра, и с кого да е зла. Не харесва например циганите, предполагам заради миризмата - каракачанката на дядо ми навремето също ги мразеше до полуда, а иначе беше много ведро куче.
Не харесва и хора с каски, твърде напористите също. Като цяло я оставям тя да прецени дали ще даде на някого да я гали или ще му изръмжи, точно както оставям и детето да прецени с кои деца ще си играе, когато сме навън.

# 316
  • София

В заключение да кажа, че колкото по големи растат кучетата, толкова по-малко смелчаци за мачкане и галене ще има. Като изключвам голдъните и лабрадорите, за които всички знаят че са добродушни и ги мачкат във всякакъв размер.

нали
а аз най-общо отглеждам лабрадор
не че и ние не лаем по определени хора и кучета

не харесва каракачанци и всичко изглеждащо като тях

и лае по хора вечер и сутрин
а и по колоездачи
абе понякога се прави на пазач и се скъсва да лае

но съм съгласна с Таис, има и лошави лабрадори, при нас има един
шоколадов, разкошен и злобен до побъркване
а като малък бил голям лигльо
така разправят всички

# 317
Не всички голдъни и лабрадори са добри. Просто по-голяма част от тях са такива. Иначе и аз имам комшии с разкошен шоколадов лабрадор, при това от лицензиран развъдник, но той не стига че е дивак, ами и налита на всичко мърдащо наоколо. Мисля даже, че вече мъжа си живее постоянно на село и кучето е с него, защото не ги мяркам. А пък есин познат има голдън, който го гледаш пухкав и сладък, а доближиш ли се скача да хапе. Да не говорим, че често скачат да се радват на околните и като се засили лесно ще събори някой на земята пък иди обяснявай после, че кучето просто се радва и е добро.
Чената Рея ще стане по-голяма от стандартен лабрадор, а и с тоя черен цвят вярвай ми ще намалеят мераклиите за галене.

# 318
Момичета, добре, че сте вие  Hug Heart Eyes bouquet

Вече бях започнала да се чудя аз ли съм луда или болшинството навън  Joy

Ние също не обичаме жегите, извеждам сутрин и вечер. През деня гледам да сме на хладно, а и все пак има тоалетна вкъщи. Сега съм се отдала на грижи за кожата/ козинката и минимум един път на ден пръскам с продуктите на Christensen, за да пазим от слънце и да хидратираме.

Да ви дам отзив и за Yumega-  съставът е сгрешен на сайта на "Зоомагазин д-р Стефанов", а и на етикета от вносителите. Съдържа: златен лен, пореч (а не слънчогледово олио) и витамин Е. От лична проба- нагарча и малката не го иска, а след като дадох малко в устата (0,5 мл.) по време на хранене, после облизваше и чешеше дупето. Оставих го набързо в клиниката да го ползват за някое кученце в нужда. Но, ако някой тръгва да го купува да знае. Това ни е първото разочарование от Lintbells  Peace

# 319
Нямам проблем някой да гали Джу, друг  е въпросът, че той не дава. Ако някой е дошъл на гости вкъщи е наврян в него, носи му играчки, тика се. Но, навън някой да го доближи и бяга. Питали са ме дали може да го погалят, отговарям, че е твърде страхлив. Някои деца директно се спускат. Ако видя, че е спокоен, явно ги усеща, го държа да го помилват по гръбчето. С идеята не да го тормозя, а те се спускат рязко и той да не отреагира да стресне някое.

# 320
  • София
На Бианка цялата група лапетии пред блока са и фенове и тя ги харесва защото постоянно изпускат разни неща за ядене.  Mr. Green
Един път преди години, както си я разхождам 2 хлапета на по 10-тина години се засилват към нас и аз си мисля, че ще я галят, да ама не, хвърлиха се върху нея с цяло тяло. Аз  Shocked Shocked Shocked Като се развиках, как не ги ошамарих само аз си знам... Уплаших се че ще и счупят гръбнака...

# 321
  • София
преди години, овчарката ми беше идеално куче
не ходеше да я галят, а ако някой дойдеше при нея го търпеше или просто се врътваше и си тръгваше
при деца не ходеше, а ако я накачулят, затваряше очи и уста и лежеше като препарирана
затворени, защото се опитваха да я хранят със солети и бучкаха къде сварят

а беше заобиколена от деца, защото моя син беше малък и излизах по градинки с пълен комплект, дете и куче

мда, е затова 7 години не си взех ново куче, не исках да сравнявам и да очаквам новото да е като Сара
затова и не исках пак овчарка

сега ново бебе, нови драми, съвсееем различни проблеми
от месец и половина не съм спала повече от 4 часа на нощ
с нетърпение чакам да свикне да стиска

# 322
Лошото е, че една част от родителите или бабите не обръщат внимание на малките деца как да изразят радостта/любовта си към животните. Веднъж разхождайки Макс едно детенце тръгва радостно и тичайки към кучето и искаше да го погали, а баба му с един истеричен глас започна да му вика "Спри се бе, ще те ухапе, ще те изяде"  ooooh! Погледнах я, позачудих се дали да кажа нещо, ама не се стърпях и й казах, че по този начин насажда страх у детето от кучета и вместо да изпада в паника и крещи, по-добре да попита стопанина кучето може ли/дава ли да бъде погалено и да обясни на детето, че преди да хукне към някое куче е добре да попита стопанина дали е добро и може ли да го погали. Опули ми се бабката, осъзнала каква нелепа ситуация е създала с нейната истерия и нищо не ми отговори.
Че и друго не мога да разбера, защо хора които ги е страх държат да се наврат в кучето и да мрънкат, че не могат да минат. newsm78 Имам няколко случая докато ходя по широк тротоар и виждайки хора идващи срещу мен минавам плътно до стената, като Макс е между мен и стената, с цел да се разминаваме с околните без кучето да им се навира. И така една жена решава да върви срещу кучето, като държи да е плътно в стената. Стига до мен и веднага ме подхваща да съм мръднела, че не могла да мине. Питах я, аз за чий го правя това място от другата ми страна на този широк тротоар и като я е страх от кучета що се навира баш в него.
Или веднъж стоя отстрани на тротоара и чакам да пресечем с кучето. От долния светофар идват хора и едно момче на видима възраст около 14 год. Стига това дете до тротоара, застинало и оздава някакви нечленоразделни звуци. Обръщам се, а то разперило ръце и си издава някакви странни звуци. Усетих се аз, че нещо май Макс му е проблема и го питам от кучето ли го е страх и той ми отговаря с да. Питах го аз защо не казва нищо и издава тия странни звуци, защото аз мисли не чета, той идва зад гърба ми и не го и виждам и че е добре следващия път да не издава тия странни звуци ами да каже "Извинете, страх ме е от кучето, може ли малко да се изместите". Чак юи е странно, как никой не го е научил, че може да говори, а не да се пробва да полети разпервайки ръце и сумтящ (или издавайки какъвто и да е друг звук).  ooooh!

# 323
То е ясно, че животинките си имат предпочитания с кого да общуват, както и ние. Явно големите повече търпят деца, а и осъзнават размерите и способностите си. Крейзи също не обича да я галят. От малка беше навсякъде с мен. Когато беше на 3 месеца детето на моя позната уж искаше да й се радва. Ако не я бях дръпнала щеше да я удари по главата. Затова, как се общува с животни децата се учат от малки- има много любезни деца, със страхотен подход  Peace Въпрос на възпитание е.

Преди, когато имах доберман ми беше много хубаво, всички си мислеха, че е звяр (тя също имаше предпочитания и на малко хора се глезеше, повечето искаше да ги изяде) и нямах проблеми с галенето. С ротвайлерите на вуйчото на майка ми- същата работа. На другия тротоар бягаха. Мъжа ми сега иска да вземем и една ротвайлерка, че Кая да си има охрана  ooooh!

Sivi, развесели ме с твоите истории, особено за перещото ръце  Joy Joy Joy

жгмъц, честно ти казвам за бой са си били тези хлапета. Миличката Бианка, сладкото мече  Heart Eyes

possessed, скоро ще порасне и ще поспиш, спокойно  Hug . И ние бяхме така в началото, но аз поне ставах да бърша дупето и да сменям памперса от подложката само.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 17:22 от Chihuahuas Mom

# 324
possessed докато са малки и нашия сън е малко. Помня, че за Макс ставах в 5 часа всяка сутрин за първа разходка, но важното е, че се научи бързо къде се вършат нуждите и после беше ученето, че може да стиска. Ама той и сега си ме събужда рано, защото сутрешната му разходка започва в 7:30 или най-късно в 8 часа.

# 325
  • София
за щастие вече знаем къде се пишка
сега остава да порасне, че да започне и да стиска
пак ще се става рано прз седмицата, защото в 7 трябва да съм излязла, но няма да се налага да я извеждам в дванайсе и половина

сега е на разходка с батко си
готов е да я извежда всеки следобед, защото установи, че момичетата харесват мъж с куче
ама рано сутрин момичета няма

# 326
  • Sofia
сега е на разходка с батко си
готов е да я извежда всеки следобед, защото установи, че момичетата харесват мъж с куче
ама рано сутрин момичета няма
Joy Joy Joy hahaha

# 327
  • DE
Хора, бихте ли ми дали насока или линк от къде сте купували тези охлаждащи постелки.
Има един трътльо ретривър Бруно на който му е много топло и днес казах собственичката му да купи такава(в България са)

# 328
# 329
Аз си се забавлявам със всички батковци и на Рея и на Страхо  Hug
Смятайте до къде го докарах, щом сънувах че я храня със сребърна лъцичка и тя яде Tired Tired Tired Яд ме е, че хвърлям храна. Половината я давам на съседската кифла - такъв хубав бульон от кокали, врели на 3 повече от 6 часа - всичко се разкапа, стана гъст, хубав .... принцеса! Пф. Да идва понеделник с първа ваксина.
Вчера пак имаше тремори и това много ме притесни. Уж трябваше вече всичко да е минало, две седмици даже повече е на антибиотик и десетки лекарства. Дано всичко е наред.

Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт