С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 71 803
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
И Дамян е фъстък. Не знам дали има 12 кг. последно го мерих 86см. Ако не друго яде плодове. Като смени обстановката и има време на адаптация кара на солети и банани, кисело мляко, сокове. После пак прояжда. Но, не можем да се отървем от бибата, преди няколко седмици я изхвърлил през балкона по погрешка, явно... ееее, цяла нощ драма, целия ден истерии, тръшкня, нерви, не можех да го успокоя. Купихме нова и сега пак заспива с биба.

# 661
Супер е че яде плодове, аз го лъжа само, ако са в кисело мляко нарязани. А миналото лято ядеше всичко...
Ние биба нямаме вече от около 3-4месеца. Като нкарая беше като пристрастен, на няколко пъти реши, че ще я хвърли в коша за боклук и накрая просто спрях да вадя нова. Та стана без драми, не съм очаквала да е толкова лесно. Но пък вечер още пие мляко преди сън, което вече не мисля, че ще откаже скоро Simple Smile

# 662
Много се радвам, че пишете. 🤗
Дея не обича сурови продове и зеленчуци. И при нея плодовете минават само с мляко.
Още си пие по две шишета мляко на нощ... Вкъщи и навън пие вода от чаша. В градината от шише със сламка. Сокове рядко пие.
Аз понеже съм от смелите съм й свалила детски игри на телефона ми. Често си го взима й си ги пуска. Понеже съм сложила баща й на бързо набиране на началния екран и като й кажа да му звънне наистина му звъни.
В яслата казват, че не се заиграва с другите деца. Тя е свикнала да си играе с по-големи, та мисля да не се притеснявам за това.
Още не си казва името, но пък знае имената на доста деца и на кучетата от входа. Като я питат на колко години е , винаги е на една, три, пет, шест, но не и на две. 😂 От сега си лъже за годините.
С баща й мислехме за още едно дете, но го отлагаме още. Особено аз. Откакто тръгна на ясла и после и аз на работа, все повече се чувствам човек и още не искам второ дете. Даже май изобщо не искам пак да си го причинявам, но пък бебенцата са толкова сладки, а и не искам Дея да е само дете. Аз имам две сестри и е супер.
ЯННА, честито! Някъде бях видяла, че чакаш още едно бебче. Вижда ли се пола вече?

# 663
  • София
Дъщеря ми яде много плодове (сурови) и Барнита Grinning. Сега обаче наблягаме изцяло на плодовете и за лятото май само веднъж правих мечки. Най-напред ги купувахме от време на време, но после намерих една много добра рецепта, купих силиконови мечешки форми и сега ѝ правя, даже и аз си ям от тях Simple Smile. Но сега е сезон на плодове, затова гледам следобедната ѝ закуска да са нектарини, кайсии, ябълки, круши... само банани напоследък не иска, защото зимата доста често ѝ давах и явно ѝ омръзнаха. Сокове не пие никакви, само вода и то доста. Баба ѝ, когато ни е на гости, понякога ѝ прави фреш, ама мен малко ме мързи да мия машината и почти не я ползваме Grinning.

# 664
Шаути, дай рецептата за барнитата. Купувала съм на Дея от готовите, харесва й формата им, но само ги прави на трохи, не ги яде.
Моята пък само банани яде, как не и омръзнаха не знам.
Иначе й правя картофени кюфтенца, във формата на малки топчици, много ги обича. Понеже меша български и английкки им казва болчета. 😁 демек топчета 😁
Как се справяте с насекомите? Дея я правят на решето, мен също де. Купихме си от гривните срещу комари и за сега действат. Също и спрей на Бочко взехме. Онзи ден баща й забравил да я напръска и един комар я е наял под окото. Подуло се е и изглежда все едно сме я били.. Днес ще й вземем алергозан, дано да помогне..
Заради мононуклеозата не трябва да яде пържено, шоколади и всякакви боклуци, което много ме радва. Въпреки това баба й й е пържила картофи, малката много ги е била искала..

# 665
  • София
Наде, слагам линк към рецептата, която ползвам, в скрит коментар. Само уточнявам, че аз я правя максимално опростено - нищо не пресявам, нищо не разделям в 100 купи, нищо не стържа - в една голяма купа слагам всичко и бъркам, това е. Понякога слагам едно цяло блокче шоколад във всяко мече, тъй като се разтапя много приятно, но ти ако не даваш шоколад, можеш да го пропуснеш изцяло, без него също стават вкусни и мекички.
Насекомите и ние ги гоним с Бочко, ама друг е въпросът колко ги гоним, защото доста често е нахапана. Основно нея хапят, нас не ни пипат, не сме им сладки. Мисля, че спреят помага, но пак зависи с колко комара ще трябва да се справи Grinning. Миналото лято бяхме взели и спрей, и онова за контакта на Райд, и лепенки - ами никаква полза, тази година изобщо не съм и харчила пари за такива неща, само нов по-голям спрей купих, че беше на промоция в DM,  а и всички го ползваме.

# 666
Благодаря за рецептата! 🤗 Може вместо шоколад да сложа по лъжичка сладко от боровинки.
Ние сега нямаме комарник на терасата, че я ремонтираме и всички гадинки влезат в стаята. От тези устройства, които се включват към контакта се отказах в момента, в който видях едно такова при сестра ми, налазено от хлебарки..

# 667
Аз го пръскам със спрея на Бочко. Той не понася гривни, кончЕта, само лепенка на гърба би търпял, защото не знае, че е там. И аз давам телефон, под контрол. Знае да набира баба си, дядо си, да си търси клипчета в тубата, да отключва с копчето отстрани. Абе, то вече много неща могат и знаят. За мен е важно, че проговори и разбира сложни команди (как звучи ужас). Но, примерно подай ми дистанционното от масата. Той става, отива, взима дистанционното и ми го дава. Не ми се налага да се правя на клоун, да обяснявам кое е маса, кое е дистанционно. Или остави обувките на тати от където си ги взел и ела да ядеш. Събува обувките, оставя ги в коридора, идва, качва се сам на стола за хранене и понякога се опитва да се закопчае с колана. Grinning Разбира се, в 89% от случаите ме поглежда и тръгва в другата посока, защото не иска да направи нещо, но като цяло е ок.

Надя, според ФМ в 20г.с чакаме момиче. Терминът ми е началото на ноември. Simple Smile Ние изгубихме едно, миналия октомври, то взе че стана бързо и не съм имала много време да мисля. Искаме второ, със сигурност и както казваш, като мине време, май става по-трудно да се вземе решение. Дано всичко е наред, че. Много съм се спекла.

# 668
Момичета, с изненада видях, че има раздвижване в темата.

Янна, честито за бебето, всичко да върви само в положителна насока.

При нас положението следното. Днес се разтече носа за мой ужас. Но поне дава да го чистим с аспиратора с прахосмукачката.
Като мерки е около 85 см, 11 кг.
Много подвижен и често се сърди, че съм до него когато иска да направи нещо сам. Изглежда супер кротък, но е голям инат и като си науми нещо голямо реване пада. Наскоро изпадна в истерия, че не му давам сам да се качва по една катерушка (да я наречем. Там ходят да спортуват на открито) тип шведска стена.
Иначе пие вода от чаша, храни се сам с лъжица или вилица, облича гащи, панталонки, блузка с помощ, обува и събува сандлите, слиза и се качва по стълби, понякога скубе и удря деца за мой ужас, говори малко мама, тати, баба, дядо, няма, там и още някои думи или по-скоро първите срички. Върви много, понякога ползваме триколка, ако се налага да пазаруваме от по-далечен магазин. Понякога ходим до близкия магазин за по 2, 3 неща без нея. Пътуваме с автобус, махнахме памперса, но още не е съвсем научен. Гледаме се двамата, но тати другия месец си идва и напоследък се е въодушевил и повтаря тати, тати, татиии.
Вече не пие мляко, но понякога иска вода. Имаме и успешния заспивания сам без мама в стаята. На обед спи по 1 час, рядко 2 часа

Наде, все пак надявам се ще успееш да завършиш.

# 669
Ооо, ще завършя. Въпрос на време е само.
Дея от понеделник е със афтозен стоматит. Има афти по целия език, всички венци са подути все едно току що са й избили зъбите, вдига температура, не се храни. Пие само вода и мляко.
Освен предписаните лекарства и мазила снощи я намязах със смес от сода и мед, дано поне това има ефект.
Постоянно е кисела, като й дам нещо за ядене го държи в ръчичка и не смее да отхапе. Вече се побърках с тези болести..

# 670
Браво, Linusha, много умения - и обличането и памперса! Ние имаме проблем с гевезенето, включва отказ да се вози на количката вече, иска да върви самосиндикално накъдето си реши, съответно като се наложим над него се почва с рев+крещене, гърчене и дърпане. Като сме у дома просто го зарязвам и се успокоява, но навън около нас никак не е безопасно и а съм го оставила, а изхвърча на улицата. На мен по-рядко ми истерясва, на баща си повече, а в яслата никога. Знае къде ще мине номерът.
Наде, чувала съм че е много гадно тва с афтите, с дни не хапват децата нищо, докато не мине.
Янна, успех и от мен!
Ако искате да качим някоя и друга снимчица там, дето качвахме снимки, ще се радвам да видя наборчетата колко са пораснали!

# 671
Аз съм съгласна за снимките.
Противно на моите очаквания, явно бабините илачи (сода + мед) действат по-добре от лекарствата. Езика ѝ днес изглежда по-добре, яде малко, дъха ѝ вече не е толкова лош.
Аз лекувам нея, а тя си реди играчките и им дава "сироп".
Когато Дея ми се тръшка, не ѝ обръщам внимание и спира. И нейните номера минават пред баща ѝ. Вкъщи аз съм лошата, баща ѝ я глези.

Даная е прекрасна! 💋

# 672
Някой може ли да ми прати акаунта, че не помня как беше..

# 673
  • Перник

И на мен  Simple Smile

# 674
Изпратих ви, освен ако не е променяно нещо (аз все още влизам автоматично)

Общи условия

Активация на акаунт