Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 631
  • 898
  •   1
Отговори
# 480
Мари, на мен много ми е мъчно, че децата не се радват на подарък книга. Не са само твоите, масово е.
Цветенце, моят син се радва на книга. Е, да си е от тези дето си е избрал. И е подарявал, но подаръкът му е зачетен пред всички за "скучен". Обаче щерката приема четенето през ваканцията за нещо много, много гадно и книгата свързана с него е също толкова гадна. Та повече книги за подарък- не правя.

# 481
моето за именния ден си избра подарък книга. и то поезиш/. Колко не го мъчихме с баба му за др подарък, не и не.

Тук има една система за поръчване на книги, предполагам съм казвала и др път, но наистина съм възхитена. Та поръчваш книгата по каталог, за всяка поръчана книга, класът печели точки и учителят на база на тези точки, поръчва книга за библиотеката на класа. Когато им дадат каталозите, Калин е оградил почти всичко, та се налага да му редуцирам поръчките.

# 482
  • Euskal Herria
Тук обикновено за всичко се събират в заведение - за РД, за среща с близки. Единственото изключение - в събота или неделя - на обяд у родителите, но това пак си зависи от фамилията.
За рожден ден на възрастни - всеки сам си поема сметката; за децата - обикновено са на пицария, там вече родителите на рожденика плащат. Или организират празника пред входа или в парка, има достатъчно условия за празнуване. Първата година мъжът ми беше поканил колегите си у дома - за тях е било странно, поседяли са час и в крайна сметка след това всички пак са отишли на заведение.
Това, което в началото ме учудваше, беше излизането с приятели. При една такава сбирка се посещават 5-6 бара и едва тогава се разотиват. Просто влизат, поръчват по чаша бира или вино, изпива се и се отива в следващото заведение. И се редуват при плащането - в първия бар плаща единият, във втория - следващия и т.н.  Признавам си, че до третото заведение някак издържам. После вече ми идва в повече  Mr. Green.

# 483
Ванини, не успиват капките. На мен лично ми действат само на нервите, че моите като са много, наистина са много.

# 484
Аз също използвам капките на Др. Бах. Използвах ги по време на бременоста и след това гледам винаги да имам под ръка. Че ги давам и на домочадието.

# 485
Есенциите на Бах са си чиста проба плацебо. няма нищо е тях, но пък е добре, че ти действат. Въпрос на нагласа е.

# 486
Мхм, щом казваш  Peace Миналата година пих 2 месеца хапчета за нерви и не ми подействаха, ама капките ми подействаха, та не знам защо като бях с нагласа, че хапчетата като по-сериозни ще ми свършат работа повече от всякакви капки, не ми подействаха. Като стигнах до състояние, в което не съм изпадала никога в живота си, взех капки и те ми помогнаха. Нека е плацебо, щом за 20 лв. се чувствам добре.

# 487
Ох, до сега се мъчих да сборя  сайта на търговския регистър и не успях.
Утре пак.

Относно партитата мога да се включа само с момински такива. При нас булката никога не плаща, партито е от приятелите. Иначе си имаме установена във времето сума за подарък и обикновено всички в купом подаряваме ваучер на рожденика.
Рождения си ден не го празнувам особено. Задължително се събираме с нашите. С приятели, ако имам настроение. Ако нямам - черпя на заведение.
Ние много се събираме на домашно и от бедните студентски години си е останало да си делим нещата. Или всеки носи по нещо или поръчваме и разделяме сметката. Ама те и събиранията ни не са да седнем да се навечеряме с тристепенно меню, ами по-скоро хапка, пийка и раздумка. Като акцента е на пийката и раздумката  Mr. Green А и ако сме всички сме къмто 10 човека, аз лично повече от веднъж в годината няма да се наема да готвя за толкова хора  hahaha

# 488
  • Sofia
По повод капките на д-р Бах-скоро в аптеката една по-възрастна жена питаше за капките "на оня композитор...Бетовен"  Joy.
Ванини, Деанксит са си силнички, опитай с нещо по-щадящо  Peace!
Приятелка ми даде "Мафията на майките".Започвам я.

# 489
Ох, много смешно ми става като чуя за капките на Бах. По съвет от форума, преди да тръгнем от България купих три вида от тези капки за котките, за да не са много стресирани по време на дългото пътуване. Освен това ветеринарят им даде силно успокоително. Те обаче така се успокоиха, че меко казано ни побъркаха в колата и някъде на средата на България мислехме съвсем сериозно да се връщаме. Хич значи не помагат за силен стрес тези капки, а уж затова ги купих и се изтърсих към 50 лева за тях. Наскоро ги видях да се мотаят някъде и се смях пак.

Алечка, какво му има на сайта? Аз вчера подавах заявление, утре пак ще подавам. Забива заради наплива за финансовите отчети или нещо друго не работи?

Боли ме страшно главата и си мисля, че е от жегата. Мразя да спя на климатик, но снощи цяла нощ все едно плувах в супа. А още не е много горещо, само 31 градуса. От утре почват да се вдигат температурите. Лошото е, че колкото е през деня, толкова е и през нощта, най-много един градус разлика. За зимата е хубаво, но лятото...

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 16:54 от Анонимен

# 490
Ако на някой скуката му влияе зле, да знаете че съм аз!
Поръчахме котлони и аспиратор. Ще дойдат утре. Съответно реших да измия хладилника и фурната, да барна шкафчетата, че утре всичко да ми е копче и чистичко. Сега съм на фризерната част. Докато чакам да отмръзне хапвам гореща супа с люти чушки. Потя се вече, а си имам башка работа. Що ми трябваше да се захващам?

Щерката се прибра. Направила хубав пазар в Банско. Доволна е. От 125 лв похарчила 55 и е много горда от спестените си 70 лв . Миналата година имаше в нея 70лв. и се върна с 10. Та сега рестото й е повече, ама не вижда че почти същата сума е употребила за моливчета, магнитчета, спинери, балсами за устни и някакви дръжки за телефони.

# 491
Момичета, влитам с голяма молба. Моята заспала дъщеря си загубила бележника, без който не може да завърши. Бележници няма никъде в града ни, по интернет също не намирам, пише че не се очакват дори.
Време няма, класната е бясна и с право. Много моля, ако някой има път през книжарница или живее близо до таква да провери и ако има да ни купи един. Ще съм безкрайно благодарна!

# 492
Жаки, да не е мушнат в нещо?

# 493
  • София
Искам да кажа, че се пречупих и заведох Козуначко на плаж Simple Smile Добре се получи, времето беше приятно, не горещо, имаше вятър и мисля, че той се чувстваше добре. Спа почти чрез цялото време Heart Eyes
Джена, блазе ти, че сега започваш Мафията, много се забавлявах аз с нея, много! Искам освен това да благодаря на тази от нас, която препоръча шведските кримки за Патрик Незнамсикой (Бърди?) - току що свърших първата, идеално четиво за ваканция Hug Нямам търпение да изчета цялата поредица.

# 494
Жаки, защо да не може да завърши без бележник?
Всички годишни оценки се нанасят в досието.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 18:37 от Sesylle

Общи условия

Активация на акаунт