Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 589
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Споделете как и с какво почиствате фритюрника.
Много често го използвам, ама като стане време да се чисти и ми става лошо.
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 136
Моят е Делонги, с наклонена кошница и много лесно се разглобява, за да се изчисти. Топла вода, Пур, на места с Меглио - въобще не ми проблем чистенето. Ако обаче не може да се вади съда, в който е мазнината и не може да се сваля капака - си е направо загубена кауза.
Последният път много трудно намерих резервен филтър за смяна. Взех някакъв универсален, който рязах с ножица. Сега не знам честно казано къде да търся филтри. Може би по големите вериги магазини да има. В нашия кварталния, от който купувах вече не зареждат.

# 137
Страхотна тема Simple Smile
Въпроса ми е не е много за тук, но не намерих друга тема.
С какво мога да дезинфекцирам двора и една постройка.. (понеже днес кучето ми почина там Sad и не знам дали не е било болно от нещо)

# 138
Не знам дали е объсждано, но искам да ви питам нещо. Как може да се приведе дреха в приличен вид, без да имам ютия под ръка. Бях чувала, че ако пусна горещата водя в банята и от парата дрехата едва ли не ще се изглади почти като с ютия. Тази сутрин пробвах, но не стана. Аз ли нещо бъркам и има ли избщо начин да стане нещо?

Има, затваряш прозореца на банята и не пускаш вентилацията, вземаш си горещ душ и закачаш на закачалка с щипки дрехата така, че от тежестта си да се изпъне. Доколкото знам, само от естествена материя се получава "ефекта". Peace

# 139
Здравейте, моля ориентирайте ме, ако вече е обсъждано, как най-лесно да се изчистят и освежат много захабени под и плочки в банята? Цветът им е избелял, какво може да се направи с цел освежаване?

# 140
Въпрос относно използването на амоняк за почистване на баня.
Сигурна съм, че някъде беше споделяно, но не го намирам.
Благодаря предварително за споделения опит.

# 141
Здравейте, моля ориентирайте ме, ако вече е обсъждано, как най-лесно да се изчистят и освежат много захабени под и плочки в банята? Цветът им е избелял, какво може да се направи с цел освежаване?

В какъв смисъл е избелял цветът на плочките? Според мен това не е избеляване, а е наслоен варовик.
Аз тъкмо чистя банята в момента. Моята е с тъмнокафяви гланц плочки и кафяв под, пак гланц. Освен това имам стъклена кафява мивка( писала съм и преди за това- някакъв ужас е - всяка капка личи! Ако не чистя с препарат против варовик всяка седмица- всичко изглежда като захабено.
Ползвам Сано Аникалк( пяна) или Пулирапид - само намазвам, след максимум 5 мин изплаквам, без да търкам( но, ако не е почиствано редовно, ще трябва сериозно търкане) и всичко блести.

# 142
Аз съм виждала избелели плочки в заведение, явно ниско качество. Цвета няма с какво да се освежи, само може да се почисти варовика и сапунката.

# 143
  • СВИЩОВ
Здравейте, днес купих  плажни хавлии и след като ги изпраха целите станаха на мъхчета. Има ли начин да ги премахна? Благодаря предварително.

# 144
купих  плажни хавлии и след като ги изпраха целите станаха на мъхчета. Има ли начин да ги премахна?
Случвало ми се е от хавлии с ниско качество... Гадно е, но някои винаги си пускат такъв, други се оправят на режим изплакване в пералнята след вторият път. Дано и твоите да са от вторият път...

# 145
Банята си я чистя с препарат за почистване на тоалетни от Лидъл. Мажа, пия кафе и после пускам душа. Светва!
За дезинфекция на двор и най- обикновена белина би свършила работа.

# 146
Този препарат маха ли варовик?
Може ли линк или снимка?

# 147
Да, справя се много добре с варовика- и по плочки и по батерия.
Третия от снимката ползвам. Мисля, че го има с различни цветове, но винаги гледам да пише "Макс паулър"
http://italypasta.com.ua/media/catalog/product/cache/1/thumbnail … sta_w5_toalet.jpg

# 148
  • София
Този препарат маха ли варовик?
Може ли линк или снимка?
Варовика пада много лесно с меглио. Напръсквам, отивам да си почивам или да чистя друго и след около 10-15 мин. отмивам с чиста вода. Светва всичко. Ако е много наслоен тогава ще иска търкане с мекото на гъба за чинии.

# 149
Благодаря, момичета!
О, не, изобщо не оставям да се наслои варовик. Чистя с антикалк Сано или Пулирапид всяка седмица, но ми се иска да сменя с по-неагресивен препарат. Ще пробвам с тези двата, които сте препоръчали.

Общи условия

Активация на акаунт