Черешката на тортата - сезон 9 (Тема #4)

• 200 574
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз сигурно такава бих направила или торта със сладко от смокини.

# 676
Аз ползвам куркума, когато готвя един мой измислен ориз с гъби. Много се харесва на семейството, аз също харесвам миризмата й.

# 677
  • София

Кой спомена,че ползва много куркума?Моля да ми каже, как да ползвам куркума, без да мирише толкова гадно.Щото и щипка да сложа, все се усеща миризмата.
Не съм го споменала аз , но отговарям- аз я пия в златното мляко по аюрведа , там става приятен разтвор с пропорциите и бадемовото масло.
Иначе я слагам в червената леща , правя си крем супа , там чесънчето я "убива".
И на мен ми е интересно другите къде я слагат. Въпреки очевидните и ползи , за нея съм чела , че трябва да се разтвори на водна баня във вода /или каша да се забърка/ , иначе не се усвоява.
Аз я ползвам за ризото, когато нямам шафран.Пробвах да направя и тесто за паста жълто, заради бледите яйца, но се усещаше дъх.Иначе била природен антибиотик, дезинфектант и имуностимулатор.Чат-пат слагам скришом в супата, че иначе моите няма да я ядат.

# 678
Само за мен ли е очевидно, че Катето знае на кого да се подмазва за роли? От целия разговор, а и от прочетеното тук разбрах, че майката на съпруга на тази флегма, спонсорира филмите му... И Катето много добре се мазнеше точно на нея - когато тя каже, че Екатерина Евро трябва да участва иначе няма кеш... Кой ще я спре? Още като започна - Аз се познавам със свекървата тя не е добре дошла в този дом (един вид), само с покана може да дойде... Този сервиз от нея ли я?..

Тази Саня е олицетворение на израза ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ!
Не само за теб е очевадно.Преди няколко години нещо се увърташе в предаване на Иван и Андрей и по-късно беше водеща или имаше рубрика при тях.Пак при тях си спомням как се критикуваха със ''Сашко'' колко бели правел като малък и тийн и от разговора останах с впечатление,че не си е давала мн.зор с възпитанието му.Повече си е миткала с колеги  и старата приятелка М.Вачкова.Пак при двамата продуценти разказваше,че сина и мн.лъжел,и когато на 12год. го заварила пред тях да лежи викайки,че си е счупил крак,не е повярвала.Заливайки се от смях двамата разказваха,че го е ритала и крещяла:''ставай,мамка ти''.Много се впечатлих. Shocked

# 679
Куркумата е супер за боядисване на великденски яйца, стават златно жълти. Понякога слагам на ориз и това е, знам че е много полезна, но не ми е сред често ползваните подправки.

# 680
Аз пробвах на ориз, но не беше одобрен. У дома куркумата се тачи само на една есенна супа от тиква. Която изчезва за части от минутата.
Вече не експериментирам. Само на тази супа я ползвам.

# 681
Може да се правят и соленки, но на мен лично не ми допада пикантния ѝ вкус.

# 682
  • Sofia
От 3-4год. и аз ползвам доста куркума.Слагам я в почти всичко,не усещам гадна миризма Thinking Придава хубав жълт цвят на супи,печени картофи, соленки,ориз...а и нали е полезна  Wink

# 683
Не ми е ясно защо Катето Евро навсякъде навира личните си истории newsm78 Наскоро беше в "Комбина" и там няколко пъти наричаше брат си "идиот" newsm78. Няма ли някаква мярка, че семейните истории не е знаме да го развяваш навсякъде #Crazy

# 684
Не ми е ясно защо Катето Евро навсякъде навира личните си истории newsm78 Наскоро беше в "Комбина" и там няколко пъти наричаше брат си "идиот" newsm78. Няма ли някаква мярка, че семейните истории не е знаме да го развяваш навсякъде #Crazy
Това за властния дядо , който и е изял чушките , беше ново  hahaha

# 685
В Комбина разказа за властния дядо дето искал по 5 манджи, но за постните чушки беше нов щрих, определено, ха-ха.

# 686
Само не мен ли ми се струва, че Еврото май не си и помни историйте, вярно, че в Комбина плака как отишла в Албания,  но успяла да види празната къща, на починалите и' вече баба и дядо, а снощи дядо имал магазин за "Графа" май беше, за месо. Един най - май- магазините в София. Всъщност сега стоплих - това може би е другият, български дЕдо...
А на Катя не искам да си помислям каква лигня ще е вечерта покрай малката Екатерина и Сашетооооо.
 Tired
Аз чакам с нетърпение Мария Статулова.

# 687
  • София
Този, който ще готви тази вечер, не му запомних името, ще прави десерт с чесън. И то не ми звучи българско, да не говорим какъв вкус ще има.

# 688
В Комбина разказа за властния дядо дето искал по 5 манджи, но за постните чушки беше нов щрих, определено, ха-ха.
Аз в Комбина съм я пропуснала . Сега от немай къде я гледам , макар , че коментарите и за манджите са ми интересни. Личният и живот , развят като кюлоти на простора в двора , направо ме отвращава.

# 689
Брат ми от 6-7 месеца сутрин на гладно изяжда по 1 чаена лъжичка куркума, разбъркана в 3-4 супени лъжици кисело мляко. С това, без диета или каквато и да е промяна на начина си на живот, свали 9 килограма.

Общи условия

Активация на акаунт