Желанията, като подредим - към гнездото с надежда ще летим.

• 108 479
  • 808
  •   1
Отговори
# 735
Мами вече взех да се притеснявам- подали сме още на 20-ти на хартия, желанията ги няма.

# 736
  • столицата
Мами вече взех да се притеснявам- подали сме още на 20-ти на хартия, желанията ги няма.

Изчакай до 26-ти и ако дотогава ги няма, започни да се притесняваш Simple Smile Всичко ще е наред, просто е необходимо време за въвеждане на всички желания на всички подали на хартия.

# 737
  • София
За удостоверението за преместване, понеже се записахме вчера - от новото училище ви записват и ви дават една служебна бележка, че вече сте ученик еди къде си. С нея се отива в старото училище /нашето е СУ/ и оттам ви дават удостоверение за преместване, което връщате в новото. В нашето старо училище бяха приготвени, само се извежда с изходящ номер .

Честито на приетите, още една група спокойни майки  Laughing На всички останали - успех!

# 738
Elisa.s, къде прочетохте, че децата от ОУ не получават удостоверение за преместване? Много би ме улеснило Simple Smile, но май за пръв път срещам подобно твърдение newsm78
Не го твърдя със сигурност. Моя приятелка е директор на ОУ и тя също е в чуденка. Децата завършват основно образование в основно училище. Т.е те няма да бъдат преместени, а просто ще приключат със съответното училище. Но пак казвам, проверете си на място, защото в МОН са много "креативни" хора и всеки ден имат нови идеи.

# 739
Уффф как ми се искаше тези отпусни да са отпаднали...Ще се разходим по няколко пъти Simple Smile.

# 740
  • столицата
Ооо, нямам намерение да си пускам отпуск за това. Бъдещата гимназистка ще си обикаля училищата за това удостоверение Simple Smile и искрено се надявам да не й създават проблеми, че точно тогава ще ми е доста напрегнато и могат да си го отнесат. Wink в ОУ-то.

# 741
Не го твърдя със сигурност. Моя приятелка е директор на ОУ и тя също е в чуденка. Децата завършват основно образование в основно училище. Т.е те няма да бъдат преместени, а просто ще приключат със съответното училище. Но пак казвам, проверете си на място, защото в МОН са много "креативни" хора и всеки ден имат нови идеи.
В стандарта за документацията е упоменато следното предназначение на удостоверението " преместване/записване в друго училище". Друг е въпросът дали е необходимо при наличието на свидетелство за основно образование, което съдържа същите реквизити.
На практика и завършващите основни училища се преместват в друго училище. Нали не остават в същото?

# 742
Здравейте, моето дете завърши основното си образование в ОУ. От класната му разбрах, че ще е необходимо да си вземем "отпусно" от тях, когато дойде моментът да се запишем в новото училище.

# 743
  • Пловдив
Сега си представи, че се кандидатства така, както е било предните години, само на хартия, и се успокой.
Отпускно аз лично съм носила и от детската градина в училището и после ме помолиха да върна съобщението къде е записано детето в градината. То и там е приключване на някаква степен на обучение, но и от там даваха такова удостоверение. Не виждам какъв проблем може да има. А за тази директорка, която не знае нищо по въпроса, май мястото й не е в директорския кабинет.
В София разкарването е най-голямо, Варна и Бургас не разхождат хората, а училищата си обменят информацията по служебен път.

# 744
В София разкарването е най-голямо, Варна и Бургас не разхождат хората, а училищата си обменят информацията по служебен път.
В много градове и училища разчитат  на това, че деца и родители не са запознати с нормативната база и не могат да защитят интересите си. Училище не може да откаже удостоверение за преместване, ако родител поиска такова, стига да не се нарушават законовите срокове за преместване на детето. Независимо от това много училища изискват молба ( други все пак са уцелили,  че е заявление) от родител за издаването на удостоверението, че го и правят в рамките на някакъв измислен от тях срок ( 3-7 дни), въпреки че е въпрос на минути. За служебната бележка от приемащото училище положението е същото. Някой някога е решил да я изисква, въпреки че липсват основания за това.

# 745
  • Пловдив
Дидева, не знам как е на други места, знам, че щерката си го взе в деня на излизане на първото класиране. Писаха някакви заявления и после трябваше да изчакат за подпис, че помощник директорът го нямаше, но в рамките на два часа си получиха документа и не се наложи аз да ходя.

# 746
Няма значение как е  " на други места". Има значение как е по закон и наредба. Факт е , че се злоупотребява с непознаването на нормативната база от страна на родителите.

# 747
На големия ми сун му дадоха удостоверение за завършен седми клас, харектеристика (в отделен плик) и отпускно... записах го в новото училище и те ми казаха, че по служебен ред информират предишното. Два дни след записване ми звънна кладната му "Ама вие вече сте го записали!?! Честито!"
Та може и лесно, но пък защо да не е сложно с 5 обикаляния на града...

# 748
Здравейте, има ли родители, които са ходили до Ломоновия за корекция на желанията. Моля разкажете какво стана, защото аз като ходих на 21.06 вече бяха нанесени в системата желанията и ме помолиха да напиша че се отказвам и че прилагам ново заявление, след това взеха само новата подредба и ми обясниха че ще се обработят накрая след като се въведат всички останали. Все още нямам промяна и малко се притеснявам. Моля да споделите (мами с моя случай какво е станало при вас?)

# 749
мен вече не ме пуска в системата

Общи условия

Активация на акаунт