С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 72 184
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Браво на Симеончо!!!
Аз Тоничка тамън я похвалих за мерките и, че пак си ги е нърнала, но и при нея пак се задават зъби и ситуацията се повтаря , не иска са яде и плаче като отваря устата понякога и вече три пъти ака днес и дупето й се зачерви, предния път беше така и следтри дена избиха някъде. Лошото е , че аз не знам колко се задават понеже тя не дава да видиш. Тя също спи много добре, най-малко 10 ч през нощта и през деня два пъти по два часа, днес само не успя да спи само половин час и се събуди да ака и кега не заспива

# 136
Някой беше питал за кутийка .Да постригват и дори имакомплекти 3 кутийки "зъбче,пъпче и косичка" които могат да останат за спомен.
Моето момче ходи .Днес правих питка с мед.Ходи е силно казано но прави по 5-6 крачки и се хваща някъде.А онзи ден не разбрах как излезе от проходилката.Аз докатоготвя той се движише с нея.В единмомент гледам проходилката празна а той прав на дивана.Отдавна се измъква макар и вързан вколичката но това не го очаквАх.

# 137
 Mr. Green Здравейтее, проходили, озъбили се, християнчета... много приятно, честито на всички за новите придобивки. Ние бяхме една седмица на планина, в най-голямата жега се скътахме и много добре направихме. Горе беше между 15 и 30 градуса в най-топлите дни и Дамян усвои една много важна способност - да заспива сам. Освен това от няколко дни прави сам по 2-3 крачки и все по-често се пуска да ходи. Смешен е, едва отлепя краката, все едно му тежат. Стим си на 8 зъба, а онова подуто синьо нещо, което решихме с ЛЛ, че е зъб спадна почти и сега има само леко по-тъмно на венеца и едва забележима подутинка. Явно кътниците ще излизат трудно. Ние отложихме кръщенето за до година, сега ми предстои да планирам рожден ден, мисля да събера роднините у дома на ранна вечеря и в друг ден да излезем навън с две-три приятелки с бебета... За подарък се чудя какво да му взема. В групата във ФБ има такова питане от една мама и си мислех да взема монета от онези юбилейните, аз имам такава малка златна от годината на раждането ми е знам, че с годините стойността им се покачва. Вие мислите ли да взимате нещо сантиментално?

# 138
Янна, как стана така, че Данян усвои заспиването сам? Това ми е голяма мъка, защото не иска да заспи с никой друг освен с мен.
Честити първи крачки. За РД и на мен ми харесва идеята за нещо, което да остане трайно, но не сме го коментирали с татко му.

# 139
  • София
Привет и от мен,

На 11 месеца и 2 дни още не сме проходили, но пък успешно се научихме да слизаме от леглото и дивана. Прави го от седмица някъде, обръща се, пуска крачетата и слиза. Вече поне не ме е страх, ако я оставя някъде, защото сама се смъква надолу и тръгва след мен Simple Smile.

Спането по време на разходка вече взе да става все по-рядко. Тези дни обикаляме с нея по задачи и доста път изминаваме, но си стои будна и изучава София Simple Smile. Най-често заспива към края на разходката, но не всеки път и не за дълго.

Имаме промяна и с нощния сън. Преди заспиваше късно и ставаше късно (към 9.30-10, което идеално ме устройваше), сега обаче заспива към 22 часа (най-често малко след) и става към 7.30-8. Но пък това донесе предимството на сутрешните разходки, които са най-чудесното нещо в центъра на София - прохладни и лишени от хора Grinning.

# 140
Ние сме със същият режим. В 22ч. заспива и става в 7:30. Като бяхме на планина пак заспиваше в толкова, но ставаше в 9:30. Сега по това време сме в градинката и се мотаем на хладно.

Това, че Елена слиза от дивана и леглото е супер ценно, level up, Дамян не може, все с главата напред тръгва. Но, вече качва стълби лазейки... страх.  Shocked

Линуша, не съм прлагала никакви техники, просто го изкъпваме, нахранваме към 22ч. и аз цункам, пожелавам лека нощ и го оставям в леглото, излизам от стаята и притварям вратата. Той мрънка 2-3 минути и заспива сам. Имай предвид, че той спи сам в стая от доста време и винаги е спал сам в креватче, при мен само един, два пъти на спалнята, когато беше още 3 кг.

# 141
Здравейте, Дея все още е ужасна, само мрънка и се сърди.
От днес има напредък сутринта спа два часа, иначе по цял ден не спеше, ако и на обяд спи значи е по спокойна. Оказа се, че не са тръгнали 2 зъба, а 3...

# 142
Здравейте мами Simple Smile. И моя Гого не ходи още, все си е на клатучкане и пълзене още. Горните два зъба най-сетне избиха и са като бели резки. Много бавно му растат зъбите. И моя слиза с главата напред и не го оставям качен никъде. Спането продължава да е чудо на чудесата, ако не сме вън в количката, спи 30 мин в леглото, развиква се и като го взема си доспива в мен\върху мен по един час... Shocked Абе май каквото кажете и при нас веднага става  Laughing : и моя се буди в 7.30 без да съм се наспала въобще, само че с тази разлика, че не иска да става, а по един час жално ми се оплаква, че му се спи още като се тръшка отгоре ми, само дето никакъв не заспива. Новото е, че прояде попара Simple Smile( урррааа, щото е лесна за правене ) .
 Големия прохладен парк до нас е в ремонт и не знам къде ще се разхождаме в жегите. Ще трябва да си седим зад блока в малкото паркче.
Хубав ден мамита Simple Smile.

# 143
Ние имаме много хубав парк, но е на няколко години и дръвчетата още не са порастнали достатъчно да пазят сянка...
И Дея успешно слезе от спалнята.
Иначе вечер заспива към 22-23 ч., сутрин се буди 6:30-7:30. Аз си лягам чак в един, та хич не се наспивам, но през деня се опитвам да си наваксам, когато спи и тя.
Аз още не съм мислила за рождения й ден и за подарък.
Снощи излязохме с триколката за пръв път, обаче дупето й е още малко и се изхлузва от седалката. На два пъти щеше да падне, нищо, че беше с колана.

# 144
Наде, къде живееш, ако не е тайна, че нещо много познато ми звучи този новия парк 😀.

# 145
Във Враца 😂

# 146
Моята Тоня само спи когато си поиска и колкото си поиска, вчера заспа в 18 ч и стана в 8 ( будува от 2 до 3  Grinning ) , по предния ден заспа в 23:30 и стана 7:30, преди това 19- 7:30 , един ден късно ляга, друг не, през деня днес примурно спа веднъж само следобяда два часа и половина и повече няма да спи и най -вероятно днес ще си легне навреме, предния ден спа три пъти -два по половин ч и един два часа, каквото си еска прави това дете  Grinning

# 147
Наде, сега ми светна, че си споменавала и преди, ама аз съм изветряла явно. Не се сетих за Враца, но пък е хубаво, че в повече градове създават паркове.

Моят младеж не е променил особенно нощния сън-ляга към 20:30-21:30 и се събужда 7-8:30. За сметка на това дневните (2бр.) са всеки път различно и с различна продължителност 😀. Продължава и да се буди нощем, да видим до кога.

# 148
Момичета, Дамян проходи Grinning цап-царап с краката. Все още предпочита да лази, но се изправя и взима къси разстояния по 2-3 метра изправен без да се държи. Мисля, че вече мога да го обявя за проходил или трябва съвсем да не лази?

# 149
Янна, честито! Лазенето е отделна дейност. Братовчедчето на Дея е на 1, 6 години, а още си лази понякога.
Дея още не иска да се пусне сама. Държи ме за по един пръст и така ходи. 😂

Общи условия

Активация на акаунт