Любители на кучета - 73

• 45 163
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Подходящо ли е куче да спи на бебешки матрак от пяна?  Simple Smile

# 331
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Не съм писала в тази тема, откакто взехме звяра, а той вече е на 2г (бигъл)
Предстои му кастрация (безумно агресивен е към всички мъжки кучета и тича след всяка женска), в края на месеца и с треньор ще се виждаме. Та, за кастрирането да питам. Изчетох сума ти неща, но си е друго някой от личен опит да каже. До колко време след операцията ще му "мине" мъжкото и евентуално разходките може да станат нормални, а не да се оглеждам като гърмян заек за други кучета (мъжки)?

# 332
  • DE
Благодаря ти много!
Подходящо ли е куче да спи на бебешки матрак от пяна?  Simple Smile
Ако не му е удобно там, няма да ляга на матрака. Моята спи на дивана и вечер при мен в леглото-до сега не се е оплакала, че и се е изкривил гръбнака Simple Smile

Госпожица Дух, прочетох за перипетиите ти с кученцето. Може би все още не се чувства добре и сега в тези  жеги съвсем нямат апетит. Не я насилвай-нека хапва колкото иска. На малки порцийки е пак нещо. Не оставяй дълго храна вън, че в тая топлина бъро се вкисваАко знаеш какви са манипулатори тези диванета...днес ми дават за хапване това, утре онова и ще си подбирам какво да ям:): Знам, че искаш бързо да се възтанови, но явно и трябва време докато тялото се стабилизира.

Моето е всеядно и камъни да и сложа в паницата, ще ги изяде. Но преди първото разгонване беше  много унила и няколко седмици не искаше да се храни-като птиче от шепата ми е яла и беше станала само кокали.

Гита Ог, кастрацията едва ли би променила характера и похотта към женски. Ръфат се и кастрирани мъжкари и кастрирани женски.
Със сигурност някой тук в темата, че сподели как е поведението след кастриране

Тук при нас вали от четри дена непрестано и температурата  през деня не качва над 20 градуса.
Лудо време е това-там при вас страхотни жеги- тук(Берлин)ще се издавят
Зу все още не може да смени козина-едната част е жълта, другата кафява. Като е топло почва космопад а в хладното спира

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 17:35 от matze

# 333
  • София
На съседите кучето стана по-злобно след кастрацията.
По принцип бигълите са трудна порода за гледане вкъщи и сред хора и други кучета.
В кватрала имаме 2 мъжки и ги водят с намордник.

Да покажа нашата храна. Най-после да харесаме нещо стабилно. И е хубава, според мен. Освен това я препоръчват за капризни кучета. Има и вариант за по-едри породи.
https://zoomagazin.eu/upload/Products/4924c29dc83814055c43948a9305e477.jpeg

# 334
  • DE
Да, Free Agent е права!
Сега се досетих, че съм чела, че не се препоръчва кастрация при кучета с изразен агресивитет.
Преди кастрацията на Зу при предварителния разговор с вета имаше и въпрос дали е агресивна към други кучета.
Няма да е лошо една консултация първо с ветеринар, но"истински",който не цели само да напише сметка

# 335
Аз пък не съм видяла друг бесен бигъл. А има в квартала доста. Да, все са на повод, но не реагират толкова зле (бесейки се). Само и единствено с мъжките е така. Иначе е много дружелюбен към малки, женски, хора, котки... Преди и той беше все с намордник, но заради яденето на боклуци (типично за породата). Говорих и с лекарката му, според нея ще имаме спасение (вярвам, че не е заради пари, дума не отвори, докато аз не подех темата)

# 336
  • София
Да, все пак се получава ЕЖК.
По-добре питай доктор, даже няколко доктора в някоя клиника, ако може.

# 337
Гита Ог моя е мъжки кастриран и не бих казала, че кастрацията е повлияла в някаква степен на агресията му. И преди кастрацията лаеше и ръмжеше по други вързани кучета и след кастрацията също. Наооследък забелязвам някаква търпимост оъ негова страна, но не знам дали е вследствие на това че израства или че е кастриран (от ъогава минаха около 10 месеца). Наскоро имахме случай да се разминем с три кучета (през някакъв интервал от време, не едновременно) и той само ги гледаше, но пък на четвъртото което се появи започна да лае и ръмжи. Мисля, че до към 3 годишна възраст се репчат повече и после някак се кротват. По отношение на женските, играхме си цял месец с една разгонена дама и нямаше никакви мераци за друго освен за игра, а пък една друга дама се пробва да я "качи", но не знам дали не е за доминация, а не за сношение.

# 338
  • София
женските също се качват, така че едва ли е точно въпрос на секс
а агресивни към други кучета си остават и кастрираните

променя се, мисля, при мъжките поне, само тичането след разгонени женски
предполагам  и агресията предизвикана от точно този мерак

заблязала съм, че вързано куче налита на бой и се зъби повече, отколкото същото куче, когато е отвързано
има и изключения разбира се, но...

та предполагам в случая повече ще помогне треньора

а защо не се кастрират агресивни кучета

# 339
  • София
Това за вързаното куче е вярно.
Моята нали беше полудяла, ръмжеше в парка по момиченцата.
На морето беше по цял ден свободна, без повод на плажа, никакви проблеми  не е правила с всякакви деца.

# 340
Не знам да има нещо общо агресията с кастрирането. Самата кастрация не променя и не поражда агресия у кучетата.
Иначе за лаенето като са вързани да, усещат сигурност и взимат кураж от нас. Имаше един случай дето едно куче подгони Макс с ръмжене, като и двете бяха свободно пуснати. Та привиках Макс и той дойде, а по него и ръмжащото куче. В момента, в който му хванах нашинийка за да го вържа и Макс почна да се ежи и ръмжи, а преди това свил ушаци и кротък като овца. hahaha Но пък е имало случай, в който Макс е пуснат и хуква да напада куче (пекинез, неговата "любима" порода). За щастие всички минахме само с уплаха и без наранявания за пекинеза (щото 5 кила срещу 40 си е неравностойно както и да го погледнеш) и от тогава в града почти не се разхождаме, а ходим в полето, където тича свободно пуснат без да се озъртам за други кучета.

# 341
  • София
предполагам си има обяснение това за вързаното, но е факт

отивам да си разходя йоркширчето
гледам плюшената играчка на приятелката ми, обаче и тя кашля
та ги разхождам двете една по една, давам два антибиотика и тн

после ще водя Рея да плува, щото иначе ще обърне къщата наопики

# 342
Да покажа нашата храна. Най-после да харесаме нещо стабилно. И е хубава, според мен. Освен това я препоръчват за капризни кучета. Има и вариант за по-едри породи.
https://zoomagazin.eu/upload/Products/4924c29dc83814055c43948a9305e477.jpeg

Тази я заплювам да е следващата. За сега ни Аплауза, ни Тейст ъф ... яде с охота.

# 343
Приятелят ми ми беше обяснявал, че когато са връзани на синджир или повод със стопанин усещат и знаят, че това "е тяхната територия" и я одбраняват.

matze - благодаря за съветите  Hug

# 344
Честно - казано, ми се искаше някой от опит да каже  Hug

Сега по друг въпрос. Може и да сте коментирали, но още ми е прясно и нямам нерви да търся из темите. Как, по дяволите, опазвате себе си и кучетата от кърлежите? Втора година Чарли е с Вирбак каишка. Миналата година всичко беше ок, но тази има пробиви. Преди около 3-4 дена мъж ми ми махна един гърба (току що се беше закачил и беше лесен), в петък водих Чарли да му вадят един, който добре се беше наял, а снощи и аз тичах до спешното за още един угоен. За себе си съм взела етерично масло от лимонена трева и си капя в обувките, мажа по дрехите, обаче на кърлежите явно не им пука.

Общи условия

Активация на акаунт