Любители на кучета - 73

• 45 213
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Сиви, много хора са меркантилни. Гледат на животното като консуматори. Като на марка. Или като на вещ,която им служи. Джина не я искаха, защото не е пазач. Сигурно на всяка душа съответства куче. Ако беше пазач аз нямаше да я искам. Имам страх от кучета. Днес й наврях хапечтата в гърлото и си реших проблема с храната. Тя е своеволна, яде когато е гладна й не й пука за салама с хапечто. Обиколих квартала да й търся салам с 7 сутринта, за да й сложа хапечто. Добре ама тя в 7 не е гладна. Ами ок, да не яде - гранулите я чакат, когато огладнее. Аз й отворих челюстта и сложих хапчетата. Ако беше куче пазач и ми се зъбеше и ръмжеше нямаше да мога да се справя с нея.
Спрях да се извумявам на хората и да ги съдя. Правя онова, което мога. Както и ти. Не се натъжавай... Свят шарен - хора различни
честно казано, аз наистина я чувствам като част от мен... дори на тази снимка... мислете ме за луда, но виждам прилика. Прическата ми е излязла покъртително заради светлината  Joy Joy Joy

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 13:05 от Госпожица Дух

# 391
Добре, че е темичката  Heart Eyes човек може да се нагледа на хубави, палави, ходещи плюшени играчки  Hug Heart Eyes Hug

Sivi, такива, като този кретен, търсещ "нещо по- лъскаво" са виновни и за повечето изоставени животинки. Вземат куче, пускат го без особен надзор, в един момент се оказва, че ще има бебета, но те пък не са чистопородни и биват изхвърлени. Някои хора са за бой, съд, а други не заслужават човек да ги погледне.
Да нагушкаш бебоците и мама, а щом защъкат да качиш снимки  Hug

Духче, с Джина май вече се напаснахте, прилича вече на кученце, няма я изтормозената муцунка  Heart Eyes

possessed, как е Рея, оправи ли се от кашлицата милото магаренце  Praynig Hug Heart Eyes?
За Nexgard Spectra май питаше в по- преден пост... Доста съм изчела и питала, но за мъниците специално малко доктори го препоръчват, защото е доста силен препарат, давали са на малката 2 пъти по половинка в началото, но се оказа, че хапчето не е подходящо за делене и го сменихме, защото цяло се дава на от 2 до 3,5 кг., а ние сме по- малки. Няма и предпазване/ действие против тении Nexgard-а. Ние сме на Милпразон, Advocate и шампоан с лавандула засега.
Моля те, сподели кое е рибеното масло, да не е на Essential?

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 13:38 от Chihuahuas Mom

# 392
  • София
На Браун дог е рибеното масло, изглежда и мирише подобаващо

за кашлицата, от неделя сме истинско здраво куче
и слава богу, че и писна да я пазя да не си играе с другите

моето си е лъскаво, така е лъснала косъма, че може да те ослепи
много странно ме гледат понякога хората, като ме питат - това е лабрадор, нали
а аз им отговарям, ми не съвсем - все едно би трябвало да се срамувам..
по-смешно беше обаче, като казах един път, че да, е лабрадор и се почна - ама защо тогава има бяло на гърдите, ама защо има бяло на лапите
пуу няма угодия

между другото, при нас има доста осиновени кучета
от приют имам предвид
има и намерени в градинката и прибрани, че им станало мъчно
не е баш за отписване съвсем народа

# 393
Не е за отписване хич. Не е подходящото място(тема), но тук ми е комфортно и затова ще се похваля тук...Flushed С приятеля ми си осиновяваме две котенца - едното днес, другото до няколко дни. Няма да ви говоря и мъча с тях, но само сега ще си позволя да ви ги покажа...че един ден ще съжителстват с кучетата, които планираме да вземем (ама това догодина).

Ето ги двете женски бонбонки..

Това си го хареса МП:

Скрит текст:

А това аз:

Скрит текст:

# 394
Прекрасни снимки на кученца и котенца видях.
Духче, снимката е прекрасна. Личи си, че Джина е открила своя човек!

# 395
possessed, радвам се, че малката пантера се е оправила и благодаря за информацията  Hug bouquet Heart Eyes

DivaOrhideq, няма значение дали е кученце, котенце- страхотни са! Поздравления за това, което правите с приятеля ти  bouquet Да са живи и здрави малките котарачета  Praynig

Колкото до хората- не са за отписване, но има и такива, които не са за харесване... Не слагам всички под общ знаменател, но да дискриминираш животно по една или друга причина за мен е цинично, всяко живо същество има равни права с останалите. Това ми напомня и на "кучето е само за двора". В този ред на мисли, когато се връщахме от София на летището се скарах с една нагла рускиня, която ми обясняваше как кучето и чантата трябвало да стоят на земята, защото мляскащата лешници Крюела Девил идва в последния момент на изхода и нямало къде да седне. Дали преместих чантата на кучето на мръсния под, ами не. Защото й обясних, че за кучето ми се плаща, а щом е допуснато там има равни права с останалите пътници и няма шанс да сложа малката и вещите й на мръсния под. Продължи да мрънка гадината и попитах къде пише, че трябва да затворя кучето си в клетката/ чантата и да стои на пода, за да е доволна тя- то било до възпитание. То е и до възпитание да не третираш живо същество, като боклук, но... Накрая съвсем откровено й казах, че е в неин интерес да прекрати комуникацията, защото нито полетът, нито слизането ще са й приятни... взе, че млъкна.
Много болно ми става, когато хората третират животните така, защото за тази безрезервна любов и лоялност, която даряват заслужават минимално уважение  Peace

# 396
  • Varna
Момичета,имам проблем Sad
Имаме страхотен малък басет,който слуша много,но съседката под нас снощи звъня и се държа ужасно,споменавайки''как може да имам куче без да попитам входа за това?!?!?!"и накратко искат да си махнем кученцето,а той е невероятен,не лае и слуша много.Проблема е,че живеем под наем и макар 12г.там не искам да злепоставям собственика на апартамента,който ме обича като негово дете и е много добър и не би възразил на хората.Не мисля,че има друг,който да има против кучето тк кооперацията ни е малка и се уважаваме много.Игреше си снощи с една пръчка и тя се вбесила,ами тя след време няма да позволява и детето ми да играе.Аз толкова кротко куче не съм виждала и най-важното е,че го обичаме и не искам да го махаме.Какви са ми правата? Sad

# 397
  • Ланкър, планините Овнерог
Не мисля, че трябва да се пита "входа", за да се вземе куче. Единствено собственика, щом сте под наем. Също и таксата за входа би трябвало да Ви е по-висока. Явно просто се заяжда, но ако кучето не пречи на никого, няма това право. Нали не е в нейна собственост?

# 398
  • София
За куче се плаща колкото и за човек от домакинството.

# 399
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, имах предвид, че общата такса става по-висока с куче в къщи.

# 400
  • София
Да, имах предвид, че общата такса става по-висока с куче в къщи.

Да, разбрах те, явно не съм се изразила правилно. Исках само да напиша, че за куче и човек е равна вноската.

# 401
  • София
ако кучето е чипирано, регистрирано и тн.,  не би трябвало да имаш никакъв проблем
дали се плаща такса вход за кучето, всеки вход сам определя

огивам да готвя, че от 5 до сега разхождам куче

# 402
  • София
дали се плаща такса вход за кучето, всеки вход сам определя

Не се определя от 'домсъвета', решено е в нормативен акт.

# 403
  • София

В Пловдив като живях не се плащаше за куче във нашия блок Wink

# 404
  • София

В Пловдив като живях не се плащаше за куче във нашия блок Wink

Ако мине проверка, ще има санкции.

Общи условия

Активация на акаунт