С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 72 186
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Честито прохождане на Дамян!

Минавам да кажа, че ММ се прибра и малкия не го възприема все още. С тези темпове ще отиде месец, а на ММ му е кофти, че като се опита да го вземе той плаче истерично. На мен се пада честа да успокоявам мъжете, първо малкия, после големия.

# 151
Ще свикне за ден, два Simple Smile Миличките. Как сте в жегата, ние се мятаме цяла нощ като риби на сухо...

# 152
Ехаа браво на Дамян, честито ходене! Разбира се, че се брои изминаването на няколко метра, та това за тях е цял поход Grinning.
Линуша, явно пак сте в труден период....ще свикне мъника, според мен ще е бързо.
Моя звер за първа нощ спа малко по-добре, защото го оставих по боди само, а преди това го пъхах в летния спален чувал по памперс и му е било топло, нищо че е само чаршаф. Еми заблуда съм си...Grinning

# 153
Уау, Дамян спи само по памперс, отвит. И на мен ми иде да спя по памперс...

# 154
Дея през деня често е без памперс даже и докато спи. Вечер е с боди и я завивам с едно тънко чершафче, което тя бързо изритва.
Онзи ден й бах пуснала бейби тв и там казваха bye bye обръщам се и гледам нашата маха с ръка. А като й кажа да каже чао чао не маха с ръка... 😂

# 155
Яна, Честито!!!!!
Танче, как ще го оставиш да спи така!? Тоничка спи от юни месец само по памперс без да е завитаи креватчето й е до терасата и 24 ч вратата е отворена и пак плува в пот, а при нас в Бургас не се води уж толкова горещо

# 156
Честито прохождане!!!
Ние сме на гости при майка ми за седмица-две. Аз се възползвам да оставям малкия на майка ми, а аз да ходя на плаж, че иначе няма кога. А с него е цяло приключение, яде пясък, страх го е от морето. Само да отидем до брега и започва едно пищене, рев и вкопчване във врата ми все едно го изоставям.
Започна много често през нощта да проплаква на сън, което ме навява на мисълта, че зъбоникненето върви с пълна сила Simple Smile
Продължава упорито да си пълзи, 2-3 пъти го сложих в паяк, който взех от приятели с идеята, че ръцете ми ще си починат малко, а коленете му няма да се мръсни поне за няколко часа, но май не е нашето приспособление. Не знае какво да прави с него и само подскача на едно място като зайче Simple Smile

# 157
Браво на Дамян!

Много е жега днес! Още в 10 сутринта не се траеше. Излязохме за малко и се прибрахме. Забавлявам го с едно басейнче на терасата, а и да се поохлажда малко. Ще излезем чак привечер като се поразхлади. Ние цялото семейство спим без завивки, на отворено, максимум по потник, а тук вечер се разхлажда леко.

# 158
Благодаря момичета за подкрепата, но той постоянно е кофти период. Не точно, но много дни не са му дни.

А за свикването вече 6ти ден свиква. Има проблясъци поне днес дава на татко си да го носи в мое присъствие. Ще се наредят нещата, но трябва време. Все пак за 4 месеца той го забрави и сега наново се сближават. Предполагам, че е много подтискащо детето ти да пищи когато го вземеш и да вика ма-ма-ма-ма.

# 159
  • София
Как сте, дами? Темата става все по-тиха. Simple Smile

Ние сме в планинското село, за което ви разказвах. Въздухът е прекрасен, прохладно е, а беба опознава природата (включително и една буболечка, която изяде и повърна, но да не се отплесвам Expressionless). Ще трябва да се приберем за малко до София, за да свършим задачки, но мислим след това пак да дойдем тук и да останем поне до рождения ден на Чудото Simple Smile.

При нас няма нищо ново. Пълзи като ракета, изправя се, "ходи", държейки се за мебелите, пуска се, но без да прави крачки. Хапва всичко, тези дни ѝ готвих телешко варено например. Оставили сме едно мляко за деня, което е сутрин, но понякога го пропускаме, ако направя кус-кус например. За следобед хапва кисело мляко с бисквити и плодове или пък само плодове (цял банан, няколко кайсии, каквото има), или някаква каша. Много често вечер давам попара, за да я засити и да я държи през нощта.

Зъбите все още са 6, но явно я мъчат нови, защото последните няколко вечери заспива трудно. Мажем с гелче, понякога даваме и мляко като пето, извънредно, хранене, за да я успокоим.

Това е, в най-общи линии. През деня си лежим на одеяла върху тревата, ходим на кратки разходки, радваме се на природата, че в бетонна и разкопана София определено ни липсва. Аз пак започнах да работя повече, че имаше един доста труден период, в който беба не ми позволяваше, но сега съм отново на линия и със свежи сили. Даже съм се захванала с нови проекти, но за тях - друг път Simple Smile.

Поздрави от нас и до скоро! Flowers HibiscusFlowers Green Apple

# 160
Най-хубаво си е сред природата. Поне в София сега е малко по-хладно и може да се спи. Дамян днес направи първото пиш в гърне. Явно не му е било времето преди, днес реших след като се наяде да го сложа и О! Чудо, той гледа телевизора (от ден-два не го пускам, но само за гърнето) и седи без да изпада в истерия. След около 2-3 минути го вдигнах и гледам - Headshot.  Mr. Green

# 161
Здравейте. Днес ще пропуснем разходката заради дъжда... Бях планирала да идем на близката река, но уви...
Дея ту е супер весела и добра ту се сърди и мрънка. Две-три нощи се въртеше постоянно.
Днес си изяде всичко сготвено, което си е постижение. Снощи направих за нас кюфтенца с доматен сос. Днес сварих малко ориз и намачках едно кюфтенце и тя си облиза купичката 😂  За СЗ и дадох кисело мляко с праскова и бисквити. Хубаво стана, но прасковата не беше много сладка. Едно време какви праскови имаше.... 😂😂😂
Вчера й бях готвила зеленчукова супа с домашен агнешки бульон, стана страшно вкусна..

Новата версия на сайта не ми харесва и упорито си стоя на старата. 😂

# 162
Ние все още сме на гости при майка ми, тези дни и тук е лошо времето и не успявам да стигна до плажа, седим си и повече у дома. Малкия продължава да е с 2 зъбчета и продължава да го мъчат тези, които предстои да избият Confused Постоянно си гризе пръстите, криви се доста, добре, че поне вечер е спокоен и спи.
Откакто сме тук, въпреки, че си яде храната от кухнята, доста често му давам и от това, което ние ядем и му харесва доста. Немислимо е да седнем на масата и той да не допълзи, дори да е ял до преди малко. Яде мусака, винен кебап, пълнени чушки с кайма, риба и т.н... Нищо не отказва Simple Smile Онзи ден, докато правех салата хапна и той.. краставичка, домат, лук. Като, че ли очудващо, но лука най-много се хареса Simple Smile От плодовете за предпочитане са пъпеш и праскова. Малините му дойдоха кисели и направи физиономия, а динята му идва като,че ли доста трудна за дъвчене.
При нас вървенто все  още не е на дневен ред Simple Smile
Следващия месец ни предстои ваксина Expressionless
Можете ли да повярвате, че скоро децата ни ще навършат цяла 1 годинка?

# 163
Здравейте! Тоничка и тя яде само пъпеш, праскова( нектарина предпочита) , банан и сливи от тези дребните, където растат по улиците ( само , че от на баба градината) , кайсия не пожела, малини също, диня й харесва , но не може да я дъвче, задави се леко дори , а пасирани неща не яде. Много яде бисквити, пиза яде, кекс, рогче и др тестяни неща, по малко но обича . Също много я мъчат зъбите, вчера дори имаше 37,5 да кратко и по-начесто ака, то цялата й уста май е подута в топчета, всички наведнъж сякаш ще излязат, ама първо тези отгоре , понеже много малко си отваря устата и за секунди като яде,пледния път пак така като избиваха долните, все едно мн я боли, дори плаче понякога. Днес мисля да й взема кремче шоколадово и каша с шоколад да пробвам дали ще й хареса

# 164
Шоколадови кремчета? Надявам се, че се шегуваш! С какво е полезно това за 10 месечно детенце? 

Я кажете мажете ли  все още след баня децата с нещо (лосион/мляко/олио) и изобщо до каква възраст е добре да се хидратира така кожата след баня?

Общи условия

Активация на акаунт