С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 72 393
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Честита Нова година на всички!
Гери, добре дошла отново!
Режима на Дея за спане е горе-долу като на Тоничка. От седмица и нещо яде малко през деня и се буди по 5 пъти през нощта за мляко. Направо ме побърква. 😂😂😂
Не го отдавам на зъби, тъй като са й останали само 4 за пробиване, които уж излизат по-късно. Явно е някакъв период, нз.
Вчера бяхме навън от 10 до 15:30ч. Времето беше превъзходно и Дея спа супер.

# 541
Ч.Н.Г и от мен. Дано тази година е страхотна за всички мами!
Нова година прекарахме добре, семейно с родители и на двамата. Малкия изкара до 2 часа, но щеше да можеше още, ако беше поспал преди 12 часа. Напоследък спи до късно и закусва към 11 12 часа, което за мен е прекалено т.к. после посреща новия ден и така заспива. Днес реших да го събудя в 10. Прави магарии разни, чупи чаши, танцува, събаря, инати се, думички не казва освен "ъъъъ". Вдъхнови се да правим "на здраве" и пийва повече вода от шише със сламка. Веднъж му казах "ти направи беля" (като счупи чашата) и той избяга, после се върна да плаче безкрайно дълго. Нито съм му викала, нито нищо. Като не му изнася не разбира. Яденето напоследък е намаляло. Едни сарми му предлагах да куса, но не и не, върти глава и не иска. Днес седнах да ям от въпросните сарми намести се човека и омете едната.

Гери, добре дошла отново, вашия татко да не замина на някъде пак и сега да имаш повече време за групата?

# 542
 Grinning не е заминал, тук си е, не можех да вляза през новата версия, а и от няколко месеца започнах да влизам във фб, небях влизала от три години и там губя свободното време. Тоничка още будува , играе на балон с баща си, и нейната закуска е късна между 10 и 11 ч , вче ра и днес не иска да яде, явно като я тормозят зъбите е така, макар, че тя не се плюнчи, не реве, моля се да й порасне още някой зъб, ама няма . Утре ще ходим при баба и дядо на гости , че има да получава още подаръци от тях  Grinning . Как вървят вашите бебета на ръст и кг?

# 543
Дея още ме побърква нощем. Снощи заспа към 23:30 и тази сутрин се събуди в 5:30, до 7 се въртя и стана да си играе. Към 9 влязох в другата стая да пия кафе и като се върнах тя спеше и така до 12. От тогава не е спирала на еено място и в 20:00 заспа.
Не яде почти нищо и това ме ядосва, но няма как да я накарам насила.
На тегло е 12 кг, 82-3 см.

# 544
И ние сме с изместен режим от коледа, заспива много късно към 11 и нещо, съответно ставане, закуска,следобеден сън и обяд се изместиха безобразно. Опитваме се да върнем нещата някак, че има доста негативи и за него и за нас така. Иначе бърбори доста, 12 зъбчета, 10 кила и половина е, колко е висок не знам,  не съм го мерила скоро, но би трябвало 80 см да е стигнал. С гърнето нямаме никакъв напредък.

# 545
9 кг. 76см. Фин ми е младежа. Към 10 зъба има, част от които все още не са избили напълно. А относно режима това, че си ляга късно не ме мъчи толкова, но има една граница след която ми идва в повече. Спи си в кошарата, но ето поспа 2 часа и се събуди и пийва мляко, после ще заспи за 2 3 часа и пак се събужда, ако не е при нас. Въобще сам не заспива. Търси да се гушне. И да споделя много ме бута като съм на мивката, за да измия чиниите. Доскучава му и ....

# 546
Оплаквам се - Дея се събуди в 5 и няма намерение да заспива... Явно и днес ще направи номера от вчера..
Линуша, тя се буди през два часа, без значение дали спи при мен или в кошарата.. Надявам се сато станат на 2-3 да започнат да спят по цяла нощ..

# 547
Наде, а дали не гладна? Защото и Боян ни побъркваше докато една вечер не го нахрахнихме с АМ. До тогава все кърма, но тя беше почнала да намалява и в един момент осъзнах, че не са зъбите. Иначе и при нас има моменти на пробуждане, но като го гушна и си заспива. Някой вечери пропуска яденето, а други не.

# 548
Някой път яде, друг - само се върти. Аз винаги и предлагам мляко като се събуди през нощта. Може и от пълнолунието да е, ние с баща й също сме лунатици 😂

# 549
Даааа, малкия, когато е пълнолуние спи ужасно не спокойно..
Не знам при вас как е било, но нас зъбите ще ни разкажат играта.. Има едва 5,краят ми се вижда много,много далеч.. От 4 месеца вече избиват 5-6 и още няма никой. Съответно буди се вечер, взимам го при мен, гушва се и заспива, но спи неспокойно, върти се, мята се, от там и аз не мога да спя. Надвечер мрънка нон стоп, през деня след сън плаче без причина. Просто кофти работа, надявам се скоро поне един зъб да избие да се успокои поне малко.
На кг е около 9700, а на ръст мисля че трябва да има 80см. На нас края на месеца ни предстои последна ваксина, ако е здрав.
Думички почти не казва, но успява да ми обясни много неща с жестово и ъ-кане, което ме кара да мисля, че няма да проговори скоро.

# 550
Мони, даваш ли му нещо замзъбите? При Дея Дентокинда има(ше) голям ефект. Имаше периоди, когато не съм ѝ давала и оптеделено през тях беше по неспокойна. Сега съм ги спряла, тъй като не мисля, че кътниците ще тръгнат скоро.

# 551
Дентокинд давах 2-3 месеца, бях го спрвла за около 2седмици, но тогава го беше хванал вируса и беше ужасно мрънкащ, та пак го започнахме, дори с увеличена доза. Не знам дали тогава беше, задето беше болен, но определено без дентокинд беше по-зле Simple Smile Незнам, но а з чакам още предни зъби да избият, а одеве като му гледах устата, май попоще-напред ще избие горен ляв кътник 😄

# 552
Мислите ли да пускате малките човечета на ясла и от кога? Аз никак не искам, но в края на февруари ми започва практиката и няма кой да гледа малката. Началото на март ще ходи на ясла, а аз ще си пусна платения отпуск, докато ми минат държавните изпити. Кандидатствах за програмата "Заедно в час" и много се надявам да ме приемат.
Дея ме изморява. Откакто не излизаме за дълго има много енергия, която трудно изразходва. Ако имате идеи как да я изморявам вкъщи много ще се радвам да ги споделите! Вечер заспива към 00-1 ч., сутрин става към 9-10ч.  Следобедния ѝ сън е от 14-16ч.

# 553
Наде, аз ще го пускам от април предполагам. За изморяване не мога да те посъветвам, защото всяко дете си е различно откъм интереси, концентрация и физическа активност, НО Grinning мога да те посъветвам да и изместиш режима. Защо го казвам: наш калпазанчо от месец си направи като вашия режим и виждам колко по-изморени се чувстваме с ММ, защото реално се занимаваме с него докато си легне, а след това е твърде късно за каквата и да е отмора и лично време. За мен липсата на лично време също скапва. Сега от няколко дни постепенно връщаме нещата и се надявам да успеем да почне пак да заспива 8-9, да става към 8, ранен дневен сън, ранен обяд и т.н. Успех за 'Заедно в час'!

# 554
АниКка, благодаря!
Опитвам де да й изместя режима, но е доста трудно. Сутринта я вдигнах в 7:30, а тя в 8:30 заспа до 11почти.  Игра си и в 14 заспа до 16:30. Сега със сигурност ще заспи след 23:30. Направо не ми се мисли. По някакъв начин трябва да я приспособя към режима на яслата, за щастие имам месец още.
Иначе много ми се иска и тя да заспива към 21-21:30, защото съм чела, че детския сън е най-ефективен преди 00ч.

Общи условия

Активация на акаунт