Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 322
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Те 'белезите" от ухапвания на дървеници и бълхи са коренно различни. Напиши в гугъл "ухапване от дървеници", после "... от бълхи" и сравни с вашите тела. Няма как да ги сбъркаш.

# 226
  • нейде там, където ....
ММ иска да напръскам матрака (по края и под него) с Райд за да умрат евентуалните бълхи или дървеници ( не знам какво ме изпохапа снощи, но не искам да ме хапят и днес!) Само че не искам да го правя... Може ли съвети? Посъветваха ме в "Въпроси всякакви", но и тук да попитам за хитринка Sad((

От ветеринарна аптека - "FrontLine" - казват, че е ефикасно против повечето насекоми. Разреждам в 1 литър вода най-малката разфасовка и пръскам по местата, където съм ги виждала и стените. Безвредно за животни и малки деца. Изпитано - изчезват хлебарки и паяци.

# 227
https://apteka.framar.bg/30062764/био-кил-спрей-500-мл-
На мен това ми предложиха във ветеринарната аптека, когато ММ и единия син ги нахапа нещо. Можело да се пръска по чаршафите и да се спи на тях.

# 228

ММ иска да напръскам матрака (по края и под него) с Райд за да умрат евентуалните бълхи или дървеници ( не знам какво ме изпохапа снощи, но не искам да ме хапят и днес!) Само че не искам да го правя... Може ли съвети? Посъветваха ме в "Въпроси всякакви", но и тук да попитам за хитринка Sad((
Освен всичко друго, изнеси матрака на слънце на терасата, за колкото по-дълго можеш. Слънцето прави чудеса.

# 229
да доложа, че гледах в нета клип за почистване на сребърни бижута чрез накисване в бира - само похабих няколко ценни глътки бира - нищо не стана или не съм позлвала подходящата бира.  Mr. Green

# 230
А аз да докладвам- не е нито дървеници, нито бълхи. Изчетох всичко, погледнах всички снимки и нищо не  е като моето ухапване. Ще купя предложеният препарат на Иванита. Отделно ММ се оплаква, че непрекъснато го сърбят колената и надолу. Мисли, че е от топлото, защото няма реално ухапване, както е при мен. Матрака няма как да го сложа - тежък ми е, а ММ ще се прибере много след като слънчо изчезне.
Да попитам нещо друго- изпрах един душек на ръка, изсъхна, но ми мириши на мухъл. Оставих го на слънце, но ефект няма. Напръсках го с А1 анти мухъл, изпрах го наново, но се разочаровах, няма ефект. пак си мириши на мухъл. Какво да правя? А е хубав, не искам да го хвърлям Sad

# 231
Дюшека  е поел от влагата навътре. Няма съхнене, за изхвърляне е. Можеш да го сложиш на слънце за дълбоко време, преди да го прежалиш.

# 232
Някой прал ли е възглавница от мемори пяна? ММ много се поти и пера другите части на възглавницата, но меморито не смея. Не знам как да я освежа и затова се чудя да рискувам ли с пране. Проветрявам я по цял ден, но не е достатъчно.
            Намокрям микрофибърна кърпа в хладка сапунена вода, изстисквам я, но не много, за да може сапунената вода да проникне леко в повърхностния слой на възглавницата и търкам отново леко, докато направи пяна и отстрани петното от изпотяването. След това повтарям процедурата с кърпата с чиста вода и слагам на слънце да се напече.
Тук прочетох за поръсване с боракс или бакпулвер, но си мисля, че обикновената сода бикарбонат, поръсена върху влажната възглавница, ще има добър дезинфекциращ ефект. Ето - https://www.edna.bg/kak-da/kak-da-pochistim-vyzglavnicata-ot-memori-piana-4638510
             Понеже ММ има същия проблем през лятото, върху калъфката на мемори възглавницата слагам мека хавлиена кърпа и така я пъхвам в калъфката от спалния комплект. Забелязала съм също, че старите ни и обикновени бели памучни калъфки са ни много по-комфортни за лятото от разни ранфорс и т.н.
Ще пробвам предложеното, защото не смея да я пера. На другите две части на етикета пише, че може да се пере, но на тази е задраскано. Иначе хавлиена кърпа му бях слагала, заради капки в ушите, но го дразнела.

Аз също препоръчвам Био кил, не оставаме без него в нас. Като ходим по почивки също го взимаме.

# 233

От ветеринарна аптека - "FrontLine" - казват, че е ефикасно против повечето насекоми. Разреждам в 1 литър вода най-малката разфасовка и пръскам по местата, където съм ги виждала и стените. Безвредно за животни и малки деца. Изпитано - изчезват хлебарки и паяци.

Прочетох за Frontline, че се използва само за бълхи и се пръска по кучета.

# 234
  • оттам, откъдето започва България
да доложа, че гледах в нета клип за почистване на сребърни бижута чрез накисване в бира - само похабих няколко ценни глътки бира - нищо не стана или не съм позлвала подходящата бира.  Mr. Green
Мисля че тук бях писала как ММ чисти сребърните ми бижута. Ако не го намериш, пиши ми на лични.

# 235
Сребърни бижута се чистят за минути с памуче, обилно наръсено с много леко намокрена сода за хляб. Изтърква се и светват като нови.

# 236
Сребърни бижута се чистят за минути с памуче, обилно наръсено с много леко намокрена сода за хляб. Изтърква се и светват като нови.

Точно така чистя сребърните си бижута. Лъсват направо.

# 237
              В стъклена или порцеланова купичка разтварям една чаена лъжица сол и накъсвам домакинско алуминиево фолио на малки парченца /около 1 см. от ролката/. Пускам сребърните бижута вътре, разклащам и чакам около 15 минути. Много потъмняло сребро може да се наложи да накисна в нова смес втори път. Изплаквам с чиста вода и подсушавам. Не се налага търкане.

# 238
Това с алуминиевото фолио съм го чувала със сода за хляб. Някои казват, че добавят също и оцет.
Аз направо ги варя във вода и сода, но само тези, които нямат камъни. Тези с камъни съм ги давала един път в бижутерски магазин да ми ги почистят, но не останах много доволна.

# 239
Аз пробвах вече няколко пъти в малко канче да сваря вода със сода, оцет и алуминиево филио, като сложа бижутата, направо блесват, без никакво търкане, оставям ги вътре, докато изстине водата. Последния път сложих и обици с камъни, но малко ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт