С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 72 395
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Еха, изглеждат доста симпатично Simple Smile Мислех на скоро да махна решетките на кошарата, но ме спря факта, че това е единственото все още безопасно място, на което мога да го оставя и да ида спокойно до тоалетната например.
Ние сме навън всеки ден, по 4-5 часа, при нас е 15 градуса със слънце, за шейна едва ли ще дойде ред, но ако падне сняг и се задържи няколко дни може и да вземем. С лятна количка тип чадър сме и с нея ще си караме, другата вече я няма Simple Smile
Без количка ходим само до магазина.

# 526
Момичетаааааа, ще ви се карам!!! Как сте? Как минават дните ви с мъниците?
Дея вече вместо "мама", ми вика " мамии". Започна да заспива чак в 23:30 и суттин в 8 и нещо вече се е наспала. Не иска да я гушкам да заспи, заспива сама в леглото. Вечер към 22ч я слагам в кошарата и тя се бори с матрака, влиза под него, обръща го настрани и го ползва за облегалка... Онази вечер заспа на сгъваемия матрак, който се намира под него и баща ѝ трябваше да ми помогне да я наместя.
Днес тримата си играхме на "пиян морков", беше ѝ доста забавно.

# 527
  • София
Наде, със сигурност не ви е скучно Simple Smile. Браво на малката палавница.

Ние сме добре, тези дни не сме излизали, че вали сняг тук и е доста студено по моите критерии. Голям напредък ни е, че малката дама вече започна да си подрежда играчките, вместо да ги разхвърля. Е, не разбирайте стриктно подреждане, но все пак видимо желание за такова - като ме види да прибирам нещо и идва да ми помага - подава ми играчки или пък дрехи, докато простирам или сгъвам. Също започна да си реди кубчетата и подобните играчки, които изискват логическа мисъл, така да се каже - слагане на цветни кофички една в друга, подреждане на кубчета (има два вида), нареждане на едни рингчета. Доскоро предпочиташе просто да ги мята насам-натам Grinning.

Да ви кажа за кукъра - добре е, ама, честно казано, малко се чудя защо си го купих. Може още да не съм свикнала, не знам, чета по форумите, че всички, които го имат, са суууупер доволни и улеснени, явно аз още свиквам. Два пъти готвих в него, добре е, самò се готви, просто слагаш нещата и затваряш, ама аз много ходих да проверявам да не загори, че не съм му свикнала още. Има си програми, ама не всички си отговарят точно, примерно ориза трябва да го гледаш, на мен леко ми загоря.

Друго какво... моето момиче много пипа Grinning. Ако се объркаме да оставим нещо на края на масата, значи го пишем взето от нея. В момента я гледам как върти копчетата на едно винтидж радио, което имаме в дневната. Включва и изключва телевизори, плейстейшъни, взима телефона на баба си, когато е тук (нашите не ѝ ги даваме), обожава да вади мокри кърпи от пакета и да ги мирише Grinning. Оня ден имахме гости и бяхме поръчали пици, по едно време я гледам вади саламчетата от едно пеперони и ги слага в скута на един от гостите, а той, милият, стои и не знае какво да направи Grinning. Та така, забавно е, определено. Simple Smile

# 528
И при вас е забава 😂.
Дея също много обича да вади мокрите кърпи, обаче или ги хвърля по пода или "чисти" масата с тях. В една нейна играчка има малки провоъгълничете 1х1 см, сини и зелени. Вчера ги извадих и половин час си игра да ги пуска в руло от кухненска хартия.
Днес съм намислила да направя солено тесто и да ѝ направя отпечатъци на ръцете и евентуално тя да направи накоя "фигурка". Купихме и от Лидл книжка с умна писалка, рано ѝ е за нея, но от сега съм започнала да ѝ правя колекция от книжки. Имаме също книжки за буквите, цветовете, цифрите, животните, плодовете, дръгите са с приказки. Започнах да събирам и стикерчета, специално карам баща ѝ вечер да купува зайо байо с играчка, че във всеки пакет има и стикери. Още не знамза какво ще ги ползваме в бъдеще, но много им се радвам.
Да се похваля, борбата със зъбите почти приключи, остават само 4.
При вас вали ли сняг? При нас доста, но не натрупва. Чакам Дея да се събуди и излизаме да се радва на снежинките.

# 529
Привет.
При нас горе долу като при вас.
Всичко се пипа, понякога и лапа....
Още не мога да махна бибата  , което доста ме тревожи.
Зъбите 20 ли са имам предвид тези сега. Иначе знам колко са при възрастните.? Моята има 12...
Онзи ден бях оставила една чаша на салфетка и тя като дръпна салфетката и се счупи чашата  , паадайки от плота.
Давам и доста неща да опитва от нашата трапеза. Всеки ден е различен.един ден яде кухня, после пък иска пюре. На другия ден пък яде от нашето...странно е.
Днес излизахме сутринта за 30 минути. Радва се на снега. Почти винаги излизам сутрин в 10. Защото следобяд спи. Сега спи и към 3 вероятно ще стане, но докато се оправим...ще е тъмно вече.хах
Ходи вече стабилно и щъка навсякъде. Палава е . Завира се зад дивана между него и радиатора и само се вижда едно кукуриго от косата и как ходи напред назад много смешно.
Желая ви весели празници
 Пиша с една  ръка,  извинете ме, ако има грешки и т.н.
Ние на Бъдни вечер ще сме в моета семейство, на Коледа в неговото  , а на Нг ще викаме бабите у нас. Ще хапнем и мислим да излевем а те да бавят;)

# 530
  • София
Наде, не те ли е страх с тези малки правоъгълничета? Аз съм много страхлива, ама оня ден ѝ вадих една капачка от Coca-Cola от устата, та има защо Grinning.

И ние имаме всякакви книжки и се учим да показваме по тях неща, ама за сега само патето и кравичката се разпознават Grinning. Една книжка вече е и на половина изядена, така че спокойно мога да кажа, че детето направо яде книгите с кориците Grinning. Повечето обаче са гумени, от плат или дебел картон, така че не успяват да влязат в менюто.

Катрин, госпожицата мина от пюрета директно на наша храна. Или ако трябва да бъда по-конкретна: ние минахме на нейна, защото започнах да готвя без сол и други подправки (освен пресни, макар че вече слагам по малко и сухи). Аз съм малко маниак на тема хранене и за мен е много важно всички да се храним добре и пълноценно, затова готвя през ден по две неща: супа и основно, а понякога и десерт. Та нашето момиче си яде всякакви супи, червена леща (веднъж и обикновена, защото се оказа, че червената ми е свършила), ориз, картофи в различни форми (без пържени), грах, боб (включително и зелен), зеле, мусака... абе, каквото се сетите.

По празниците сме си вкъщи. Аз не съм от София и моите родители ще дойдат малко след Коледа, понеже работят в болница и са на смени. Родителите на мъжа ми са тук, вероятно те ще дойдат на Коледа или Бъдни вечер, не сме говорили, а може и да не дойдат, не зная, понеже вчера бяха на гости и оставиха коледните подаръци за детето. На НГ сме си тримата, ние обичаме да ни е спокойно - ще си сготвим, ще си свалим филми, ще си купим пиене и така Simple Smile. А и този месец имахме вече много излизания - покрай работа и лични събития, затова ще си спестим масовката на НГ.

И тук вали сняг, но е ситен и ми се струва доста неприятен, затова днес си оставаме вкъщи. Simple Smile

# 531
Shaw7y, тя много рядко слага нещо различно от храна в устата си. Даже навън обожава да си играе с дребни камъчета.
Иначе от книжките, любима ѝ е една с числа. На нея има "мяуууу", "балууу"- балони, "апки" - шапки, "китки" - бисквитки, "иби" - риби, "калки" - ябълки и "цеце" - цвете\я. Аз съм ги вдигнала на високо и редовно ме води до секцията да ѝ свалям "ишки"те.

Кате, до 2-3 годишна възраст трябва да са 20.
Дея от няколко дни яде по-много малко, заради зъбите. Любимата ѝ храна е ориз със зеленчуци.

Аз приключих с практиката за този семестър, вчера имах един час География със 7ми клас и един час История с 11ти. Втория мина прекрасно, с учениците работихме много добре. Миналата година мислех да прекъсна, но много се радвам, че не го направих. Едно от големите момичета беше разочаровано, че няма да им преподавам и следващия час по История..

# 532
Здравейте и от мен, минавам да се отчета. Боян все още не се храни сам, но от време на време изявява желание и тогава взема нещата в свои ръце. С гърнето не бих казала, че има някакъв напредък. Слагам го и ако седя при него и той стои. Думички не казва освен "мама" и подобни на "баба". Ако иска нещо сочи с пръст и казва "ъъъъъъ".
Навън излизаме почти всеки ден къде за 30 мин, къде за час, но гледам да изразходи енергия.
Ииии не помня вече дали казах, но проходи и си стъпва стабилно.

За празниците ще сме при родителите и едните и другите ще посетим.  Весели празници на всички и не се ядосвайте за глупости.

# 533
Весели празници момичета!

# 534
  • Габрово
ChampagneChristmas TreeChampagne

Весели празници и от нас:christmas_tree:

# 535
Честита Коледа на всички.
Здраве,щастие,уют и топлина в домовете ни.Весели прзници.

# 536
Честито Рождество на всички! Здраве щастие и успех! Разбирателство в семейството! Обичайте се и използвайте празниците, за да се сближите още повече с любимите си хора!

# 537
  • София
Честита Коледа и от мен, мамчета-мадамчета!

На вас и вашите семейства пожелавам здраве, щастие и сбъднатости! Christmas Tree

# 538
Весели празници и от нас ♡♡♡

# 539
Здравейте!!! За много години! Мерси на Надя за старата версия да мога да вляза.
Тоничка е добре, все така не се храни винаги и не пие вода достатъчно  Grinning , но когато е на яшна вълна яде всичко по много. Проходи на годинка и 23 дена, все още пада, понеже постоянно бяга, не върви бавно, има само 6 зъба все още -два доло и четири горе, кой като нея  Grinning , все още суче от време на време. Разхождаме се всеки ден по час и половина някъде. Следобяд спи средно по три часа, понякога повече, рядко по малко, става в 9 , ляга си най-рано в 23:30, сама заспива както преди. Играчките само чупе, така играе тя, обича да кара коли, мотори и всякакви подобни.

Общи условия

Активация на акаунт