Любители на кучета - 73

• 45 220
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • Varna
Проблеме не ми е в плащането разбира се или в чипа,а в това тази жена да ме принуди да си махна кученцето,което е страхотно

# 406
  • София
Ако мине проверка, ще има санкции.

Ам кофти. Просто помня, че тогава едната съседка беше много недоволна, че плаща колкото друга, която има 2 кокера Thinking

# 407
  • Varna
Ако мине проверка, ще има санкции.

Ам кофти. Просто помня, че тогава едната съседка беше много недоволна, че плаща колкото друга, която има 2 кокера Thinking
Бих плащала и за два басета:)Въпроса ми е наистина ли може да ме принуди да го махна:(

# 408
ALESSANDRA, ако кучето е чипирано, ваксинирано, декларирано (на този адрес), плаща му се данък- не виждам как може някой да ти създаде проблеми. Неоснователно е. Тази дама вероятно е на възраст и си служи с похвати тип "ти сега ще видиш какво ще стане..." За таксата не съм много запозната, но в комплекси с управител на етажна собственост, в които се плаща на квадрат чжп се доплаща от 2 лв. до 5 лв. месечно за куче.
В "Наредба за обществения ред" на съответното населено място, в раздел "Ред за отглеждане на домашни и безстопанствени животни на територията на община..."  е записано, какви са съответните задължения на всеки собственик. Запознай се с тях, а и поискай да ти покажат правилник за вътрешния ред в етажната собственост, попитай къде е записано, че някой еднолично или чрез мнозинство може да те принуди да си махнеш кучето, при положение, че спазваш правилата за отглеждане. Късмет  bouquet

# 409
Алесандра, Chihuahuas Mom ме е изпреварила. Тъкмо щях да кажа, че е редно да се запознаеш със законовите разпоредби и правилници, за да си обоснована в мнението си. Не съм сигурна обаче, че това ще ти помогне, защото подобно поведение е на социално-битово ниво. Ако щеш 1000 правилника да й цитираш, ако жената е неудовлетворена и злобна и е решила, че целият свят начело с басета ти й пречи, едва ли има сила (особено пък юридическа), която да я смили.
Опитай да поговориш с тази жена човешки, нормално, вкарвай повече думи като "разбирам ви", "да, вероятно сте права" - аз бих опитала да разбера кое я ръководи с гнева и беса й към кучето и да й го погаля. Няма его в тези неща, когато желанието да обичаш е силно. Дреме ми, че малко ще се смиря и ще й играя по свирката, ако това означава, че ще остави на мира и мен и кучето ми. И няма да хвърля отрови и гадости. Аз съм малко темпераментна и доста ми личи, когато не харесвам някого - на физиономията ми се изписва. Искрена съм и ми е трудно да общувам с хора, които не харесвам. Но винаги, когато ми се налага - в подобни ситуации - си мисля, че всеки човек има нещо добро у себе си и всеки злобар е станал такъв в следствие на нещо. И ако е важно за мен опитвам да докосна човека = всъщност понякога това е един огромен подарък и за него самия. Всеки в този свят има нужда от обич и разбиране. Ако го осигуриш на някого, понякога този човек се променя коренно. Може пък тази съседка да ти стане най-верният другар в блока  Heart Eyes
По принцип аз съм много ЗА изграждане на едно гражданско и дисциплинирано общество (разбира се в някакви граници), в което има права-задължения-закони. Обаче си представям как ако решат да изгонят кучето ми ще го направят със или без правно основание, особено ако наемодателят ми е такъв "социално пожелателен тип" - разбирай добричък. Не може да си "добричък" със всички. Искрено ти желая успех.
Сладкиш, благодаря  Hug Hug Hug
Ох Джина се е изакала в хола - не зная кога е станало, нощес яде един кокал от телешка кожа за зъби, но тази сутрин докато чистех с прахосмукачка (да, така започва всяка сутрин от около седмица. Боже, колко косми, как може да има толкова много и да й останат по тялото?! Аз ви казвам огромно количество косми са това, което пада от нея), та намерих акото. Старо е, от рано през нощта или вчера. Излязох към 3 следобяд и я разходих чак към 22.30. Аз съм виновна, сигурно от 7 до 22.30 й се е приакало. Бая часове са, но нямаше как да не изляза. И така Simple Smile Натиках й муцуната, ама не мисля че схвана, защото не исках да й викам много. Вчера приятелка й подари топка за чистене на зъби. Не съм тупкала, хвърлих я в двора в срещуположна на нейнта посока - онази се сви и реши, че ще я бия... как да му се караш на такова животно ?  Shocked

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 08:21 от Госпожица Дух

# 410
  • София
Закон за управление на етажната собственост

Разходи за управление и поддържане на общите части на етажната собственост (Загл. изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.)

Чл. 51. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Разходите за управление и поддържане на общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците, ползвателите и обитателите и членовете на техните домакинства независимо от етажа, на който живеят.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Не се заплащат разходите по ал. 1 за деца, ненавършили 6-годишна възраст, както и от собственик, ползвател и обитател, който пребивава в етажната собственост не повече от 30 дни в рамките на една календарна година.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Общото събрание с мнозинство повече от 50 на сто от идеалните части от общите части може да реши собственик, ползвател или обитател, който отсъства повече от 30 дни в рамките на една календарна година да заплаща за времето на отсъствие 50 на сто от разходите за управление и поддържане по ал. 1. За отсъствието се уведомява писмено председателят на управителния съвет (управителят).

(4) Когато по решение на общото събрание на собствениците или на сдружението в сградата има портиер, разходите за него се разпределят при условията и по реда на ал. 1 и 3.

(5) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик, ползвател или обитател, който упражнява професия или извършва дейност в самостоятелен обект на етажната собственост, свързана с достъп на външни лица, заплаща разходите за управление и поддържане на общите части в размер от трикратния до петкратния размер, определен с решение на общото събрание.

(6) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик, ползвател или обитател по ал. 5 заплаща разходите за управление и поддържане на общите части на сградата в размера по ал. 1, когато за самостоятелните им обекти е предвиден отделен вход.

(7) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.

# 411
  • София
Госпожица Дух е ще имате такива инциденти
изхода е, като знаеш, че ще закъснееш да я изведеш на тоалетна разходка, за да е спокойна
тоалетното извеждане е едно, разходката е друго

иначе за социално битовите драми съм съгласна, и по правилник да е, реши ли да се заяжда някой, оправия няма
с години имах една съседка отдолу, дето като ме срещнеше все викаше - ама ти снощи пак си легна късно и ходи из стаята до 1 часа
понеже видите ли ми скърцал паркета
и мрънка 10 години да си сложа мокет
абе не искам бе
и с години се стараех да ходя на пръсти след 10 часа

и стига с лирическите отклонения
абе хора, майки на големи кучета, по колко километра на ден гледате да ги разходите
или не придиряте на километри, а просто гледате да са раздвижени и уморени

# 412
possessed километрите нямат значение, важното е кучето да е изразходило достатъчно енергия, че да кротува до следващата разходка. Особено в тези жеги не им трябва много, защото топлината допълнително ги изморява.
Духче наистина е добра идея, когато имаш излизане и няма да можеш да разходиш Джина в нейното си време, по-добре направи една по-ранна разходка на кучето и като се прибереш още една.

# 413
Ами аз й правех преди. Вчера нещо се отнесох. Ние май ще отложим ваксината за понеделник. Ще пътувам йейй мама ще се прибере да гледа Джина петък събота и неделя. О понеже знам, че трябва да се следи за алергична реакция към ваксината по добре понеделник, че да съм си у дома и да я наблюдавам аз.

# 414
Ако въобще се проявява алергична реакция то тя е в рамките на 30 минути.

# 415
Ами, ветеринарят каза, че да  - най-тежките симптоми са до 30 минути, но теоретично съществува опасност в следващите 12 часа, за това ще го отложим за понеделник - да си е при мен и да я наблюдавам.
Аз забравих сурови пилешки кокали може ли да й давам?

# 416
  • Пловдив
Здравейте група!Знаете ли как се предава лайшманиоза от куче на куче/в смисъл ако моето куче общува със заразено куче само чрез ухапване ли става заразяването/

# 417
Ами, ветеринарят каза, че да  - най-тежките симптоми са до 30 минути, но теоретично съществува опасност в следващите 12 часа, за това ще го отложим за понеделник - да си е при мен и да я наблюдавам.
Аз забравих сурови пилешки кокали може ли да й давам?
Чела съм, че по добре сурови, но не пилешки. Аз лично кокали не давам.
Суровото месо пренася зарази и паразити. Ако давате, ги обезпарязитявайте по-често вътрешно, за по-сигурно.

# 418
  • София
Ние разхождаме Лора по около час на ден. Малко отгоре лятото. Като км не знам, не гледам.

Не плащаме такса за нея. Знам, че сме в нарушение, но сме малък блок и повечето гледаме животни. Разбрали сме се никой да не плаща. Чипирана и кастрирана е иначе, доколкото знам поне данък не дължим в общината.

И малко сънливи снимки  Simple Smile

http://www.img-share.eu/f/images/388/IMG_20161204_092216Gth3Vpx_sredna.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/388/IMG_20161009_100616gpY886V_sredna.jpg

# 419
Унгарска визла ли е Лора ? МНого е красива  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт