Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 568
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Днес си взех нов хладилник.В магазина казаха,че трябва да стои 24ч без да се включва,за да слегне фреона?!Има ли нещо вярно?В книжката пише 3часа...
На мен ми беше обяснено 24 часа да седи без включване.
След включване да се изчака 3 часа и тогава да се поставят вътре продукти.

пп.Когато се наложи размразяване на хладилника, пак изчаквам 3 часа работа и тогава вкарвам
продуктите.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Миналата година купувахме хладилник - 24 часа ни казаха и на нас и си ги спазихме. Засега нямаме проблеми.

# 107
Няма да го включвам,да не вземе да гръмне нещо Grinning
Като сме на темата-вие слагате ли яйца в хладилника?Четох,че освен да не се мокрят,яйцата не трябвало да се слагат и в хладилник...

# 108
  • софия
за яйцата аз четох, че трябва да се съхраняват в опаковката си - това и правя, не ги вадя от опаковката и ги държа на рафта, а не на вратата, където има специална форма за яйца /това с вратата не запомних по каква логика беше забранено/

# 109
Да,и аз просто се чудя за какво да ползвам сега формичиките за яйца?
По принцип вкъщи яйца не държа повече от няколко дни и не ги слагам в хладилника,но лятото ми е мъка и ги прибирах,искам или не...

# 110
Аз винаги държа яйцата в хладилника. На рафтовете в опаковката им, не ги слагам на вратата.

# 111
  • софия
в хладилника е 100% безопасно съхранението за яйцата особено при горещото време. можеш да ги прехвърляш във формичката и да ги опаковаш с прозрачно фолио - да не разнасят някаква зараза. липсваше логика в писаното по въпроса, затова и не съм запомнила да обясня защо се прави. не беше смислено, но беше с цел превенция за салмонелоза.Egg

# 112
  • до най-прекрасния мъж
От години яйцата ги съхраняваме на вратата на хладилника. Преди във формичките, сега в открита кутия на хладилника, която се води за яйца. Понякога кутията е на най-горния рафт, ако няма място на вратата.

# 113
Яйца не се съхраняват на вратата заради по-ниската температура.
Колко е вярно не знам, но ги държа в опаковката им на рафта. Тъкмо не си играя да ги редя Wink

# 114
  • до най-прекрасния мъж
Вероятно е така, но защо производителят е предвидил мястото да е именно на вратата?

# 115
Как да избеля дрешки?Някои бодита на малкия са станали сиви. Confused Аз и не съм ги деляла ,а винаги съм ги пускала с цветоулавящи кърпички с останалото пране.Ама са станали направо сиви...Идеи дали мога да ги оправя? newsm78 Имат и картинки отпред  Laughing

# 116
Как да избеля дрешки?Някои бодита на малкия са станали сиви. Confused Аз и не съм ги деляла ,а винаги съм ги пускала с цветоулавящи кърпички с останалото пране.Ама са станали направо сиви...Идеи дали мога да ги оправя? newsm78 Имат и картинки отпред  Laughing
За напред дели по цветове.
Поне тъмно и светло.
Иначе може да пробваш с прах на ДМ, Денкмит, доста хвален е, на дълга програма и високи градуси.
Не съм сигурна, дали ще им ефект, ама и да няма в този случай, поне праха е хубав и не е скъп, та ще си переш и други бели дрехи с него.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Посивели дрехи мноого трудно се оправят. Аз имам оцветена тениска от една пижама, пера от доста време с прах за бяло и отделно, но оцветеното си остава. Същото с посивяло бяло бельо.
Трябва да се дели бялото още от самото начало и да се пере само с препарат за бяло. Високата температура не е задължителна, ако няма петна.

# 118
  • София, България
С какво мога да залепя мушама? Подариха ми столче за хранене, но на облегалката материята се е скъсала на едно място? Лепенки, силикон?

# 119
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Как да избеля дрешки?Някои бодита на малкия са станали сиви.

погледни дали в ДМ има някой от тези продукти, маха подобни оцветявания по дрехи. става и за цветни дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт