Черешката на тортата - сезон 9 (Тема #4)

  • 200 629
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 8 647
Много досадна наистина.Явно не е и много умна, шом не знае кога да спре... Whistling

# 511
  • София
  • Мнения: 15 833
Тайна, ами експериментирай. Кой знае, може и да ти харесат. Ако ли не като млада домакиня съпругът ми доста често виждаше в кофата нещо скрито във вестник  /поредния ми безуспешен експеримент в кулинарията/ И до сега със смях си спомняме това.
Ще ги пробвам някой ден, лошото е,че моите не обичат бахар, индийско орехче, абе много подправки не обичат.Внука понякога хапва, преди майка му да му внуши,че целината например,мирише гадно и на селска манджа. JoyАко майка му не беше толкова капризна, той всичко щеше да яде, но тя му забранява, чесън например, целина, защото после и миришел.
Тайна, това козе няма нищо общо с вкуса на онова, което си представяш. Ако не знаеш, че е такова, няма да го познаеш.
Joy

 Човече, лошото при мен и козето мляко и сирене е, че дори да не съм разбрала, по миризма например ,че е козе, стомаха веднага ми го показва, реагира веднага с бунт.
Скрит текст:
Като работех, в обедната почивка отидохме с колегите до едно доста отдалечено кафе, че там било много хубаво кафето.Взех си капучино, пийнах глътка,
 две, три, много вкусно, мазно, плътно, но като ми изкъркори корема, като ме преряза, само аз си знам как стигнах до цеха и тоалетната.Но преди да хукна, казах на колегите да питат в кафето, млякото дали не е козе.Е, оказа се козе, някой им го носел от село. Joy

# 512
  • Мнения: 47 352
Може някаква алергична реакция да е, но пък това е толкова обработено, че кой го знае какво е  Mr. Green от този вид има и краве, няма да има голяма разлика  Simple Smile

# 513
  • София
  • Мнения: 15 833
Може някаква алергична реакция да е, но пък това е толкова обработено, че кой го знае какво е  Mr. Green от този вид има и краве, няма да има голяма разлика  Simple Smile
Свекър ми едно време гледаше козички и даваше сирене и мляко, ами не можах да му свикна.Голямата дъщеря изпиваше по два литра, мъжът ми си ядеше сиренето,нищо не им ставаше, но аз, малката и сина не можахме да му свикнем.А казват,че за бебета било най-подходящото, най-близко до майчината кърма.Дано не им действа като на мен.

# 514
  • Мнения: 33 300
На мен козето сирене ми мирише отвратително, сега ми донесоха димашно козе от Странджа, ще го яде само ММ, аз и щерката не! А ориятелката ми каза, че въобще не миришело Sick, явно възприемането на миризми е индивидуално? Simple Smile

# 515
  • Мнения: 47 352
Зависи от козата, някое мирише.
Но пак казвам - това, което той ползваше от магазина на вкус и мирис не различава от кравето  Simple Smile

# 516
  • Мнения: 33 300
Зависи от козата, някое мирише.
Но пак казвам - това, което той ползваше от магазина на вкус и мирис не различава от кравето  Simple Smile
От магазина е ясно, писнало ми е от ментаците по нашите магазини, непрекъснато търся варианти за истинска, домашно произведена храна! Sad
Приятелката ми яде същото, което и дадох аз и въобще не и миришело Rolling Eyes, което е абсурдно, има специфична козя миризма.... Sick

# 517
  • Мнения: 17 546
Ако ще всичката храна на света да изчезне, само сиренето да остане! Умирам за всякакъв вид сирена - козе, овче, биволско, синьо, миризливо, мухливо, твърдо, меко - вся-как-во! Heart Eyes Това е храната, която като усетя вкуса и мириса ѝ, мога да примра от удоволствие!

# 518
  • Мнения: 3 268
Това е френско козе сирена - представлява руло , като има около 2-3 мм отвън нещо като плесен. Изключително вкусно е и няма нищо общо със саламурено козе сирене. Скъпо е и го продават обикновено на парченца от 100 гр newsm78. Купувала съм го от Кауфланд.

# 519
  • София
  • Мнения: 15 833
В Белгия, преди години, си купих на промоция, две на цената на едно , кутийки Камембер,мислех,че е топено сирене, от тези на триъгълничетата. Ама като не знам френски да разбера какво е, и като го отворих и видях ,че има кожа като мухъл, викам ааа , това е развалено и  го дадох на кучето.От къде да знам,че това е скъпо сирене. Joy Сега вече знам.

# 520
  • Мнения: 17 233
Аз не съм ходила никога в Икея и нямам представа какви са тези шведски кюфтенца.
Единственното нещо от което ме боли корем....а не като да не съм пробвала различни гадории по света.

А камамбер правя редовно....със сладко от халапиньо ( много люти мексикански чушки).
И козе сирене, чисто или с боровинки....въобще не мерише

# 521
  • Мнения: 5 462
Кои ще са участниците следващата седмица ? newsm78

# 522
  • Мнения: 33 300
Аз също обожвам всякакви сирена, без козите разбира се, гауда, бри, камамбер, рокфор, мончего, ементал, моцарела, дори пармезан, а уж бил кози....обичам ги на плато с грозденце и чаша студено бяло вино, ама колко са калоричнииии!

# 523
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 625
Правя си прясно козе сирене, не мирише изобщо. Възможно е да зависи от козите. Не зная как е като е зряло, не остава. Simple Smile

# 524
  • Мнения: 8 647
Обичам сирене, но не и козе.Едно време дядо ми, лека му пръст, правеше цели буркани с козе сирене-хубаво и бяло, но го ядеше само ММ.
Още тогава една приятелка казваше, че било деликатес.Иначе, обожавам  синьо сирене, овче, краве, биволско, но не кусвам такова от коза... Tired

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 08:23 от #Frozen#

Общи условия

Активация на акаунт