Желанията, като подредим - към гнездото с надежда ще летим.

• 108 458
  • 808
  •   1
Отговори
# 750

[/quote]
А за тази директорка, която не знае нищо по въпроса, май мястото й не е в директорския кабинет.
[/quote]

dundi73
Аз не казах, че не знае нищо по въпроса, просто спестих факта, че и тях всеки ден ги заливат с нова и различна информация, и хората се чудят какво да отговарят.

Както и да е. Успех на всички деца!

# 751
  • София
Ако дете кандидатства в някое училище в друга община. Да кажем, че си е харесало ветеринарния техникум в Стара Загора. Приема го там на първо класиране и отивам да го запиша. Връщам се до София, за да си взема отпускното и пак отивам в Стара Загора да го дам. После тичкам и до училището, в което приет в София, за да се влючи на второ класиране. Е да ама кондидатстваме и за ветеринарния техникум в Ловеч, за където малко не му достига бала, но е по-близо до София. Там е само едно желание и няма нужда да ходя, включен си е автоматично за второ класиране. На второ клсиране го приемат в Ловеч. Пак същата приказка Ловеч - Стара Загора - Ловеч. Сега вече нищо не рискувам в София и тичам до гнездото да подам заяяление за трето класиране в НПМГ биология. Вадим късмет и пак се почва София - Ловеч - София. И това ако на никого не му хрумне да сложи срок, така че да изпуснем и класирането.
И когато цялата одисея приключи Дидева пише: "нямат основание да ти го искат".
Защо изобщо МОН допуска такива неща? Или смятат, че ние яхваме метлата и хвърчим накъдето ни кажат, само не и към тяхното министерство. Толкоз ли е трудно след второ класиране да пуснат e-mail  до всяко училище? Ако детето ми учи в 73-то, СМГ или 107-мо и не му взема отпускното ще го оставят ли в старото училище?

# 752
  • Пловдив
До миналата година нямаше как хем да си записан след второ класиране, хем да подадеш заявление за трето, защото искаха да покажеш оригинал на удостоверението. Тази година не знам как ще е. Може би на записаните ще им се заключва профила.  newsm78
А за прелитането от град на град, МОН дава такава възможност, ти решаваш дали да се възползваш от нея.

# 753
Здравейте.
Успех на децата. Не остана,ще издържите.
Амбер, дано Светльо да е добре.
Наистина има доста разхождаше покрай записванията. Но му се вижда края.
Стана ми интересно за Ветеринарния в Стара Загора. Имайте в предвид, че кандидатстват и доста деца от района. Аз живея на 50км. от там и знам , че предните години учеха деца там.
Имам един много страничен въпрос. Ако има някой отговор, може да ми пише на лични да не разводняваме  темата. Търся черни моливи за рисуване. Изискването ми е да са хубави и като се рисува да е матово. Цената в момента не е от значение. Имам на Кохинор и Фаберкастел в къщи. Вики каза,че лъщят. Запалила се е да рисува  (по скоро да прересува) и ми се иска да й набавя неща. Ако знаете магазин за такива неща от който мога да поръчам пак става.
Ние сме добре уж. Останаха две класни и един проект и това ще е. Зора по класните е другата седмица, а проекта в началото на юли. Не знам какво е направила, че са й решаващи тези класни. Тази година за съжаление стигнах да се моля да мине. Ако и догодина продължат със същите учители, нещата ще излязат извън контрол. Наоплаквах  се.  Лек ден и стискайте нервите още малко.

# 754
Хекси, успех на Вики!
Дано наесен да им преподават по-способни учители!

# 755
  • София
Хекси, моята художничка каза, че марката няма значение - трябва да гледаш номерата 8 или 9В са меки и не лъщят.

# 756
  • София
Колкото и абсурдни неща да правят МОН, гарантирано ще е измислено как да се премахне възможността за записване на едно място (което е част от общото класиране) в една община и подаването на заявление за трето класиране в друга. Peace Ще си има примерно статус като в предходни години "записан едикъде си" и при опит от другата община да бъдат въведени желанията му за трето класиране, схемата няма да сработи, ще се види, че детето е записано.

Peace Валя, за протокола, 107-мо е ОУ, не е като 73-то и СМГ, тоест  и да искаш, пак няма как да продължи детето да учи в него, с отпусно или без.

# 757
  • София
WoW! Току-що ни изскочи списъкът с желания, публикувани в профила ни в МОН Simple Smile Подадохме ги във Понеделник, при това са и пренесени вярно - да не повярваш чак Hands Thumbsup

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 13:53 от Uprising

# 758
Здравейте.
Успех на децата. Не остана,ще издържите.
Амбер, дано Светльо да е добре.
Наистина има доста разхождаше покрай записванията. Но му се вижда края.
Стана ми интересно за Ветеринарния в Стара Загора. Имайте в предвид, че кандидатстват и доста деца от района. Аз живея на 50км. от там и знам , че предните години учеха деца там.
Имам един много страничен въпрос. Ако има някой отговор, може да ми пише на лични да не разводняваме  темата. Търся черни моливи за рисуване. Изискването ми е да са хубави и като се рисува да е матово. Цената в момента не е от значение. Имам на Кохинор и Фаберкастел в къщи. Вики каза,че лъщят. Запалила се е да рисува  (по скоро да прересува) и ми се иска да й набавя неща. Ако знаете магазин за такива неща от който мога да поръчам пак става.
Ние сме добре уж. Останаха две класни и един проект и това ще е. Зора по класните е другата седмица, а проекта в началото на юли. Не знам какво е направила, че са й решаващи тези класни. Тази година за съжаление стигнах да се моля да мине. Ако и догодина продължат със същите учители, нещата ще излязат извън контрол. Наоплаквах  се.  Лек ден и стискайте нервите още малко.

За моливите:

Grinning

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 10:26 от agitak

# 759
  • с/у ОколоМръсТното
Много тъп въпрос...
Нали с оригиналната диплома може да се запише дететто в 8ми клас?

Мерси  bouquet

# 760
Много тъп въпрос...
Нали с оригиналната диплома може да се запише дететто в 8ми клас?

Мерси  bouquet

Не просто може, а трябва. Друг начин няма.
 Grinning

# 761
До миналата година нямаше как хем да си записан след второ класиране, хем да подадеш заявление за трето, защото искаха да покажеш оригинал на удостоверението. Тази година не знам как ще е. Може би на записаните ще им се заключва профила.  newsm78
А за прелитането от град на град, МОН дава такава възможност, ти решаваш дали да се възползваш от нея.

Благослови, Боже, МОН! Praynig

# 762
  • София
Знаете ли дали детето трябва да присъства при записването ? Ако знаете как е и в АК?

# 763
  • Пловдив
 agitak, това не е нищо ново. Тази година вариантът е по- достъпен.

# 764
  • България
В АК не са искали. Не забравяй, че там се подписва договор между колежа, родител и ученик.

Общи условия

Активация на акаунт